ALEXANDRA BADITA-LIVE YOUR IMPRESSIVITY -WRITE YOUR WAY TO HAPPINESS

Regional Director Global Woman Club Bucharest

Alex Badita – Impressivity Writing & Self-esteem Coaching

Untitled-2

  1. Bună, Alexandra! Pentru profesioniștii care iau contact frecvent cu Academia Română de Imagine și Imaginar Educațional, te rog să ne spui povestea ta, privită prin ochiul interior.
 

Sunt Alexandra Bădiță și sunt pasionată de scris și dans. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și după mai bine de 7 ani de lucru în corporații de publishing, beauty, digital marketing și project management, atât în București, cât și în Londra, am pivotat către domeniul dezvoltării personale. După numeroase cursuri și formări de coaching în Marea Britanie, m-am simțit atrasă de dezvoltarea stimei de sine, pentru că așa cum se întâmplă de multe ori, vrem să oferim mai departe ceea ce noi am lucrat cu noi înșine în primul rând. Iubirea mea pentru scris s-a transformat mai întâi într-un blog personal, iar ulterior am descoperit beneficiile terapiei jurnalului și am publicat o carte în limba engleză ”Write Your Way To Happiness” care aduce la un loc datele teoretice ale scrierii expresive și un ghid practic de exerciții pentru cei care vor să utilizeze această metodă. Din 2018, sunt antreprenor pe cont propriu și în același timp într-o călătorie de învățare continuă.

Alexandra Badita -potrait

  1. Știu că ai o afacere și că ea poate educa, în sens larg, oameni și copii. Cum poți aduce schimbare și progres în nișa în care activezi?

 Acum susțin workshopuri de journaling, precum și cursuri pe laturi adiacente ale scrisului – de la blogging, la self-publishing și online copywriting. Totul se desfășoară sub umbrela brandului meu Impressivity by Alexandra, unde am adăugat recent și instrumentele de meditație și dans. În viitor, cele trei metode (scris, meditație, dans) vor contura un concept nou la care lucrez, pentru o experiență completă în dezvoltarea stimei de sine. Îmi place să-i încurajez pe cei din jurul meu să se impresioneze pe ei înșiși, să lase deoparte ceea ce este important pentru alții și să fie autentici.

Book cover Write your way to happiness (1)

  1. Care a fost experiența personală și spirituală, autentică și unică, ce a generat noutate în viața ta profesională? Când ai accesat “al treilea ochi” în business?

Am încercat de 3 ori să îmi fac ieșirea din sistemul de corporație, pentru că am știut că nu este locul meu. Valoarea mea principală este libertatea și asta înseamnă libertatea timpului, a deciziilor, a finanțelor, a exprimării. Dar recunosc faptul că am avut multe de învățat de la fiecare job în parte. În 2015 am trăit primul punct de cotitură, când, după numeroase atacuri de panică timp de 6 luni, am ajuns la ședințe de psihoterapie care mi-au schimbat viața. La finalul aceluiași an, m-am mutat în Londra, unde aveam să locuiesc pentru următorii 3 ani. Din nou, Londra a fost locul în care am început adevărata mea dezvoltare, atât personală, cât și profesională. Accesul la multe cărți și cursuri despre care nici nu știam până atunci, o călătorie în India și multe conversații cu oameni care mi-au ieșit în cale la momentele potrivite au generat această noutate care a culminat în 2018 cu ieșirea definitivă din sistem și pornirea business-ului propriu.  

                                                            Impressivity

  1. Are businessul tău niște concepte solide și un imaginar sănătos de bune practici educative? Care sunt acestea?

Întotdeauna ascult ce au nevoie oamenii și cu ce aș putea să îi ajut. Spre exemplu, așa au luat naștere cursurile de blogging și de self-publishing, pentru că oamenii mă întrebau ”Și cum ți-ai făcut primul blog?”, ”Cum ai scris cartea?”, ”Cât timp ți-a luat să scrii?”. Îmi place să predau lucruri pe care le-am testat mai întâi pe propria piele, sau le-am experimentat. La fel se întamplă și cu exercițiile din cadrul sesiunilor de journaling, pe care le utilizez întâi în practica mea de scris și apoi dacă văd rezultatul la mine, le integrez în cursuri pentru a le împărtăși cu ceilalți. În plus, mi se pare firesc să fim într-o continuă învățare și dezvoltare pentru că piața este dinamică și business-ul trebuie să vină în întâmpinarea nevoilor mereu schimbătoare ale oamenilor.

Alex Badita stage

  1. Pe principiul că tot ceea ce ne imaginăm influențează realitatea, ce proiectează constant imaginația ta asupra viitorului și cum “se vede” în tot ce ești și ce faci?

Îmi place tare mult această întrebare, pentru că mereu am idei noi legate de cum văd eu evoluția businessului și a brandului Impressivity. Imaginația mea este mereu activă și tot ceea ce ”văd” cu ochiul minții, proiectez pe un vision board. Folosesc și exerciții de vizualizare creativă prin meditație și uneori mă surprind eu pe mine cât de intens se simte realitatea mea viitoare. Chiar cred că avem puterea creativă să proiectăm ceea ce ne imaginăm.

Untitled-1

CONTACT:

Website:  www.alexbadita.com

Canal Youtube Live Your Impressivity TV Show: https://www.youtube.com/channel/UClW10MNspr5arxdA0ZsxiNw

0 siglaglobularia

 

NOTĂ:

  • Câmpul cunoașterii umane se lărgește foarte mult. Dacă s-a vorbit mult despre efectele imaginii asupra realității, cred că e timpul să se cerceteze și să sondăm efectele imaginarului ca resursă a imaginii care dezvoltă realități, a imaginației noastre creative în business. Spre deosebire de gândirea strategică și memorie, imaginarul construiește noi realități și schimbă la modul cel mai rapid cu putință toate activitățile noastre, dacă este exersat!
  • Sunt Florina Russu, profesor, consultant educațional, scriitor, președintele Academiei Române de Imagine și Imaginar educațional, http://www.florinarussu.ro/academia-romana-de-imagine-si-imaginar-educational/, o instituție care cercetează și promovează efectele imaginarului și a imaginii în domeniul educativ. Educativ însemnând, la modul larg, nu doar școli, familii, comunități, ci toți promotorii educaționali. http://www.florinarussu.ro/visual-educational-nourishment/

JPSSIGLA SITE

 

Uite câteva exemple: http://www.florinarussu.ro/cristina-muresan-toth-c-arte-cu-insemnatate/

http://www.florinarussu.ro/carmen-cojan-ghiduselul-globularia/

http://www.florinarussu.ro/nadia-georgescu-psiholog-globularia/

Leave a Reply

Your email address will not be published.