Bună! Iată-ne din curtea școlii în  zona business, Diana! Te felicit pentru tot ce ești și tot ce faci! Mă  bucur că ai acceptat să răspunzi provocărilor GLOBULARIA și să fii publicată pe pagina de consiliere educațională www.florinarussu.ro. În speranța că toți cei care au nevoie de serviciile tale te vor găsi mai repede, îți mulțumesc pentru interviul din seria “Al treilea ochi în Business!” Sunt onorată!

000000000000000000

Diana Călin- OWNER AND FOUNDER GENTELNESS COACHING

diana 4

  1. Pentru profesioniștii care iau contact frecvent cu Academia Română de Imagine și Imaginar Educațional, te rog să ne spui povestea ta.

Uau, ador poveștile. M-am născut în urmă cu 33 de ani la Aiud, un oraș al artelor, situat pe drumul vinului, în inima Transilvaniei. Am fost binecuvântat să fiu crescută în spiritul iubirii pentru natură, cu mare drag pentru pământ și pentru satul românesc. Momentele din copilărie au devenit semințe pentru proiectele adultului ce urma să devin.  Proiectele mele din ultimii 10 ani își au rădăcinile în viziunea  unei lumi în care oamenii trăiesc în deplină autenticitate, cu grijă față de nevoile sufletului și corpului lor și în armonie cu semenii și Mama natură. 

 

dianaNumele meu este Diana Călin, sunt Professional Coach, Trainer & Consultant în Sustenabilitate. Sunt co-fondatoare a organizației Society for Responsible Consumption și creatoare a Gentleness Coaching, un spațiu gentil și creativ, în care ofer servicii de coaching- în cabinet la Cluj, în natură în Apuseni și oriunde în lume telefonic și online.

2. Știu că ai o afacere și că ea poate educa, în sens larg, oameni și copii. Cum poți aduce schimbare și progres în nișa în care activezi?

 Cu creativitate, blândețe și libertate.

Meniul meu de coaching e divers, ofer servicii de Professional Coaching, Self-Gentleness Coaching, Eco-Gentleness Coaching (Trai Sustenabil &/ Zero Waste), Sustainability Coaching pentru Antreprenori. Simt că a doua mea menire e să aduc schimbare în modul în care se face “schimbarea” și anume cu acceptare, blândețe și compasiune.

Cum ar fi să ne imaginăm că e posibil să ajungem la o variantă îmbunătățită a noastră, a traiului nostru, a afacerilor noastre, într-un mod plăcut, care să ne umple fiecare celulă cu energie, încredere și bucurie? Și nu cu greu, trecând prin procese care să ne stoarcă de energie. Clienții mei confirmă că odată ajunși într-un spațiu de liniște și claritate, e posibil să găsim simplitate. Indiferent de aria vieții în care ei doresc să aducă îmbunătățiri, la mine în cabinet sunt întâmpinați de o invitație indirectă la a (re)învăța blândețea față de propria persoană. Din acel spațiu se găsesc cele mai potrivite soluții, se stabilesc obiective strategice, se creează planuri de acțiune ancorate în realitate și se materializează vise.

3. Care a fost experiența personală și spirituală, autentică și unică, ce a generat noutate în viața ta profesională?

51635309_1205719586261166_1079383418162118656_o diana 7

Ehehe, un burn-out a fost elementul ce a generat ultima noutate în viața mea profesională. Știi vorba aia, uneori greutățile deschid înaintea noastră noi oportunități, doar să avem noi puterea și claritatea mentală ca să vedem ce altceva e posibil în viața noastră. După 11 ani dedicați în totalitate proiectelor de schimbare comportamentală în domeniul protecției mediului, al traiului în armonie cu natura, prin 2017, am simțit că am obosit, că nu îmi mai găseam bucuria și împlinirea acolo. Și încet, am hotărât să iau o pauză. În aceeași perioadă, se trezise în mine o sete de a explora schimbarea dintr-un spațiu de acceptare, compasiune, răbdare și blândețe. Fără încrâncenare, fără greutate, totul în curgere naturală.

diana 3

 În tot acest proces, cea mai înțeleaptă decizie a fost să mă opresc și să spun “STOP JOC!”. Să am curaj să pun în standby pe un raft cu amintiri o muncă și pasiune de peste 10 ani, știind că liniștea, bucuria și împlinirea mea sunt cele mai importante. Am navigat în necunoscut și oamenii de care aveam nevoie au început să îmi iasă în cale, și pas cu pas mi s-a arătat și piesa lipsă din puzzle-ul meu profesional: școala internațională de coaching. Deciziile mele profesionale mi-au fost mereu însoțite de mult curaj, curiozitate, sete de cunoaștere și încredere pentru a călca pe cărări nebătătorite de alții, valori pe care le transmit și clienților mei.

