1. Pentru profesioniștii care iau contact frecvent cu Academia Română de Imagine și Imaginar Educațional, te rog să ne spui povestea ta, privită prin ochiul interior.

Povestea mea a început într-o zi de 19 martie când am ales să apar pe lumea asta, într-un loc frumos, înconjurat de vii, la Panciu. Pe la 5 ani o întrebam pe mama de ce oare nu m-am născut floare, de ce masa nu se numește scaun, iar scaunul masa, deh, griji de copil. Habar nu aveam pe atunci că, peste ani, voi declina jocul cu întrebările în forme variate (coaching, interviuri scrise, TV). Spuneam că vreau să devin educatoare. Dacă mă gândesc acum și trec prin ochiul interior, se pare că nu am fost prea departe de adevăr.

Am urmat un liceu și o facultate specializate în finanțe-contabilitate, deși cu sufletul, la finalul clasei a VIII-a aș fi ales o clasă de engleză-franceză, însă, pe atunci, Liceul Ioan Slavici din Panciu nu oferea această opțiune. Și, gândindu-mă eu că dacă nu aș pleca la Focșani (unde exista și clasă de limbi străine), părinții ar economisi, am ales contabilitatea și am rămas la Panciu. Mi-am continuat studiile la Iași, urmând tradiția deschisă de sora mea, Mihaela. Am zis să fac și un master în audit financiar și … apoi, să mă mut din capitala Moldovei în capitala țării.

Pe parcursul a 15 ani am experimentat mai multe roluri, în cadrul câtorva companii din top Fortune 500, cu ultimii 7 ani ‘corporatiști’ petrecuți în cadrul grupului BAT. Acesta a fost locul în care m-am format ca profesionist în project management și m-am îndrăgostit de SAP. Am avut oportunitatea să coordonez proiecte globale (implementare facturare electronica, migrare de procese și formare de echipe, armonizare platforma SAP, etc.), în diferite țări (Rusia, Ucraina, Marea Britanie, Costa Rica, Franța, Spania, Ungaria, Turcia, Elveția, Cehia, etc.), cunoscând și lucrând cu oameni din toate regiunile lumii. Așa am învățat multe despre ceea ce ne apropie și diferențiază pe noi oamenii, am intrat în contact cu vulnerabilități umane, dar și organizaționale. BAT a fost locul din care, în august 2016, am ales să demisionez atunci când endometrioza a recidivat. Am decis atunci, cu asumare și liniște, să îmi aloc timp și spațiu pentru a-mi urma măcar o parte din visuri. Mai întâi, am fondat un ONG dedicat creșterii gradului de conștientizare asupra endometriozei, iar după 2 luni (August și Septembrie 2018) în care am mai “intrat” un pic într-o multinațională, am înțeles și “încorporat” la nivel emoțional, fizic, mental care îmi este chemarea.  Are legătură cu oamenii. Așa a apărut INNERPRENEUR!

inerprenor

 

  1. Știu că ai o afacere și că ea poate educa, în sens larg, oameni și copii. Cum poți aduce schimbare și progres în nișa în care activezi?

Innerpreneur este o companie de consultanță creativă prin care îmi propun să sprijin creșterea armonioasă a oamenilor și a organizațiilor, cultivarea unor relații sănătoase la nivel individual și de business. Valorile Innerpreneur sunt:

  • Curaj
  • Creativitate
  • Conectare
  • Adaptabilitate
  • Autenticitate

Accesul la toate acestea, în cazul meu, au fost generate de asumarea vulnerabilității și transformarea acesteia în busolă interioară. Grație acestor valori, simt și știu că generez CEVA-ul meu pe lumea asta. Vezi, tu, Florina, cred că cel mai bine aș lăsă aici vorbele spuse de doi oameni dragi care au interacționat cu mine în câteva contexte diferite, respectiv:

 

Ștefania Dudău, psihoterapeut adlerian:

“Gabriela este un meli-melo de autenticitate, unicitate, curaj, feminitate, cunoaștere și bune maniere. Încă de la prima interacțiune poți simți cum ai vrea să prelungești timpul petrecut cu ea, pentru a gusta cât mai multă conversație. Calitățile ei de bun profesionist sunt întărite sau completate de calitățile umane ce se văd și simt in cel mai natural mod. Cred că avem nevoie să ne înconjurăm și să ne bucurăm existența cu cât mai mulți oameni așa că ea.”

