SUMMIT'S COVER

Primul Summit Internațional de Journaling în Educație va avea loc online și va reuni specialiști din întreaga lume care utilizează tehnica jurnalului în lucrul lor cu adolescenții și copiii.

COVER ALEXANDRA COVER FLORINA

Summitul Internațional de Journaling în Educație este parte a proiectului internațional Journaling în Școli, inițiat de Alexandra Bădiță și Florina Russu în 2020. După ce jurnalul My First Journal a ajuns la sute de elevi din toată țara, dar și din afara granițelor, am început susținerea orelor deschise cu școli din Brașov, Cluj, Prahova, Iași, Galați, București, Hunedoara.

Prin acest eveniment, venim în sprijinul tuturor profesioniștilor din domeniul educației care își doresc să implementeze exerciții de journaling cu adolescenții și copii, la clasă, la orele de dirigenție, sau în afară.

Invitații din cadrul conferinței sunt experți de talie mondială, care au pus în practică journalingul în diferite situații și vor veni pentru a prezenta studiile de caz, alături de idei și recomandări pentru experiențe benefice cu cei mici.

POSTER 1

POSTER2 POSTER3

Care sunt beneficiile scrisului în jurnal în educație

 

1.Cunoașterea de sine

Scrisul în jurnal ajută la reflectare, iar copiii încep să se cunoască pe sine ca indivizi și nu doar prin percepția părinților, profesorilor, colegilor.

2. Dezvoltarea emoțională

La școală, se pune mare accent pe coeficientul de inteligență, dar nu la fel de mult pe dezvoltarea inteligenței emoționale. Empatia, compasiunea, generozitatea sunt valori pe care un copil cu o inteligență emoțională crescută le va sădi din timp și îi va încuraja și pe ceilalți colegi să fie deschiși la ele.

3. Învățare

Deprinderea de a selecta noțiunile relevante dintr-o lecție, de a lua notițe în mod conștient, nu după dictare, ajută mintea să filtreze mai ușor ce e de folos și ce nu. Păstrarea unui jurnal cu citate din cărți, filme sau de la ore îl va ajuta pe școlar să fie mai conștient de experiența de învățare.

4. Creativitate și imaginație

Copiii au o imaginație bogată și ea trebuie hrănită cât mai des. Creativitatea este la cote maxime și astfel se dezvoltă căi neuronale noi, care mai târziu devin soluții inovatoare și decizii de leadership. Povești cu supereroi sau fabule amuzante, desene colorate sau poezii fără rimă, toate își pot găsi locul în jurnalul celor mici.

5. Obiective

Influența adulților în viața celor mici își pune amprenta de la vârste fragede, iar uneori copiii își setează obiective care nu sunt ale lor, sunt mai degrabă așteptări ale părinților și profesorilor lor. Într-un jurnal, cei mici învață să-și exprime dorințele, să fie sinceri și să se autoevalueze, să fie responsabili cu ceea ce și-au propus, fără să se pedepsească aspru. 

CHRISTINE BERGSMA COVER ANDREI COVER BARBARA BAIA COVER COSMIN

PENTRU CINE ESTE ACEST EVENIMENT?

La Summit-ul internațional de Journaling în Educație sunt invitați să participe:

✔ prof. universitari, profesori și diriginți

✔ directori de școli, coach

✔ consilieri în educație, traineri 

✔ consilieri în carieră pentru studenți

✔ psihologi, terapeuți care lucrează cu copiii și adolescenții

✔ părinți

✔ elevi și studenți

Cover Olimpia Mesa COVER ROXANA PETRE Dale Hancock-cover Hulya Kurt Cover

ÎNSCRIERILE SUNT DESCHISE

LOCURI LIMITATE!

PARTICIPĂ PE 26 MARTIE 2022, DE LA 10.00 LA 14.00 

PRIMEȘTI AUTOMAT ACCES LA TOATE ÎNREGISTRĂRILE DIN CADRUL EVENIMENTULUI, TRADUSE ÎN ROMÂNĂ ȘI ENGLEZĂ

INVESTIȚIA PENTRU PARTICIPARE: 75 LEI

TOATE FONDURILE MERG CĂTRE DESFĂȘURAREA CAMPANIEI „JOURNALING ÎN ȘCOLI”

CUMPĂRĂ BILET AICI: 

https://checkout.stripe.com/pay/cs_live_a1cDM9UJpdmj2nIn3FKOs5ho9rQZkZMLsunHKblCyMuvAfC1cZkwQGIp06#fidkdWxOYHwnPyd1blppbHNgWjA0T1RDVExEMm50Y3FxVm82b0tzX3w1PX9ENnxxdHdIajFRZ2tLTjNjVlRqMUozQ250YEtWYXJXbE5hTkl0ck9zNmRUQnJhQDRLPVB2bVBXU29jUlZpc01SNTVxM3BJTEZxUScpJ3VpbGtuQH11anZgYUxhJz8nMG5EMnM1YzRJNjBEZGpQYVRUJyknd2BjYHd3YHcnPydtcXF1dj8qKmRpYH1nZGFscWQrZmpoKid4JSUl

Lana Jelenjev Olga Chis SARA RAMOS SHANNA MELTON

CLAUDIA GROZA LAZAR

DE CE SĂ TE ÎNSCRII?

In primul rând pentru a sprijini publicarea JURNALULUI pentru copii “MY FIRST JOURNAL”, ediția a II-a, 2022, dar si pentru:  

  • schimb de experiență cu specialiști din întreaga lume,
  • conectare cu experți internaționali în educație,
  • descoperirea unor unelte inovatoare pentru implementarea journalingului,
  • crearea unui impact în rândul copiilor prin tehnici noi,
  • acces pe viață la materialele înregistrate în cadrul conferinței,
  • posibilități de colaborare după eveniment. 

www.florinarussu.ro 

Leave a Reply

Your email address will not be published.