Bianca Bioșa-Psiholog, Consilier de orientare în carieră, co-Founder EVOCARIERA, alături de Florina Lendeczki

Bine ai venit în Academia EDUprenorilor din România! 

GLOBULARIA este o instituție de educație vizuală ce se adresează promotorilor educaționali (şcoli, universități, familii, persoane publice, companii). Înainte de a ne interesa ce învață copiii noştri, cum învață copiii noştri, am putea începe orice proiect educațional de la întrebarea: “Ce, cum şi cât îşi poate imagina copilul nostru?” Iar Academia Română de Imagine şi Imaginar Educațional aduce pe piață CONTENT VIZUAL SĂNĂTOS în educație prin EDUPRENORIAT GLOBULAR (spații noi de învățare, imagine artistică în filmele şi fotografiile proiectelor care investesc în educație vizionară, webinarii, cursuri şi cărți de imaginar care pot ghida orice proiect spre inovație prin consiliere şi creare de concepte noi pentru o reconstrucție de imaginar contemporan). 

COVER ACADEMIE Globularia

  1. Te rog să te prezinți publicului cititor.

Mă numesc Bianca Bioșa, sunt un psiholog care poartă mai multe pălării profesionale. Însă mai presus de acestea, sunt un om care-și trăiește viața cum poate și știe mai bine, bucurându-se de ea.

Fiind pasionată de modul în care ne exprimăm pe noi prin alegerile profesionale, mă regăsesc în categoria privilegiată de oameni pasionați de profesia lor. Iar privilegiul de a fi pasionată de un lucru atât de universal precum este lumea ocupațiilor, îmi dă prilejul să întrețin constant această pasiune. Fie din rolul de consilier de orientare în carieră, trainer sau om care face cunoștință cu o nouă persoană, am mereu ocazia să învăț despre relația noastră cu ocupații, cariere și decizii profesionale.

Proaspăt absolventă de Psihologie, am intrat pe piața muncii dintr-un rol privilegiat, cel de trainer. Am colaborat cu cele mai mari companii din România, din industrii precum automotive, BPO-uri și IT, facilitând programe de dezvoltare profesională și colaborând cu un număr mare de profesioniști din variate domenii de activitate. Tot în aceeași perioadă, am început activitatea de consilier de orientare în carieră în centrul de carieră al UBB. Șapte ani mai târziu, continui drumul profesional aliniat cu valorile personale, prin proiectul EvoCariera.

ONG-ul este răspunsul la provocările pe care le zăream în timpul stării de urgență, EvoCariera este locul în care alături de o echipă de profesioniști din domeniul învățării și dezvoltării (consultanți, trainer, coachi etc.) educăm despre managementul carierei și viitorului muncii.

 Fisa-Evo_Autocunoastere-2-768x543

  1. Știu că poziția ta, domeniul în care activezi poate educa, în sens larg, oameni și copii. Cum poți aduce schimbare și progres în nișa în care activezi?_DSC8281 Schimbarea vine pe fond de provocări, de nevoie cel mai adesea. Și avem date clare că tinerii au nevoie de sprijin în a face alegeri profesionale și a-și construi propriul parcurs. Prin programele și intervențiile pe care le implementăm la EvoCariera, suntem conștienți de nevoia de schimbare sistemică pentru a pregăti copiii și tinerii pentru viitorul muncii. O facem construind poduri: între tineri și profesioniști, între practicieni și viitorul muncii, între generații și expertize diferite. Cu multă pasiunea dar și cu respect pentru obiectivele de dezvoltare ale fiecăruia.

Unul dintre proiectele noastre este nCunoscuții, o serie de interviuri cu profesioniști care ne împărtășesc parcursul devenirii lor și ne oferă prilejul să spargem mituri de carieră. Prin Get Ready oferim un program de consiliere vocațională pentru elevi și studenți care vizează sesiuni individuale dar și workshopuri de grup, iar platforma Own your Future este locul în care tinerii dar și practicienii din domeniu pot găsi resurse pentru managementul carierei. Pe lângă aceste proiecte implementate anul trecut și continuate în acest an, lansăm un program de mentorat în carieră și o intervenție de susținere al inițiativelor elevilor cu privire la viitorul muncii.

COVER Schooling Globularia

  1. GLOBULARIA are ca slogan “Accesează al treilea ochi!”, pentru a aduce, pe lângă palierul realității, al dezvoltării personale şi inputul valoric, intuitive, foarte important în viața antreprenorială din educație. Care a fost experiența personală și spirituală, autentică și unică, ce a generat noutate în viața ta profesională? Când ai accesat “al treilea ochi” în business/organizație!

În cazul meu a existat un moment cheie la începutul stării de urgențe, când într-o dimineață m-am trezit având în minte ideea unui centru de carieră pentru comunitate. Desigur, ideea a venit pe fondul dorinței de a găsi o soluție pentru provocările pe care știam că pandemia le va aduce pentru tineri și piața muncii. Eram preocupată în ultima perioadă  de investigarea bunelor practici în intervenții sistemice legate de educația vocațională. Așa că ideea centrului a venit în acea dimineață ca un moment de ”eurika”.  Am văzut pentru prima dată imaginea formată din bucățile de puzzle pe care le tot adunasem. Sigur, a contat și momentul în care mă aflam în viață: mă simțeam liberă să încep un proiect în care să regăsesc sens și care să fie congruent cu valorile mele. Așa că mă pregăteam pentru o cursă lungă și nu doar pentru una de viteză.

