INTERVIU LOREDANA Diana Cismaș-ANTREPRENOR GLOBULARIA

  1. Academia GLOBULARIA este o instituție de educație vizuală ce se adresează promotorilor educaționali (școli, universități, familii, persoane publice, companii). Înainte de a ne interesa ce învață copiii noștri, cum învață copiii noștri, am putea începe orice proiect educațional de la întrebarea: “Ce, cum și cât își poate imagina copilul nostru?” Iar Academia Română de Imagine și Imaginar Educațional aduce pe piață jucării, spații noi de învățare, imagine artistică în filmele și fotografiile proiectelor care investesc în educație vizionară, cursuri și cărți de imaginar care pot ghida orice proiect spre inovație prin consiliere și creare de concepte noi pentru un imaginar sănătos contemporan. Te rog să te prezinți și tu publicului cititor!      COVER Globularia

 

Sunt Loredana Diana Cismaș, m-am născut și am trăit în Arad până la aproape 26 de ani, iar de aproape 16 ani sunt în București. Ca profesie sunt economist, cu specializări în domeniul Relațiilor Publice și Comunicării, al Securității și Apărării Naționale și al Relațiilor Internaționale.

Provin dintr-o familie de antreprenori liberali, iar împreună cu părinții mei deținem o afacere în domeniul turismului de agrement, la marginea pădurii Ceala de lângă Arad. Cabana Lac va împlini în vara acestui an 30 de ani de existență, aș spune 30 de ani de dezvoltare și succes, fiind una dintre puținele companii din România care are o existență atât de lungă, care activează în același domeniu de activitate de la înființare până în prezent și care an de an a înregistrat profit. Împreună, ca familie, am clădit o afacere de succes care a devenit un reper în domeniul turismului de agrement arădean. Mă consider binecuvântată deoarece părinții mei au fost mereu pentru mine un model și sunt recunoscătoare pentru că am putut încă de mică să descopăr antreprenoriatul și să mă implic în afacerea familiei.

Ceea ce mi-am dorit mereu a fost ca, prin tot ceea ce fac, să pot îmbunătăți viața oamenilor și am considerat că prin politică și politici pot face asta. La vârsta de 18 ani mi-am început deja cariera politică cu dorința de a schimba în bine viața semenilor mei. În decursul a 12 ani, am deținut mai multe funcții atât în partid, cât și în administrația locală, centrală și europeană. Pot spune că am muncit alături de nume sonore care au condus România în acea perioadă.

lore 1

În apogeul carierei politice, în anul 2009, am luat o decizie care mi-a schimbat viața: implicarea într-un proiect internațional de afaceri care propune celor interesați de calitatea și durata vieții lor, primele Strategii Nutriționale și Genetice pentru Longevitate din lume. Mereu am fost preocupată de un stil de viață echilibrat, în acord cu natura, și am avut sănătatea ca una dintre principalele valori după care m-am ghidat în viață. M-am bucurat că am găsit proiectul care să reunească aceste lucruri, care să fie 100% în acord cu valorile mele și care mă reprezintă.

Am început să folosesc și să recomand aceste soluții, care se bazează pe principiul “Tot din ceea ce este bun și nimic din ceea ce este rău”. Consider că acestea îmbină exemplar natura cu știința și oferă soluții concrete, cum ar fi de exemplu tehnologiile spa de mici dimensiuni, echivalente ca efecte cu un tratament profesional, care pot fi însă utilizate în confortul propriei case și care sunt unice în lume. Toate aceste soluții ne ajută să ne “conservăm” starea de tinerețe și chiar să arătăm și să ne simțim mai bine pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Atunci când am decis să mă alătur acestui proiect internațional aveam zero experiență în acest domeniu, dar simțeam o dorință de a fi la curent cu ultimele descoperiri științifice și tehnologice, de învăța lucruri noi, de a le aplica în viata mea și a familie mele și de a le împărtăși tuturor celor interesați. După câteva luni când, în urma unei vizite la Centrul de Inovații din SUA am avut șansa să cunosc fondatorii, managementul și parte din cei 75 de cercetători care creează aceste soluții unice în lume, m-am convins că asta îmi doresc să fac pentru tot restul vieții mele, am decis să las în urmă toate celelalte activități profesionale în care eram implicată. Astfel am ales să îmi dedic tot timpul și energia misiunii de a fi o forță a binelui în lume și de a răspândi vestea despre ceea ce eu descoperisem și aplicam cu succes în viața mea.

De asemenea, de peste 11 ani sunt implicată în fiecare lună în “Nourish the Children”, o inițiativă umanitară internațională multiplu premiată, care ajută la rezolvarea problemei foametei în lume, o inițiativă foarte dragă sufletului meu. Datorită influențării altor persoane, care și-au dorit și ele să susțină această inițiativă, de peste 10 ani sunt Ambasador “Nourish the Children pentru Malawi”, fiind persoana care deține acest titlu de cel mai mult timp în România și una dintre puținele persoane din Europa cu peste 10 ani de implicare neîntreruptă în această inițiativă. Prin această inițiativă, eu și alte persoane care mă urmează, donăm lunar un aliment formulat special, de către specialiști în malnutriție și oameni de știință, pentru copiii subnutriți din Malawi, Africa și din alte țări ale lumii a treia.

lore 5

De curând, am fondat comunitatea “Femei Strălucitoare”, pentru a împărtăși experiența și cunoașterea dobândite în ultimii 12 ani și altor femei interesate de un stil de viață sănătos, frumos și armonios, care vor să arate și să se simtă cât mai bine mereu și care caută soluții în această direcție. Am convingerea că, împreună cu membrele comunității “Femei Strălucitoare”, putem inspira alte femei, astfel încât, fiecare în parte, să devenim cea mai bună versiune a noastră și să fim o femeie strălucitoare!

 

  1. Știu că poziția ta, domeniul în care activezi poate educa, în sens larg, oameni și copii. Cum poți aduce schimbare și progres în nișa în care activezi?lore 3

Dacă ar fi să aleg un singur cuvânt care să definească oportunitatea internațională de afaceri în care activez de aproape 12 ani acela ar fi, cu siguranță, inovație. Inovație în privința produselor și tehnologiilor și inovație în privința modelului de afaceri. Iar atunci când vorbim de inovație aceasta vine la pachet cu educația. De aceea consider că activitatea mea are o importantă componentă de educație din două perspective.

Pe de o parte, din perspectiva gamei de produse și tehnologii, acestea necesită explicații și recomandări specifice de utilizare pentru a avea rezultatele dorite. De aceea aducerea lor pe piață nu se face printr-o vânzare tranzacțională, ca și în comerțul clasic, ci printr-o vânzare consultativă, în care o persoană, care folosește ea însăși produsele, le recomandă mai departe, oferind tot suportul și îndrumarea noilor clienți și parteneri de afaceri. Practic este o muncă de educare continuă pe care o fac alături de membrii echipei. Învățăm noi, iar apoi predăm mai departe.

Pe de altă parte modelul de afaceri este unul foarte diferit de afacerile clasice. Având experiența afacerii de familie, despre care am amintit mai devreme, pot afirma, cu certitudine, că această afacere este foarte diferită. Se aplică mult mai mult regula colaborării, decât cea a competiției. Având un background în două lumi extrem de competitive, afaceri clasice si politică, mărturisesc că am fost foarte surprinsă la început să descopăr aici alte reguli și mi-a luat ceva timp până am înțeles esența. Aici singura modalitate în care poți clădi ceva durabil pe termen lung este dacă îi ajuți și îi susții pe ceilalți. Sau, altfel spus, poți ajunge la succes doar dacă le arăți și celorlalți calea spre succes. Cum eu am avut nevoie de informații și timp să asimilez și să aplic această nouă filosofie de afaceri, așa și alți oameni au. Iar rolul meu e să îi educ în acest sens, să le arăt că există și o altă cale, de care posibil să nu fi auzit până acum. O cale în care focusul se pune, cum spuneam, pe colaborare și susținerea celor care gândesc la fel ca noi și care merg în aceeași direcție.

