1. Pentru profesioniștii care iau contact frecvent cu Academia Română de Imagine și Imaginar Educațional, te rog să ne spui povestea ta și a blogului tău.

diana 3

 

Bună tuturor! Sunt Diana Neață și sunt blogger de peste 12 ani. Sună banal? Poate. Vă așteptați să citiți un interviu cu un antreprenor? Se poate și asta. Însă eu cred că blogging-ul merge mână în mână cu branding-ul personal, mai ales acum, când viețile noastre se petrec mai mult în online.  

 

Am început să „cochetez” cu scrisul online pe vremea când în România mulți nici nu știau ce înseamnă cuvântul „blog”. Am început să scriu în engleză, dar apoi, cu timpul, am simțit nevoia de a scrie în limba română. Pun totul pe fast-forward puțin, căci, după multe încercări, am ajuns în cele din urmă să scriu pe două bloguri: Illusion’s Street (un blog pseudo-literar) și De-ale Dianei (un blog ancorat în real, cum îmi place mie să îi zic). Un rezumat a tot ce s-a întâmplat în acest timp sună așa: o persoană extrem de pasionată de scris și comunicare ajunge să facă ce îi place și, în plus, decide să împărtășească și altora din cunoștințele ei.

 

 

 

  1. Știu că blogul tău poate educa, în sens larg, oameni și copii. Cum poți aduce schimbare și progres în nișa în care activezi?

 

 

 

Pe De-ale Dianei mi-am propus să scriu despre scris. Să îi învăț și pe alții despre cum se scrie un articol, despre storytelling, SEO, cum se folosesc anumite aplicații pentru blogging și cum își pot ușura ei toată munca aceasta. Cred cu tărie că atunci când ajungi la un anumit nivel, trebuie să îți împărtășești cunoștințele cu ceilalți. Și mai cred că doar împreună putem transforma lumea. Marea mea speranță e că vor folosi cuiva aflat la început de drum sau cuiva care caută o nouă direcție.

 

diana 1

 

 

 

  1. Care a fost experiența personală și spirituală, autentică și unică, ce a generat noutate în viața ta profesională? Când ai accesat “al treilea ochi” în business?

 

Multă vreme am văzut blogging-ul drept un hobby și atât. Apoi, după ce am terminat masterul și m-am văzut cu un job care nu îmi plăcea și la care chiar am renunțat, mă tot întrebam în ce direcție să mă duc. Așa am ajuns să lucrez cu niște prieteni la construirea site-ului GoodRead.ro (actual Booknation). Mă ocupam atât de scris, dar și de partea de promovare a site-ului, de realizare de parteneriate etc. Lucrând la acel site am realizat că lumea mea e comunicarea, totul îmi venea natural și se plia de minune pe felul meu de a fi. De atunci, preocuparea mea constantă e să învăț și să îmi dezvolt abilități tot mai multe legate de acest domeniu.

 Manifest pentru blogging

„ […] dacă trebuie să stai ore întregi/ holbându-te la ecranul calculatorului / sau cocoșat peste

mașina de scris / căutând cuvintele potrivite,

atunci n-o face. / dacă o faci pentru bani sau

faimă, / n-o face. […] dacă-i greu numai să te gândești la ea, / n-o face. / dacă încerci să scrii precum altcineva, / n-o face. / dacă întâi trebuie s-o citești neveste-tii / sau prietenei tale sau prietenului tău / sau părinților tăi sau oricui altcuiva, nu ești pregătit. / nu fi ca mulți alți scriitori, / nu fi ca multe alte mii de oameni ce se autointitulează scriitori, /

nu fi mohorât și plictisitor și

pretențios, / nu fi consumat de dragoste de sine.

 

– Charles Bukowski

Versurile de mai sus îi aparțin lui Bukowski și fac parte dintr-un poem pe care eu mi l-am ales drept crez și decalog literar: Deci vrei să fii scriitor (Do You Want to Enter the Arena? – titlul original). Iar versurile acestea nu ilustrează doar convingerea mea legată de a scrie proze sau versuri, ci și legată de blogging.

 

Nu cred, ci sunt ferm convinsă că un blogger genuin face ceea ce face pentru că vine din interiorul lui, practic e o vocație.

GLOBULARIA 2

PÂNĂ LA URMĂ, CE ÎNSEAMNĂ SĂ FII BLOGGER?

A fi blogger uneori înseamnă să ai un stil de viață diferit. Trebuie să știi să prinzi ideile din zbor. Trebuie să fii mereu deschis la nou, la discuții, la a primi critici și / sau aprecieri. Trebuie să simți ce / cum / cât să scrii, iar asta fără a-ți da seama, totul vine natural.

 

Ce mi-a ieșit mie din toate astea? Ochii 😆 Glumesc, evident. Blogging-ul mi-a adus multe. E special.

 

DA, BLOGGING-UL E SPECIAL!

Blogging-ul e despre auto-cunoaștere. Despre dezvoltarea personală nu doar a celui care scrie, ci și a cititorilor săi. A fi blogger înseamnă să fii o sursă de inspirație, un educator și uneori ambele în același timp.

 

Da, a fi blogger consumă timp și nu e așa de distractiv cum cred unii. De multe ori, ai impresia că toată treaba pe care o ai de făcut îți va prăji creierii. Uneori pierzi ore sau zile întregi pe scrierea unui articol, apoi pierzi altele promovându-l, răspunzând la comentarii. Uneori te abandonezi atât de mult acestei munci, încât uiți de altele (de exemplu oala cu ciorbă de pe foc). Însă merită.