Am convingerea că tot ce contează înfăptuim alături de oameni. Având-o pe Florina Lendeczki partener în crearea viziunii și coordonarea activității, alături de colegii din EvoCariera,  punem cărămizi  educației privind mangementul carierei și viitorului muncii.

_DSC8611-Edit

  1. Care sunt conceptele solide, valorile pe care le promovezi și cum transmiți vizual celor din preajma ta un imaginar sănătos de bune practici?

Cred în învățare și în creștere, în EVOluție. Așa că urmăresc ca proiectele în care aleg să investesc timp și energie sunt ancorate în date solide care să ne ducă la  intervenții calitative. Iar partea vizuală fie că vorbim de o fișă folosită într-o sesiune de consiliere în carieră, un video sau un power point folosit pentru o sesiune de workshop, răspund unui obiectiv clar și sunt dedicate unui profil specific ca audiență.

Cover-photo-1

  1. Pe principiul că tot ceea ce ne imaginăm influențează realitatea, ce proiectează constant imaginația ta, proiectele tale, asupra viitorului și cum “se vede” în tot ce faci?

Trăiesc o bună bucată de timp în lumea ideilor! Mă găsesc adesea analizând ce este posibil, dincolo de ce este real și necesar. Cred că purtăm responsabilitatea viitorului, prin acțiunile noastre zilnice, prin deciziile mărunte sau majore pe care le luăm. Așa că de o vreme bună, imaginația mea proiectează o comunitate de profesioniști, pricepuți și pasionați de domeniul lor de activitate, care construiesc o societate în care să ne bucurăm că ne trăim viețile.

          Fisa-Evo_Autocunoastere-768x543

Articol de: 

Florina Russu-Preşedintele Academiei Eduprenorilor din Romania

(Academie de Imagine şi Imaginar Educațional)

0742028118

www.florinarussu.ro

123462157_2778684899061934_8420924006384369759_o

NOTĂ:

Câmpul cunoașterii umane se lărgește foarte mult. Dacă s-a vorbit mult despre efectele imaginii asupra realității, cred că e timpul să se cerceteze și să sondăm efectele imaginarului ca resursă a imaginii care dezvoltă realități, a imaginației noastre creative în educație și în business educativ. Spre deosebire de gândirea strategică și memorie, imaginarul construiește noi realități și schimbă la modul cel mai rapid cu putință toate activitățile noastre, dacă este exersat!

            123365065_10157697711160835_5990547735877975384_o

Sunt Florina Russu, profesor, consultant educațional, scriitor, Președintele Academiei Române de Imagine și Imaginar educațional, o instituție care oferă text și imagine în timp ce promovează efectele imaginarului și a imaginii în domeniul educativ. Educativ însemnând, la modul larg, nu doar școli, familii, comunități, ci toți promotorii educaționali.

GLOBULARIA 2

Uite alte câteva exemple din SERIA DE INTERVIURI: http://www.florinarussu.ro/cristina-muresan-toth-c-arte-cu-insemnatate/

http://www.florinarussu.ro/carmen-cojan-ghiduselul-globularia/

http://www.florinarussu.ro/nadia-georgescu-psiholog-globularia/

 Dacă vrei să mă cunoști mai bine, și ai timp să citești despre ACADEMIA GLOBULARIA mai multe, mă găsești aici:

Contact Globularia

123133957_10157697707710835_9159227853418539837_o

INTERVIURI-PRESA SCRISĂ/ FLORINA RUSSU

                     button-23947_640

https://elitaromaniei.ro/florina-russu-liant-si-promotor-al-exemplelor-de-buna-practica-in-scoli/

https://thewoman.ro/florina-russu-despre-fotografie-o-modalitate-extraordinar-de-rapida-si-expresiva-de-comunicare-empatica/

https://thewoman.ro/dezvolta-al-treilea-ochi-antreprenoriat-spiritual-cu-florina-russu-academia-globularia-eu/

https://dealedianei.ro/2020/11/07/florina-russu-profesor-de-imaginar/

https://www.antreprenoare.ro/interviuri/florina-russu-presedintele-academiei-romane-de-imagine-si-imaginar-educational/

https://femeiaindependenta.ro/interviu-cu-sens-florina-russu-profesor-antreprenor/

https://www.claudiagrozalazar.ro/un-dialog-pentru-minte-si-suflet-cu-florina-russu/

https://therightjob.ro/florina-russu-fotograf-educational-de-la-pasiune-la-profesionalism/

https://celebritatea.ro/interviu-cu-florina-russu-asociatia-happy-moms-despre-puterea-comunitatilor-antreprenoriale-comunitare/

https://happymoms.ro/conferinta-motivationala-mama-cluj/

https://happymoms.ro/despre-noi/echipa-cluj/

http://www.kreatoria.ro/Florina-Russu-Globularia-Implicare-activa-in-afaceri-educative-este-o-valoare-cu-care-eu-rezonez-pana-in-miezul-silabelor-286

EMISIUNI:

DIALOGURI SINCERE-PODCAST LAURA IVINIS 

https://www.youtube.com/watch?v=QVJlxPdttBE&fbclid=IwAR2VaXCY_T5bfi2KWRzvgO_OkGZA_uWnlwoMjs8fRvqDl69h-dEIfiCxrmU

BIZI LIVE TV

https://www.youtube.com/watch?v=ZjaIaoGowKE

TVR CLUJ/REGIUNEA ÎN OBIECTIV

https://www.youtube.com/watch?v=Ydn4VKdG3MY

CLUJ AM/DIVERCITY CU PATRICIA

https://www.youtube.com/watch?v=aj_2P6vtcVQ&t=1528s

 

COVER Programming Globularia

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *