Salutare, dragi colegi, profesori implicați şi dedicați!
Vă place să fiți eduprenori pentru clasa dumneavoastră, adică să acționați în spirit antreprenorial şi să luați inițiativă în domenii care aduc plus de valoare elevilor școlii voastre? Cred că a fi un lider complet conectat cu realitățile mediului de azi este de a deschide noi oportunități de învățare!
Astăzi vă invit să fim colegi într-un PROIECT NAȚIONAL de Educație financiară şi antreprenorială pentru copii: BUSINESS KID 2021, desfăşurat de ASOCIAȚIA HAPPY MOMS ROMÂNIA, o organizație de mămici antreprenoare, femei de afaceri cu drag de copii, care investesc în educație. Programul este național, conceput de profesorii Asociației şi sprijinit de RAIFFEISEN comunități. Citiți şi vizionați fotografiile, filmele celorlalte ediții, direct pe site-ul oficial:
http://businesskid1.happymoms.ro/
Programul online de educație financiară Business Kid se adresează în mod direct copiilor și învățătoarelor acestora, care participă la program alături de ei și le coordonează activitatea.
Totodată, participarea la program aduce beneficii și familiilor copiilor, care vor observa schimbări pozitive în administrarea cheltuielilor, odată ce pun în practică ceea ce copii învață în cadrul programului despre bugete, planuri de economii și multe alte noțiuni.
Programul este la ediția a II-a în CLUJ NAPOCA, şi în alte oraşe din țară (ALBA-IULIA, BRAȘOV, FĂGĂRAȘ, SIBIU) de data aceasta ONLINE, şi se bazează pe un concept unic, anume: Educație financiară şi antreprenorială prin TEATRU ŞI POVESTE, având la bază VOLUMUL I şi II “Aventurile lui MIMI”.
Ediția I, ediție PILOT, câştigător proiect FONDUL ŞTIINȚESCU, Cluj-Napoca, 2019-2020, a implicat şcoli din mediul urban, peste 150 de copii şi toate clasele primare ale micilor actori, care au performat cu PIESA DE TEATRU FINANCIAR “Aventurile lui Mimi” în mai multe şcoli din oraş. Spectacolele s-au jucat cu c(l)asa plină!!
Copiii au învățat prin teatru, joc și joacă, dar și prin ateliere practice cum se câștigă banii, cum se cheltuie, cum se economisesc, cum și cui se pot dona, dar și ce înseamnă nevoi și dorințe și diferența dintre acestea. Părinții au deprins prin exerciții practice modul în care se împart veniturile într-o lună pe diverse categorii de cheltuieli și au exersat împreună cu copiii aceste obiceiuri. Toate acestea prin intermediul unei cărți de povești, a unei piese de teatru și a unor ateliere susținute la clasă.
Mă bucur să vă anunț că, la EDIȚIA a II-a, pentru CLUJ NAPOCA, dacă vă înscrieți până în data de 5 februarie, şi pentru mediul urban, şi pentru mediul rural, BENEFICIAȚI GRATUIT de acces la PLATFORMĂ, DIPLOME pentru ÎNVĂȚĂTOARE şi copiii clasei (clasa a II, a III-a sau a IV-a, a V-a, 9-12 ani), broşuri şi lecții de tip podcast. Detaliile de înscriere le găsiți pe site:
ATENȚIE: e necesar ca un cadru didactic să îşi înscrie singur clasa, aici:
http://businesskid1.happymoms.ro/business-kid-online/, pentru a primi userul şi parola clasei, pentru a avea acces la informații, podcasturi, webinarii.
Voi participa şi eu cu clasa a V-a şi vă invit şi pe voi!
Coordonator Local Happy Business Moms CLUJ-NAPOCA
Prof. Florina Russu-0742028118 *http://businesskid1.happymoms.ro/echipa/
Coordonator Business KID CLUJ: Ramona Manolescu-0748211923
Articol de:
Florina Russu-Preşedintele Academiei Române de Imagine şi Imaginar Educațional
0742028118
NOTĂ:
Câmpul cunoașterii umane se lărgește foarte mult. Dacă s-a vorbit mult despre efectele imaginii asupra realității, cred că e timpul să se cerceteze și să sondăm efectele imaginarului ca resursă a imaginii care dezvoltă realități, a imaginației noastre creative în educație și în business educativ. Spre deosebire de gândirea strategică și memorie, imaginarul construiește noi realități și schimbă la modul cel mai rapid cu putință toate activitățile noastre, dacă este exersat!
Sunt Florina Russu, profesor, consultant educațional, scriitor, Președintele Academiei Române de Imagine și Imaginar educațional, o instituție care oferă text și imagine în timp ce promovează efectele imaginarului și a imaginii în domeniul educativ. Educativ însemnând, la modul larg, nu doar școli, familii, comunități, ci toți promotorii educaționali.
Uite alte câteva exemple din SERIA DE ARTICOLE PENTRU COPII:
Micul Speolog GLOBULARIA-Peştera Huda lui Papară, Munţii Apuseni
Dacă vrei să mă cunoști mai bine, și ai timp să citești despre ACADEMIA GLOBULARIA mai multe, mă găsești aici:
INTERVIURI-PRESA SCRISĂ/ FLORINA RUSSU
https://elitaromaniei.ro/florina-russu-liant-si-promotor-al-exemplelor-de-buna-practica-in-scoli/
https://dealedianei.ro/2020/11/07/florina-russu-profesor-de-imaginar/
https://femeiaindependenta.ro/interviu-cu-sens-florina-russu-profesor-antreprenor/
https://www.claudiagrozalazar.ro/un-dialog-pentru-minte-si-suflet-cu-florina-russu/
https://therightjob.ro/florina-russu-fotograf-educational-de-la-pasiune-la-profesionalism/
https://happymoms.ro/conferinta-motivationala-mama-cluj/
https://happymoms.ro/despre-noi/echipa-cluj/
EMISIUNI:
BIZI LIVE TV
https://www.youtube.com/watch?v=ZjaIaoGowKE
TVR CLUJ/REGIUNEA ÎN OBIECTIV
https://www.youtube.com/watch?v=Ydn4VKdG3MY
CLUJ AM/DIVERCITY CU PATRICIA
https://www.youtube.com/watch?v=aj_2P6vtcVQ&t=1528s
Bună ziua, sunt învățătoare la o școală din Hunedoara și sunt interesată de acest program. Cum pot beneficia și copiii noștri de activitățile proiectului?
Vă mulțumesc!
Multumim! V-am scris e-mail! Minunat!