Carte de Academie GLOBULARIA: Cristina MUREȘAN Toth-Confesiuni antreprenoriale

globularia sigla

Cartea se poate achiziționa foarte ușor de aici: https://www.facebook.com/c.artecuinsemnatate/https://www.facebook.com/c.artecuinsemnatate/

Cristina MUREȘAN Toth a fost profesor titular în învățământul de stat. Acum este antreprenor, scriitor și ilustrator de succes! Este fondatoarea C.ARTE CU ÎNSEMNĂTATE, un cuib pentru oameni frumoși, autentici și integri, ce au de dăruit ceva valoros pentru comunitate, cu alte cuvinte, o Casă de Creație Artistică – axată pe Dezvoltare Personală, Spirituală și Antreprenorială, un loc foarte ușor de găsit, fix în centrul Clujului. Aici se țin evenimente culturale, cursuri educative, se desenează și se scriu cărți, pentru marea noastră plăcere, bucurie, alinare și vindecare a oamenilor. Însemnătate deoarece ea se adresează iubitorilor de frumos, de natural, de autentic, de sinceritate, de creștere, de comunitate, de colaborare. “Ne adresăm oamenilor care vor să fie mai bine cu ei înșiși, cu familia, cu partenerul, cu Dumnezeu, cu viața.” mai multe în acest interviu splendid al Cristinei către ACADEMIA GLOBULARIA:   

crys

http://www.florinarussu.ro/cristina-muresan-toth-c-arte-cu-insemnatate/

Cristina (2) Cristina (3)

Ce mi-a mai plăcut enorm vizitând C.ARTE CU ÎNSEMNĂTATE e faptul că minunata Cristina a și scris o un volum absolut original, în tot acest proces personal și profesional de transformare: CONFESIUNI ANTREPRENORIALE, Casa de Editură Colorama, www.edituracolorama.ro, 2019,  un instrument de dezvoltare personală și antreprenorială, spune în postfață, FLORIN POP, dar parcă instrument sună atât de rigid… Clar, aceste file sunt o abordare altfel a antreprenoriatului, una foarte sinceră și profundă, de aceea și foarte puternică. “Puterea adevărată acționează cu demnitate, în liniște, și ia hotărâri cu sinceritate, din motivația corectă.” C. Mureșan

Cristina (4) Cristina (6)

Nu este un manual, nu este nici un curs de Leadership sau de management sau vreo rețetă de succes rapid în afaceri, dar este un “Îndrumar pentru buzunarul de la inimă, care conține o serie de coordonate, reglaje subtile și intuitive, ce te pot ghida în viața ta personală și profesională.” Practic ții în mână o culegere de revelații din experiența Cristinei de antreprenor. Pentru mine este o carte foarte bună de business, dar scrisă în manieră meditativă, de cugetări și maxime, un jurnal personal de bune intenții atunci când integritatea umană este personajul principal!

Cristina (5) DSC_1610

Două senzații m-au încercat când am citit-o, și vreau să vi le descriu și vouă, cu speranța că v-am făcut curioase și simțiți deja locul gol pe care rândurile Cristinei îl va umple în biblioteca sufletului vostru! 

Am citit-o ca un roman donchijotesc! Cristina a fost profesor, a lucrat 8 ani în învățământ și desenatul sau scrisul n-au fost o profesie “serioasă”, bănoasă, chiar bunicul Cristinei îi repeta că “meserie mai respectabilă decât cea de profesor nu există!”. De aici și până la sutele de contracte comerciale și editoriale ale Cristinei, o aventură întreagă! Aventuri scrise prietenos, umoristic și inocent! Da, Cristina are succes, fără decorații și medalii, un succes autentic, deoarece evenimentele au venit din proprie inițiativă, cu pasiune și entuziasm, fără constrângeri limitative. Sincer, liber, spontan și necontaminat! Semn că ANTREPRENORIATUL este UN VERB, nu un SUBSTANTIV! De fiecare data când apare mârțoaga în drumul lui Don Quijote,  în această carte de buzunar al inimii cavalerești, eu am văzut doar calul alb care așteaptă să fie încălecat!

Cristina (1)   Cristina (7)

A doua senzație pe care am avut-o lecturând este un spațiu meditativ, confucianist. Nu o parabolă latină, nici greacă veche, dar e un scris meditativ, simplu, cu citate inspiraționale și o întrebare deschisă la finalul fiecărui capitol, pentru tine, iubită cititoare.  Filele sunt presărate cu povești reale, confesionale, dar și cu discursuri inspiraționale, reflecții sau aforisme în limbaj business și diplomat: despre convingeri limitative, eșec, viziune, misiune, valori, energii și alternative, clienți, respect, imagine, proces și rezultat profesional etc. Capitolul meu preferat este al treizecilea: ECHILIBRU! Starea de echilibru se naște din adevăr! Echilibru nu înseamnă balanță, ci să fii autentic și corect! Și cred că acesta e businessul adevărat! Businessul tău e ca privitul în oglindă, madam, al treilea ochi chiar! E locul în care vezi o reflecție a realității pe care tu ai creat-o! Acum privește-te și pe tine! Dacă vezi doi ochi jucăuși, siguri și blânzi, colaboratori, empatici și îndrăgostiți, atunci FIRE THE SPARK, lady! Nimeni nu te poate stinge, nici cele mai învolburate ape, nici cea mai mare secetă! Imaginea de sine e un sentiment. Dacă vezi rușine, teamă sau indignare, fii atentă la ce povești îți spui! Versiunea ta, povestea corectă nu a luat naștere încă decât dacă o scrii tu, ești conștientă de asta, da? Rescrie dacă e nevoie! Fii lumină vie în viața ta și în a celorlalți!

DSC_1605

Imagini: www.florinarussu.ro 

0 siglaglobularia

Leave a Reply

Your email address will not be published.