 

Cel puțin pentru mine a meritat.

 

La început, blogging-ul a fost pentru mine o refulare a unor sentimente. Însă în timp a crescut. Acum nu mai e despre asta. E despre mine și despre cititorii mei. Și așa vreau să rămână, indiferent de unde voi ajunge pe parcursul călătoriei mele blogosferice. Cred în autenticitate. Acesta e singurul principiu pe care îl aplic când scriu (chiar și în competiții). Oamenii simt când spui ceva doar de fațadă, în ciuda barierei ecranului.

 

  1. Care sunt conceptele solide pe care le promovezi și cum transmiți publicului un imaginar sănătos de bune practici educative?

De fiecare dată când scriu, mesajul e același: fii tu așa cum ești: cu defecte, cu vulnerabilități. Cea mai mare dovadă de putere să te accepți și arăți așa cum ești. Asta înseamnă autenticitate și pentru asta militez eu în blogging și în toate!

Îmi încurajez constant cititorii să fie ei însuși, să nu aibă temeri sau limitări. Fac asta prin articolele mele, dar și comunicând constant cu cititorii pe rețelele sociale.

 

  1. Pe principiul că tot ceea ce ne imaginăm influențează realitatea, ce proiectează constant imaginația ta asupra viitorului și cum “se vede” în tot ce ești și ce faci?

 

Mă văd un om de comunicare și, nu în ultimul rând un scriitor. Cum se proiectează acest lucru în ceea ce fac? Simplu: mi-am dus cât se poate de mult un job legat de cifre, statistici și calcule spre comunicare . Și mai sunt alte proiecte la care lucrez, dar prefer să fie o surpriză pentru cititorii mei.

GLOBULARIA-Autocolant

Mulțumesc tare mult, GLOBULARIA, pentru această oportunitate!

NOTA: 

  • Câmpul cunoașterii umane se lărgește foarte mult. Dacă s-a vorbit mult despre efectele imaginii asupra realității, cred că e timpul să se cerceteze și să sondăm efectele imaginarului ca resursă a imaginii care dezvoltă realități, a imaginației noastre creative în educație și în business educativ. Spre deosebire de gândirea strategică și memorie, imaginarul construiește noi realități și schimbă la modul cel mai rapid cu putință toate activitățile noastre, dacă este exersat!
  • Sunt Florina Russu, profesor, consultant educațional, scriitor, Președintele Academiei Române de Imagine și Imaginar educațional, o instituție care oferă text și imagine în timp ce promovează efectele imaginarului și a imaginii în domeniul educativ. Educativ însemnând, la modul larg, nu doar școli, familii, comunități, ci toți promotorii educaționali

Uite alte câteva exemple din SERIA DE INTERVIURI: http://www.florinarussu.ro/cristina-muresan-toth-c-arte-cu-insemnatate/

http://www.florinarussu.ro/carmen-cojan-ghiduselul-globularia/

http://www.florinarussu.ro/nadia-georgescu-psiholog-globularia/

 

 Dacă vrei să mă cunoști mai bine, și ai timp să citești despre ACADEMIA GLOBULARIA mai multe, mă găsești aici:

Siglaglobularia

INTERVIURI-PRESA SCRISĂ/ FLORINA RUSSU

Florina Russu, liant și promotor al exemplelor de bună practică în școli

69735310_2396209833976111_132199260874604544_o

https://thewoman.ro/florina-russu-despre-fotografie-o-modalitate-extraordinar-de-rapida-si-expresiva-de-comunicare-empatica/

 

https://thewoman.ro/dezvolta-al-treilea-ochi-antreprenoriat-spiritual-cu-florina-russu-academia-globularia-eu/

 

https://www.antreprenoare.ro/interviuri/florina-russu-presedintele-academiei-romane-de-imagine-si-imaginar-educational/

 

https://femeiaindependenta.ro/interviu-cu-sens-florina-russu-profesor-antreprenor/

 

https://www.claudiagrozalazar.ro/un-dialog-pentru-minte-si-suflet-cu-florina-russu/

 

https://therightjob.ro/florina-russu-fotograf-educational-de-la-pasiune-la-profesionalism/

 

https://celebritatea.ro/interviu-cu-florina-russu-asociatia-happy-moms-despre-puterea-comunitatilor-antreprenoriale-comunitare/

 

https://happymoms.ro/conferinta-motivationala-mama-cluj/

 

https://happymoms.ro/despre-noi/echipa-cluj/

 

http://www.kreatoria.ro/Florina-Russu-Globularia-Implicare-activa-in-afaceri-educative-este-o-valoare-cu-care-eu-rezonez-pana-in-miezul-silabelor-286 

 

 

EMISIUNI:

BIZI LIVE TV

https://www.youtube.com/watch?v=ZjaIaoGowKE

 

TVR CLUJ/REGIUNEA ÎN OBIECTIV

https://www.youtube.com/watch?v=Ydn4VKdG3MY

 

CLUJ AM/DIVERCITY CU PATRICIA

https://www.youtube.com/watch?v=aj_2P6vtcVQ&t=1528s

 

1 thought on “De-ale Dianei. DIANA NEAȚĂ-Blogger GLOBULARIA

Leave a Reply

Your email address will not be published.