Primul Summit Internațional de Journaling în Educație va avea loc online și va reuni specialiști din întreaga lume care utilizează tehnica jurnalului în lucrul lor cu adolescenții și copiii.
Summitul Internațional de Journaling în Educație este parte a proiectului internațional Journaling în Școli, inițiat de Alexandra Bădiță și Florina Russu în 2020. După ce jurnalul My First Journal a ajuns la sute de elevi din toată țara, dar și din afara granițelor, am început susținerea orelor deschise cu școli din Brașov, Cluj, Prahova, Iași, Galați, București, Hunedoara.
Prin acest eveniment, venim în sprijinul tuturor profesioniștilor din domeniul educației care își doresc să implementeze exerciții de journaling cu adolescenții și copii, la clasă, la orele de dirigenție, sau în afară.
Invitații din cadrul conferinței sunt experți de talie mondială, care au pus în practică journalingul în diferite situații și vor veni pentru a prezenta studiile de caz, alături de idei și recomandări pentru experiențe benefice cu cei mici.
Care sunt beneficiile scrisului în jurnal în educație
1.Cunoașterea de sine
Scrisul în jurnal ajută la reflectare, iar copiii încep să se cunoască pe sine ca indivizi și nu doar prin percepția părinților, profesorilor, colegilor.
2. Dezvoltarea emoțională
La școală, se pune mare accent pe coeficientul de inteligență, dar nu la fel de mult pe dezvoltarea inteligenței emoționale. Empatia, compasiunea, generozitatea sunt valori pe care un copil cu o inteligență emoțională crescută le va sădi din timp și îi va încuraja și pe ceilalți colegi să fie deschiși la ele.
3. Învățare
Deprinderea de a selecta noțiunile relevante dintr-o lecție, de a lua notițe în mod conștient, nu după dictare, ajută mintea să filtreze mai ușor ce e de folos și ce nu. Păstrarea unui jurnal cu citate din cărți, filme sau de la ore îl va ajuta pe școlar să fie mai conștient de experiența de învățare.
4. Creativitate și imaginație
Copiii au o imaginație bogată și ea trebuie hrănită cât mai des. Creativitatea este la cote maxime și astfel se dezvoltă căi neuronale noi, care mai târziu devin soluții inovatoare și decizii de leadership. Povești cu supereroi sau fabule amuzante, desene colorate sau poezii fără rimă, toate își pot găsi locul în jurnalul celor mici.
5. Obiective
Influența adulților în viața celor mici își pune amprenta de la vârste fragede, iar uneori copiii își setează obiective care nu sunt ale lor, sunt mai degrabă așteptări ale părinților și profesorilor lor. Într-un jurnal, cei mici învață să-și exprime dorințele, să fie sinceri și să se autoevalueze, să fie responsabili cu ceea ce și-au propus, fără să se pedepsească aspru.
PENTRU CINE ESTE ACEST EVENIMENT?
La Summit-ul internațional de Journaling în Educație sunt invitați să participe:
✔ prof. universitari, profesori și diriginți
✔ directori de școli, coach
✔ consilieri în educație, traineri
✔ consilieri în carieră pentru studenți
✔ psihologi, terapeuți care lucrează cu copiii și adolescenții
✔ părinți
✔ elevi și studenți
ÎNSCRIERILE SUNT DESCHISE
LOCURI LIMITATE!
PARTICIPĂ PE 26 MARTIE 2022, DE LA 10.00 LA 14.00
PRIMEȘTI AUTOMAT ACCES LA TOATE ÎNREGISTRĂRILE DIN CADRUL EVENIMENTULUI, TRADUSE ÎN ROMÂNĂ ȘI ENGLEZĂ
INVESTIȚIA PENTRU PARTICIPARE: 75 LEI
TOATE FONDURILE MERG CĂTRE DESFĂȘURAREA CAMPANIEI „JOURNALING ÎN ȘCOLI”
CUMPĂRĂ BILET AICI: