1. Academia GLOBULARIA-Academia EDUprenorilor din România, este o instituție de educație vizuală ce se adresează promotorilor educaționali (şcoli, universități, familii, persoane publice, companii). Înainte de a ne interesa ce învață copiii noştri, cum învață copiii noştri, am putea începe orice proiect educațional de la întrebarea: “Ce, cum şi cât îşi poate imagina copilul nostru?” Iar GLOBULARIA aduce pe piață cărți noi, webinarii speciale, spații noi de învățare, imagine artistică în filmele şi fotografiile proiectelor care investesc în educație vizionară şi enciclopedii de imaginar care pot ghida orice proiect cu mesaj educativ GLOBAL spre un imaginar sănătos contemporan.

Te rog să te prezinți şi tu publicului cititor!

În primul rând îți mulțumesc, Florina,  pentru oportunitatea de a răspunde acestor întrebări, sunt recunoscătoare pentru propunerea de a acorda acest interviu, primul din 2021.

Magazin Globularia obiecte

Sunt Liliana Cristina Damian, mamă, soție în cea mai mare parte din zi, iar în partea cealaltă a zilei lucrez pentru un magazin online (www.famfam.ro), în calitate de Store Sales Manager. Este un proiect relativ nou, la care m-am alăturat chiar înainte de debutul pandemiei în martie 2020. Venind după 4 ani de antreprenoriat, pot spune că este o experiență inedită, total diferită de ce am făcut până atunci, cu multe provocări. Am trecut practic de la un magazin fizic cu produse bio, la altul online cu haine pentru familie. Și uite punctul comun al Academiei Globularia cu ceea ce fac eu acum: ne axăm pe vizual 100%! Însă ce îmi doresc eu este ca fiecare imagine a produsului să transmită o emoție, o stare și acesta cred că este al doilea punct pe care-l avem în comun. Ca să nu mai spun că meseria pentru care am studiat este cea de profesor, numai că la finalul facultății nu am simțit acea chemare spre actul predării și am căutat altceva. Însă în toate activitățile mele, latura educațională a avut un rol esențial. Și poate cel mai mult am putut aduce un aport comunității, în domeniul educației alimentare sănătoase, în perioada în care am avut magazinul cu specific bio. Am organizat multe workshop-uri cu diverse teme și invitați speciali. De la ateliere de făcut produse cosmetice acasă folosind ingrediente naturale la soluții de detoxifiere emoțională. Au fost 4 ani din viața mea, în care  am învățat să mă pun în valoare dar și să ajut alte femei să se descopere, pentru că am închegat o comunitate frumoasă de mămici cu care încă păstrez legătura. Scriu mai mult de acea perioadă pentru că atunci am avut șansa să fiu aleasă pentru Asociația Happy Moms coordonator local în Alba Iulia. Cu siguranță am primit aceast onorant privilegiu pentru că eram o susținătoare a idei de antreprenoriat feminin în comunitate și mă bucur că încă reprezint Happy Moms în Alba Iulia. Înainte de pandemie am avut șansa să promovez în școală și afterschool unul dintre proiectele asociației, Business Kid, educație financiară sub formă de poveste pentru copii. Am avut întălniri fizice lunare cu doamnele din comunitate, la care aveam câte o invitată specială. Aștept cu nerăbdare să le putem relua, chiar dacă în grupul dedicat din Alba Iulia mențin legătura cu ele, energia și entuziasmul întâlnirilor față în față nu poate fi egalat.

                 lili 8

Chiar dacă am scris mai mult despre partea profesională, cred că nimic nu aș fi putut face dacă nu aș fi avut toată susținerea familiei mele, de care sunt extrem de mândră!

  1. Știu că poziția ta, domeniul în care activezi poate educa, în sens larg, oameni și copii. Cum poți aduce schimbare și progres în nișa în care activezi?

În domeniul nou, în care activez acum, am ales să ne axăm pe ideea de familie. Poate că și perioada pandemiei a fost una care ne-a apropiat foarte mult de ai noștri, muncind de acasă. Cred că acesta este marele ”merit” al acestei perioade. Atunci când am fost cooptată în proiect, colegii mei știau doar că va fi un magazin online, nișa am ales-o ulterior, iar mesajul site-ului este acela de unitate în familie prin ținute asortate!

liliana

       Și pentru că tot am zis de familie, tot așa percep și comunitatea Happy Moms, ca pe o familie extinsă ce-mi dă posibilitatea de a accesa și latura educativă a ființei mele. Sunt mesagerul tuturor proiectelor asociației în Alba Iulia și cum majoritatea au scop educativ pentru copii și tineri,  mă simt norocoasă că nu mă îndepărtez prea tare de la ceea ce am studiat în școală. Chiar dacă acum activitatea mea de voluntar al asociației se desfășoară exclusiv online, îmi dau toată silința ca orașul nostru să ajute scopul asociației, acela de a sprijini dezvoltarea armonioasă și sănătoasă în plan personal și profesional a femeilor, mamelor, copiilor și tinerilor, a familiei în general, prin proiecte educaționale în domeniile antreprenoriat și financiar, iar Alba Iulia să să fie cunoscut și apreciat ca promotor în astfel de domenii.        

               lili 2

  1. GLOBULARIA are ca slogan “Accesează al treilea ochi!”, pentru a aduce, pe lângă palierul realității, al dezvoltării personale şi inputul valoric, intuitiv, foarte important în viața antreprenorială din educație. Care a fost experiența personală și spirituală, autentică și unică, ce a generat noutate în viața ta? Când ai accesat “al treilea ochi” în proiectul tău de suflet?
  2. Books Globularia

Cred că noi, femeile, dezvoltăm al treilea ochi atunci când devenim mame. Atenția și grija față de copii se multiplică, se intensifică atât de mult  încât parcă dobândim puteri supranaturale. Cel puțin așa am simțit eu, o dată cu venirea pe lume a Elizei, am avut mai mult curaj să fac schimbări majore la care înainte nici nu mă gândeam. Și aici mă refer la faptul că am făcut atunci saltul de la angajat la antreprenor. O schimbare uluitoare care mi-a adus multe satisfacții și bucurii. Însă după 4 ani, am simțit din nou nevoia unei schimbări și iarăși una radicală 🙂 de domeniu de activitate dar și de formă: de la fizic la online! Cumva cred că schimbările acestea oricât de grele îmi păreau la început, s-au dovedit a fi evolutive pentru mine. Faptul că mereu învăț ceva nou, chiar și la 40 de ani 🙂 mă entuziasmează nespus! Educația trebuie să fie continuă pentru întreaga viață și cu siguranță nu mă voi opri din a învăța nici la 80 de ani. 🙂

liliana 3

  1. Care sunt conceptele solide, valorile pe care le promovezi și cum transmiți vizual celor din preajma ta un imaginar sănătos de bune practici?

Cred foarte mult în modestie, simplitate, calm și bunătate. Nu știu dacă reușesc să le transmit în totalitate celor din jur dar uite prin intermediul acestui interviu sper să o fac. Mai ales acum când societatea este bulversată de criza sanitară și economică, aceste valori sunt cheia pentru a ne face bine!

       Sunt un om simplu, crescut 18 ani la țară, mereu în conexiune cu natura, animalele și divinitatea. Aceste valori de atunci mi-au fost insuflate, iar perioada studiilor și apoi cariera profesională doar le-au potențat.

  1. Pe principiul că tot ceea ce ne imaginăm influențează realitatea, ce proiectează constant imaginația ta, proiectele tale, asupra viitorului și cum “se vede” în tot ce faci?
  2. lili 6

 Viitorul meu arată fabulos, peste câteva luni voi da naștere altui pui de om. Voi fi mămica la 40 de ani. Inițial m-a speriat ideea pentru că mă dezobișnuisem de schimbat scutece, nopți nedormite, colici, alăptare. Pare că s-au întâmplat în altă viață, însă știu că micuța din burtică vine cu o misiune clară pentru mine, mă va ajuta să evoluez și mai mult. Iar acest interviu este primul meu semn de recunoștință pentru ființa din pântec, pentru toate lecțiile cu care vine aici, lângă noi. Sper că va fi mândră de mama ei când va citi aceste rânduri peste ani și ani. Iar ție, dragă Florina, îți mulțumesc încă o dată pentru că acest articol în care mi-ai dat ocazia să expun sincer trăirile, gândurile mele și mai ales că pot împărtăși cu toți cititorii tăi bucuria de a fi din nou mamă!