4. Are businessul tău niște concepte solide și un imaginar sănătos de bune practici educative? Care sunt acestea?

 Creativitatea și învățarea experiențială centrată pe beneficiar sunt valori cheie pentru mine când vorbim de educație. În sesiunile private de coaching folosesc instrumente foarte diverse cu clienții mei și anume: muzică, spațiul în care clientul se află, natura, carduri cu imagini, arta întrebărilor, cărți, exerciții de vizualizare, desen, explorare de scenarii posibile, design de obiective și planuri de acțiune, etc.

În calitate de coach în munca mea, aplic standardele profesionale, codul de etică, comportament și conduită stabilite de International Coach Federation (“ICF”) (Coachfederation.org/ethics).

 

 

diana 0

5. Pe principiul că tot ceea ce ne imaginăm influențează realitatea, ce proiectează constant  imaginația ta asupra viitorului și cum “se vede” în tot ce ești și ce faci?

51205063_1205711096262015_6468994705177706496_o

 Viitorul va fi co-creat prin energia și emoția pe care fiecare o punem în orice gând, în orice acțiune. Când fiecare persoană se iubește pe sine, strălucește și oferă lumii cea mai bună versiunea a sa, atunci întreaga umanitate are de câștigat, iar eu pentru asta lucrez, Florina. Prin munca și imaginația mea proiectez armonie, sănătate, abundență, curgere și blândețe și viața mea și a tuturor oamenilor cu care interacționez.

Iar dacă tu, cititorule, ai proiectat vise înalte pentru viitor, dar pe care le-ai împachetat frumos într-un cufăr, pe care s-a pus colbul și care tânjesc să fie scoase la lumină, atunci Gentleness Coaching ți-ar putea fi de ajutor.

Cel mai bun mod de a descoperi dacă este Coachingul pentru tine este să îi dai o șansă. Programează-ți o sesiune privată, însoțește-te cu multă curiozitate, ai încredere în proces și pregătește-te pentru o călătorie eliberatoare, clarificatoare și transformațională. Primul pas e să îmi trimiți un mesaj privat aici sau pe WhatsApp la 0752.224.266. 

           diana 2

Credit foto: Pan Ioan Photography 

Mulțumesc, Diana! Succes deplin, sens și inspirație îți urează GLOBULARIA! 

0 siglaglobularia

Câmpul cunoașterii umane se lărgește foarte mult. Dacă s-a vorbit mult despre efectele imaginii asupra realității, cred că e timpul să se cerceteze și să sondăm efectele imaginarului ca resursă a imaginii care dezvoltă realități, a imaginației noastre creative în educație și în businessul educativ. Spre deosebire de gândirea strategică și memorie, imaginarul construiește noi realități și schimbă la modul cel mai rapid cu putință toate activitățile noastre, dacă este exersat!

Sunt Florina Russu, profesor, consultant educațional, scriitor, președintele Academiei Române de Imagine și Imaginar educațional, o instituție care oferă text și imagine în timp ce promovează efectele imaginarului și a imaginii în domeniul educativ. Educativ însemnând, la modul larg, nu doar școli, familii, comunități, ci toți promotorii educaționali.

Vrei și tu un interviu aici? Ai un business vizionar? Scrie-ți intenția pe academiaglobularia@gmail.com și te vom contacta în câteva minute! Suntem la doar câteva click-uri distanță de tine!   

Uite câteva exemple: http://www.florinarussu.ro/cristina-muresan-toth-c-arte-cu-insemnatate/

http://www.florinarussu.ro/carmen-cojan-ghiduselul-globularia/

http://www.florinarussu.ro/nadia-georgescu-psiholog-globularia/

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.