ANDREA PALKO ACADEMY  

https://andreapalko.ro/ 

  1. Dragă Andrea, pentru profesioniștii care iau frecvent contact cu Academia Română de Imagine și Imaginar Educațional, te rog să ne spui povestea ta și a afacerii tale.

Sunt Andrea Palko, iar în ultimii 6 ani ai existenței mele consider că am reușit să mă definesc pe mine și să scot cât mai bine în evidență personalitatea mea. Am terminat un liceu cu profil economic, iar apoi am obținut și o licență în același domeniu de activitate. În anii de studenție am muncit, în anul 2 de facultate m-am căsătorit cu omul pe care îl iubesc, alături de care am realizat cele mai importante lucruri din viața mea: cele 2 fetițe și întreaga mea expediție din DOMENIUL BEAUTY. Acum 6 ani am absolvit primul curs de make-up, fiind constrânsă, din motive medicale, să îmi schimb domeniul de activitate (în acel moment aveam o carieră bine pusă la punct în Fitness, predam cursuri la una dintre cele mai importante săli de fitness din Cluj-Napoca). Atunci a fost foarte greu, însă acum consider că fiecare lucru pe care îl experimentăm pe parcursul vieții noastre se întâmplă din motive întemeiate, chiar dacă în momentul respectiv nu înțelegem și ne simțim “trădați” de viață. 🙂 

andreapalko4

  1. Businessul tău educă, în sens larg, oamenii. Ne poți explica cum putem aduce exemple de bună practică în educație, prin nișa businessului propriu?

După absolvirea primului curs de machiaj, am urmat școala de coafat, iar apoi, un al doilea curs de machiaj, workshopuri, masterclass-uri etc, m-am format și am învățat continuu. Acum, machiajul și coafatul nu mai sunt doar hobbyuri pentru mine, nu reprezintă “doar” o meserie pentru mine, ci sunt la nivel de artă, creație, pasiune și multă, multă, multă muncă.

În ultimii 6 ani am avut deosebita plăcere de a aduce zâmbetul și mândria pe chipul multor doamne și domnișoare. Fiecare apariție televizată și oportunitate de a machia sau coafa persoane publice mi-a adus multă satisfacție.

Anul trecut, în 2019, am fost câștigătoarea locului 2 al primului campionat de make-up la Categoria BRIDAL Profesioniști, iar în anul 2020 mi-am deschis PROPRIA ACADEMIE DE MAKE-UP ȘI COAFAT.

Andrea Palko Academy este bazat pe principii și idealuri bine stabilite. Îmi doresc ca fiecare cursantă să trăiască o adevărată experiență după ce trece pragul laboratorului meu de creație și frumusețe, iar toate cunoștințele dobândite să le poată stăpâni și aplica.

andreapalko1

  1. Care a fost experiența personală și spirituală, autentică și unică, ce a generat noutate în viața ta profesională? Când ai accesat “al treilea ochi” în business?

Motto-ul după care mă ghidez este că nu există om urât, poate doar ușor neîngrijit sau nesigur pe sine. În toți anii aceștia am încercat să ascult cerințele fiecărei persoane cu care am avut onoarea de a lucra, să le ascult părerile și preferințele. Așa am cules de la fiecare câte o informație ce m-a ajutat să devin ceea ce sunt acum. Pasul de a pune bazele propriei mele academii a fost unul foarte important pentru mine, chiar aș avea curajul să îl numesc salt și nu un pas. Doresc să ofer tuturor cursanților posibilitatea de a lucra cu toate tipurile de produse, pe toate tipurile de modele, folosind tehnologie de ultimă oră, pentru a facilita buna dezvoltare a cursurilor.

Știi ce cred că mă face diferită și care este motivul pentru care am ajuns în locul în care mă aflu acum în cariera mea? PERSEVERENȚA! Ok, ok, sigur, nu am să uit de faptul că familia a fost cea care m-a susținut și când mi-a fost foarte greu m-a încurajat!

Nu am ratat nici o provocare ce a fost lansată către mine, am participat la diferite shootinguri, pe diferite tematici, iar acestea mi-au oferit posibilitatea de a mă exprima liber și să mă dezvolt. Nu refuz să lucrez pe cât mai multe proiecte, chiar dacă, în general, sunt foarte diferite între ele, deoarece consider că din fiecare experiență trăită avem ceva de învățat. În unele cazuri se întâmplă să învăț ce și cum să nu fac, dar atât experiențele pozitive, cât și cele negative au fost cele care au reușit să-mi “sculpteze” EU-ul de azi.

andreapalko3

  1. Pe principiul că tot ceea ce ne imaginăm influențează realitatea, ce proiectează constant imaginația ta asupra viitorului și cum “se vede” în tot ce ești și ce faci?

Nu am să uit niciodată ziua în care am avut ocazia de a lucra pentru primul VIDEOCLIP MUZICAL… Woooww! Doar când mă gândesc mă iau emoțiile (zâmbesc în timp ce scriu), dar a fost o experiență minunată, în care m-am implicat 100 % și cu profesionalism maxim! De aici a urmat un șir super de multe colaborări, iar mai apoi, în 2019, am avut ocazia să fiu make-up artistul oficial al unui întreg festival, pentru cei mai renumiți artiști ai anilor 80-90!

 Faptul că am absolvit atât școala de machiaj, cât și cea de coafat este unul dintre marile atuuri pe care le dețin. Astfel, am reușit să îmi definesc stilul de a lucra cel mai bine și să reușesc să mă concentrez exact pe părțile pe care consider că le pot stăpâni cel mai bine, astfel încât să fac persoana din scaunul meu să se simtă deosebit, iar mai apoi, toate aceste cunoștințe dobândite de-a lungul anilor să le transmit mai departe cursanților mei!

 Cel mai bun sfat ce pot să îl ofer este că atunci când proiectezi pasiune într-un anumit domeniu, să nu te oprești din muncit! Și, după multă muncă și perseverență, visele devin realitate!

CONTACT: https://www.facebook.com/andreapalkomakeup/ 

andreapalko

Imagini:   ADINA CUC (https://www.facebook.com/AdinaCucPhotography/)

NOTĂ:

  • Câmpul cunoașterii umane se lărgește foarte mult. Dacă s-a vorbit mult despre efectele imaginii asupra realității, cred că e timpul să se cerceteze și să sondăm efectele imaginarului ca resursă a imaginii care dezvoltă realități, a imaginației noastre creative în business. Spre deosebire de gândirea strategică și memorie, imaginarul construiește noi realități și schimbă la modul cel mai rapid cu putință toate activitățile noastre, dacă este exersat!
  • Sunt Florina Russu, profesor, consultant educațional, scriitor, președintele Academiei Române de Imagine și Imaginar educațional, http://www.florinarussu.ro/academia-romana-de-imagine-si-imaginar-educational/, o instituție care oferă text și imagine în timp ce promovează efectele imaginarului și a imaginii în domeniul educativ. Educativ însemnând, la modul larg, nu doar școli, familii, comunități, ci toți promotorii educaționali.

http://www.florinarussu.ro/visual-educational-nourishment/

0 siglaglobularia

Uite câteva exemple: http://www.florinarussu.ro/cristina-muresan-toth-c-arte-cu-insemnatate/

http://www.florinarussu.ro/carmen-cojan-ghiduselul-globularia/

http://www.florinarussu.ro/nadia-georgescu-psiholog-globularia/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.