Articol de: 

Florina Russu-Preşedintele Academiei Eduprenorilor din Romania (Academie de Imagine şi Imaginar Educațional)

0742028118

www.florinarussu.ro

123462157_2778684899061934_8420924006384369759_o

NOTĂ:

Câmpul cunoașterii umane se lărgește foarte mult. Dacă s-a vorbit mult despre efectele imaginii asupra realității, cred că e timpul să se cerceteze și să sondăm efectele imaginarului ca resursă a imaginii care dezvoltă realități, a imaginației noastre creative în educație și în business educativ. Spre deosebire de gândirea strategică și memorie, imaginarul construiește noi realități și schimbă la modul cel mai rapid cu putință toate activitățile noastre, dacă este exersat!

            123365065_10157697711160835_5990547735877975384_o

Sunt Florina Russu, profesor, consultant educațional, scriitor, Președintele Academiei Române de Imagine și Imaginar educațional, o instituție care oferă text și imagine în timp ce promovează efectele imaginarului și a imaginii în domeniul educativ. Educativ însemnând, la modul larg, nu doar școli, familii, comunități, ci toți promotorii educaționali.

GLOBULARIA 2

Uite alte câteva exemple din SERIA DE INTERVIURI: http://www.florinarussu.ro/cristina-muresan-toth-c-arte-cu-insemnatate/

http://www.florinarussu.ro/carmen-cojan-ghiduselul-globularia/

http://www.florinarussu.ro/nadia-georgescu-psiholog-globularia/

 Dacă vrei să mă cunoști mai bine, și ai timp să citești despre ACADEMIA GLOBULARIA mai multe, mă găsești aici:

Contact Globularia

123133957_10157697707710835_9159227853418539837_o

INTERVIURI-PRESA SCRISĂ/ FLORINA RUSSU

                     button-23947_640

https://elitaromaniei.ro/florina-russu-liant-si-promotor-al-exemplelor-de-buna-practica-in-scoli/

https://thewoman.ro/florina-russu-despre-fotografie-o-modalitate-extraordinar-de-rapida-si-expresiva-de-comunicare-empatica/

https://thewoman.ro/dezvolta-al-treilea-ochi-antreprenoriat-spiritual-cu-florina-russu-academia-globularia-eu/

https://dealedianei.ro/2020/11/07/florina-russu-profesor-de-imaginar/

https://www.antreprenoare.ro/interviuri/florina-russu-presedintele-academiei-romane-de-imagine-si-imaginar-educational/

https://femeiaindependenta.ro/interviu-cu-sens-florina-russu-profesor-antreprenor/

https://www.claudiagrozalazar.ro/un-dialog-pentru-minte-si-suflet-cu-florina-russu/

https://therightjob.ro/florina-russu-fotograf-educational-de-la-pasiune-la-profesionalism/

https://celebritatea.ro/interviu-cu-florina-russu-asociatia-happy-moms-despre-puterea-comunitatilor-antreprenoriale-comunitare/

https://happymoms.ro/conferinta-motivationala-mama-cluj/

https://happymoms.ro/despre-noi/echipa-cluj/

http://www.kreatoria.ro/Florina-Russu-Globularia-Implicare-activa-in-afaceri-educative-este-o-valoare-cu-care-eu-rezonez-pana-in-miezul-silabelor-286

EMISIUNI:

BIZI LIVE TV

https://www.youtube.com/watch?v=ZjaIaoGowKE

TVR CLUJ/REGIUNEA ÎN OBIECTIV

https://www.youtube.com/watch?v=Ydn4VKdG3MY

CLUJ AM/DIVERCITY CU PATRICIA

https://www.youtube.com/watch?v=aj_2P6vtcVQ&t=1528s

COVER ACADEMIE Globularia

Leave a Reply

Your email address will not be published.