INTERVIU RALUCA COZMA -DESPRE FRANCHEȚE ÎN ARTĂ 

www.florinarussu.ro

Bine ai venit în seria de interviuri dedicată femeilor minunate din Academia GLOBULARIA, PRIMA ACADEMIE A EDUPRENORILOR din România! 

poze Florina

Viziunea GLOBULARIA este să ofere educație vizuală promotorilor educaționali (şcoli, universități, familii, persoane publice, companii), prin film şi imagine profesionistă, pentru o stare de bine autentică şi pozitivă în procesele de învățare. 

Considerăm că înainte de a ne interesa ce învață copiii noştri, cum învață copiii noştri, am putea începe orice proiect educațional de la întrebarea: “Ce, cum şi cât îşi poate imagina copilul nostru?” Iar Academia Română de Imagine şi Imaginar Educațional, GLOBULARIA SRL, are ca misiune aducerea imaginației pe piață printr-un CONTENT VIZUAL SĂNĂTOS, UN IMAGINAR POZITIV în educație (spații noi de învățare, imagine artistică în filmele şi fotografiile proiectelor care investesc în educație vizionară, webinarii, cursuri şi cărți de imaginar care pot ghida orice proiect spre inovație, prin consiliere vizuală şi creare de concepte noi pentru o reconstrucție a imaginarului contemporan). 

  1. Te rog să te prezinți  şi tu publicului cititor, dragă Raluca! 

Mă numesc  Raluca Cozma | Black Bird. Sunt un artist vizual din Brașov și tot ce mi-am dorit să fac în viața mea a fost să pictez și să desenez, iar această pasiune o am de când eram mică.

Îmi place să lucrez, să experimentez și să mă joc cu diferite tipuri de materiale și de aceea nu am un stil foarte bine definit. Uneori vreau să fac colaje, alteori vreau să pictez cu acuarele, alteori vreau să experimentez și să mă joc cu diferite materiale și diferite tehnici. De asemenea, nu am un subiect sau o temă preferată pentru a picta.

Creativitatea nu are limite pentru mine.

Pictez peste tot și pe orice. De la pictură murală, pictură de mobilă, pictură de sticlă, confecționare de bijuterii, pictură pe obiecte și, de asemenea, pictez și pe oameni (face painting și body painting).

Am absolvit în 1996 Liceul de Arte Plastice din Brașov, după 8 ani de studii, secția de Pictură Murală-Arte Decorative.

Am lucrat mai bine de 10 ani în domeniul 3D al filmelor de animație de lung și scurt metraj, dar și a jocurilor video (modelare, texturare, animație), atât în Brașov cât și în București, dar m-am reîntors la pasiunea mea cea mai mare, arta.

poze Florina

Am avut numeroase expoziții și am participat la diferite evenimente culturale, atât local cât și în țară.

  1. Știu că poziția ta, domeniul în care activezi poate educa, în sens larg, oameni și copii. Cum poți aduce schimbare și progres în nișa în care activezi prin forța imaginației?

Așa este. Arta în general, fie că este vorba de arta vizuală, muzică, teatru, dans, înseamnă educație și cultură.

Schimbarea și progresul apar atunci când începi să pui în practică ceea ce este în mintea ta, când ieși din canoane, când începi să gândești de unul singur și să-ți pui întrebări, când începi să ai curaj să spui cu voce tare lumii întregi ceea ce gândești, ceea ce dorești,  când visele tale ajung să se materializeze pentru că tu crezi în ele, când ești deschis cu adevărat către nou, către cunoaștere, către schimbare.

Dar din păcate, oamenii dorm pe ei și așteaptă să facă alții. Oamenii își pun piedici singuri, iar majoritatea nu sunt nici măcar conștienți de treaba asta, din păcate.

Progresul apare atunci când nu aștepți ca alții să facă pentru tine, când începi să faci tu. Și dacă toți ar face acest lucru, am fi departe demult. Ca oameni, în primul rând și după aceea ca și evoluție pe alte planuri.

Întâi ar trebui să fie o schimbare și progres personal, o conștientizare personală că puterea de face lumea să se miște este în fiecare dintre noi. 

poze Florina

  1. GLOBULARIA are ca slogan “Accesează al treilea ochi!”, pentru a aduce, pe lângă palierul realității, al dezvoltării personale şi inputul valoric, intuitiv, foarte important în viața antreprenorială din educație.

Cum ați defini dumneavoastră acest ochi sacru al imaginației productive? Care a fost experiența personală și spirituală, autentică și unică, ce a generat noutate în viața ta profesională? Când ai accesat “al treilea ochi” în business?

Cred că “al treilea ochi” apare atunci când realizezi că e bine să ai mai multă încredere în tine, în intuițiile tale. Încrederea în ceea ce ești, cine ești, de fapt.

Și atunci când îți dai seama de aceasta putere a ta, observi că ești pe drumul cel bun, drumul dorit de tine.

Nu îmi aduc aminte când am accesat cel “de-al treilea ochi”. Cred că mereu, deși nu întotdeauna am fost conștientă de puterea lui.

  1. Care sunt conceptele solide, valorile pe care le promovezi și cum transmiți vizual celor din preajma ta un imaginar sănătos de bune practici? 

Încerc să nu judec, să nu am prejudecăți. Îmi place adevărul, lucrurile spuse direct, chiar dacă adevărul supăra de cele mai multe ori. poze Florina

Sunt un om direct și deschis și am probleme din cauza asta cu majoritatea oamenilor. Dar îmi asum, atâta timp cât am argumente.  Încerc să fiu diplomată, dar nu prea îmi iese, deoarece mie îmi place să spun lucrurilor pe nume, fără ocolișuri. Ocolișurile mi se par o pierdere de timp. Mă obosesc și mă plictisesc. Și poate nici nu mă prind întotdeauna de ceea ce vrea persoana respectivă să îmi transmită cu exactitate. Nu vreau să las loc de interpretări. Deși mulți oameni, cu toată sinceritatea și adevărul spus, parcă tot nu înțeleg ce vrei sa le transmiți. 

  1. Pe principiul că tot ceea ce ne imaginăm influențează realitatea, ce proiectează constant imaginația ta, proiectele tale, asupra viitorului? poze Florina

Determinarea și pasiunea. Chiar cred în mine, în arta mea, în imaginația mea, în puterea mea de a face lucrurile să se schimbe. Și asta se vede și începe să se vadă tot mai mult  în realizările mele. 

Și sunt mândră de asta, de ceea ce sunt și ce devin. 

MULȚUMESC, Raluca!

Interviu realizat de Florina Russu-GLOBAL EDUPRENEUR pentru GLOBULARIA-GLOBAL EDUPRENEURS ACADEMY 

page-4

VISION MISSION

Două întrebări m-au preocupat mereu:

“Ce-ar fi dacă fiecare profesor ar fi şi propriul său antreprenor?”

“Ce-ar fi dacă mediul business ar fi şi un metodist mai bun, nu doar un autodidact competent?”

Experiența mea şi expertiza profesională răspunde la ele prin proiectele active prezentate mai sus şi dezvoltă resurse de calitate pentru destinații de învățare diverse. Împreună, citind aceste rânduri, vom face recunoaşterea profilului unui Eduprenor de succes. Prin dezvăluirea transferurilor de bune practici între mediul de Business şi cel educațional, vom identifica împreună portretul antreprenorilor de mâine. Cel mai interesant şi mai practic punct al acestui site vă va dezvălui metode vizuale de învățare bazate pe un imaginar sănătos şi actual, menit să vindece “boli” de sezon ale imaginarului colectiv preconceput.

services

Viziunea GLOBULARIA este să ofere educație vizuală promotorilor educaționali (şcoli, universități, familii, persoane publice, companii), prin producții media, film, texte personalizate şi fotografie profesionistă, pentru o stare de bine autentică şi pozitivă în procesele de învățare survenite de-a lungul poveştii lor antreprenoriale.

Cover lat

Considerăm că înainte de a ne interesa ce învață copiii noştri, cum învață copiii noştri, am putea începe orice proiect educațional de la întrebarea: “Ce, cum şi cât îşi poate imagina copilul nostru?” Iar GLOBULARIA-GLOBAL EDUPRENEURS ACADEMY are ca misiune aducea imaginației pe piață printr-un CONTENT VIZUAL SĂNĂTOS, UN IMAGINAR POZITIV şi în educație (spații noi de învățare, imagine artistică în filmele şi fotografiile proiectelor care investesc în educație vizionară, webinarii, cursuri şi cărți de imaginar care pot ghida orice proiect spre inovație, prin consiliere vizuală şi creare de concepte noi pentru o reconstrucție a imaginarului contemporan în aliniament cu globalizarea şi hipertehnologizarea artelor vizuale din domeniul publicității.

Untitled design (1)

Vă invit să citiți și alte interviuri minunate dedicate proiectelor din educație, aici:

ALEXANDRA CARAS-ACTRIȚĂ-REACTOR GLOBULARIA

Bianca Bioșa- EvoCariera GLOBULARIA. Managementul carierei și viitorului muncii.

ROXANA DOMNICA-MORE GLOBAL NETWORKING

LAURA IVINIŞ-BLOGGER Dialoguri Sincere-INTERVIU GLOBULARIA

ReImagine Education-MĂDĂLINA HODOROG-Trainer. Consultant GLOBULARIA

Leave a Reply

Your email address will not be published.