Vlad Eftenie, Lector Dr. Arhitect

“Gabriela este un profesionist adevarat și un om inimos și entuziast, care știe să transforme orice provocare într-o oportunitate de înțelegere și dezvoltare. Are spirit creativ, este un om plăcut, pozitiv, întreprinzător, dovedește o capacitate de rezilientă mare. Curiozitatea nativă, îmbinată cu un spirit care vede și caută dincolo de aparențe, o recomandă ca fiind un om valoros și un bun profesionist, coechipier de încredere. Este foarte organizată și concentrată atât pe calitatea activităților sale, ca proces, cât și pe calitatea rezultatelor imprimate prin prisma activităților de comunicare și organizare. Reușește cu ușurință să transmită idei complexe în forme ușor de parcurs și de asimilat. Este pasionată de activitățile sale și este o persoană de încredere.”

 

inereprenor

 

  1. Care a fost experiența personală și spirituală, autentică și unică, ce a generat noutate în viața ta profesională? Când ai accesat “al treilea ochi” în business?

Acea experiență este conținută, cumva, de răspunsul la prima întrebare și are legătură cu anul 2014, an în care am trecut printr-o intervenție chirurgicală dificilă, moment în care a început drumul către Gabriela de azi. Abia atunci când știi cine ești și intri în contact sănătos cu tine însuți, știi încotro și îți asumi, cu maturitate și curaj, CALEA. Desigur, va fi provocător, pe parcursul călătoriei vor apărea și obstacole, vei asimila noi lecții, dar merită din plin să ne dăm voie să accesăm ceea ce tu numești ‘al treilea ochi’.

 

         inerprenor 2

  1. Are businessul tău niște concepte solide și un imaginar sănătos de bune practici educative? Care sunt acestea?

Business-ul pe care l-am creat în martie 2019, are la bază, în primul rând moștenirea de acasă: smerenia, iubirea și respectul față de oameni observate la părinții mei. La ADN-ul ăsta moștenit, se adaugă ceea am numit valorile INNERPRENEUR, iar piramida este îmbogățită de câteva certificări internaționale în project management, coaching, facilitare, dar cel mai mult de toate experiențele trăite până acum.

 

  1. Pe principiul că tot ceea ce ne imaginăm influențează realitatea, ce proiectează constant imaginația ta asupra viitorului și cum “se vede” în tot ce ești și ce faci?

blaga 1

Viața m-a învățat să iau fiecare zi, una după alta, cu atenție pe momentele care curg și pașii pe care-i fac, ascultându-mi intuiția și dând voie creativității și jucăușeniei să ‘vorbească’ în moduri variate. 

Am absolvit o facultate de contabilitate și informatică de gestiune, am continuat cu un master în audit financiar, am avut șansa să coordonez proiecte de impact pentru companii din Top Fortune 500. Știu câte ceva și despre mediul antreprenorial, etc… De câtva timp, lucrez cu oameni (mici și mari) pentru a-i sprijini să își pună întrebările adecvate pentru a obține răspunsurile de care au nevoie, atunci când au nevoie.

Am enumerat un pic din experiența personală pentru a mandata ceea ce o sa zic, apăsat: cel mai ridicat ROI (return on investment) este generat de educația de calitate!

Azi este 10 mai și încă mai aveți timp până pe 25 mai să completați și să depuneți formularul 230 prin care anunțați statul roman (via ANAF) că știți unde vreți să investiți ACUM pentru un VIITOR mai bun.

Propunerea mea este Antrenament pentru Viitor cu argumentul principal (am mai multe): avem nevoie de oameni care chiar să știe și să facă, cu drag, meseria pe care și-o aleg pornind de la auto-cunoaștere, explorare, conștientizare și asumare a sinelui.

Nu mai avem timp să așteptam! Dați-mi un semn, dragi cititori, și vă trimit detaliile necesare pentru completarea formularului 230. 

https://gabrielablaga.ro/

https://innerpreneur.ro/

 0 siglaglobularia

Câmpul cunoașterii umane se lărgește foarte mult. Dacă s-a vorbit mult despre efectele imaginii asupra realității, cred că e timpul să se cerceteze și să sondăm efectele imaginarului ca resursă a imaginii care dezvoltă realități, a imaginației noastre creative în familie. Spre deosebire de gândirea strategică și memorie, imaginarul construiește noi realități și schimbă la modul cel mai rapid cu putință toate activitățile noastre, dacă este exersat!

Sunt Florina Russu, profesor, consultant educațional, scriitor, președintele Academiei Române de Imagine și Imaginar Educațional, http://www.florinarussu.ro/academia-romana-de-imagine-si-imaginar-educational/, o instituție care oferă text și imagine în timp ce promovează efectele imaginarului și a imaginii în domeniul educativ. Educativ însemnând, la modul larg, nu doar școli, familii, comunități, ci toți promotorii educaționali. http://www.florinarussu.ro/visual-educational-nourishment/

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.