Mereu spun că activitatea pe care o desfășor este “O școală de dezvoltare personală deghizată într-o afacere”. Practic, creșterea afacerii noastre depinde de creșterea noastră personală. Iar cel mai mare câștig pe care consider că l-am dobândit în acești aproape 12 ani nu sunt doar câștigurile financiare sau recunoașterile și premiile de care am avut parte, ci ceea ce eu am devenit ca om. Loredana Diana de azi este o versiune mult mai bună față de Loredana Diana de acum 12 ani. Iar prin creșterea mea continuă, consider că pot inspira și influența și alți oameni să devină o versiune mai bună a lor.

Cred că această abordare aduce schimbare și progres. Din fericire sunt din ce în ce mai mulți oamenii deschiși și receptivi, în special din tânăra generație, la aceste idei și care își doresc ceva diferit pentru viața lor. Partea cea mai frumoasă este că cei care se alătură azi acestei oportunități pot beneficia de cunoașterea, suportul și întreaga mea experiență acumulată în aproape 12 ani, iar asta face ca timpul în care își pot atinge obiectivele și își pot crea un stil de viață dorit să fie uneori chiar mai scurt decât în cazul meu. “Prezentul meu poate fi viitorul tău!”, îmi place mie să le spun acelora care se alătură echipei.

 

  1. GLOBULARIA are ca slogan “Accesează al treilea ochi!”, pentru a aduce, pe lângă palierul realității, al dezvoltării personale şi inputul valoric, intuitiv, foarte important în viața antreprenorială din educație sau din oricare domeniu de vânzare care își educă Publicul.

Care a fost experiența personală și spirituală, autentică și unică, ce a generat noutate în viața ta profesională? Când ai accesat “al treilea ochi” în business? Face asta diferită o femeie de un bărbat edupreneur?

GLOBULARIA-Autocolant

Aș aminti două momente din existenta mea în care intuiția a jucat un rol important și care mi-au marcat traiectoria vieții.

Primul moment a fost în noaptea de Revelion 2008 spre 2009 când, la ora 22.00, eram încă în biroul meu de la sediul central al partidului și munceam. Iar atunci am avut un moment de “trezire spirituală”, aș spune. Dintr-odată m-am întrebat “Ce caut eu acolo și încotro se îndreaptă de fapt viața mea?”. Nu am fost niciodată o mare petrecăreață însă, totuși, să îmi petrec noaptea dintre ani la birou, parcă nu era ceva normal…

Deși îmi plăcea foarte mult activitatea mea, nu mă mai simțeam împlinită profesional. Practic, la acel moment, eram implicată în trei activități din zona politică și administrativă, trei job-uri să spunem, care îmi ocupau 12, 14 sau uneori chiar 16 ore pe zi, in ultimii 4 ani muncisem aproape in fiecare weekend, nu prea aveam viață personală și socială, pentru că nu aveam timp de ieșit cu familia și prietenii, iar căsnicia mea de atunci era in pragul divorțului… Am stat și am reflectat câteva momente la viața șefului meu și la viața șefului șefului meu și mi-am dat seama că, dacă nu schimb ceva, peste câțiva ani viața mea va arăta probabil ca a lor, iar eu îmi doream cu totul altceva pentru mine… Țin minte că am plecat de la birou în acea noapte cu o claritate fantastică asupra faptului că îmi voi încheia curând cariera politică și că alta va fi calea prin care voi îmbunătăți viața oamenilor pe mai departe.

Am intrat în 2009 cu credința că viața mea se va schimba. Am început să spun familiei și celor apropiați că îmi voi încheia cariera politică curând. Toată lumea a fost foarte surprinsă (ca să nu spun șocată), nimeni nu înțelegea cum aș putea renunța la tot efortul, munca, implicarea și dăruirea mea din ultimii 12 ani, la pozițiile și job-urile pe care le dețineam și la viața pe care o aveam. Ba mai mult, toată lumea mă întreba: “Bine, bine și ce o să faci în continuare?”. Iar eu le răspundeam foarte încrezătoare: “Nu știu ce o să fac, însă știu că o să fac foarte bine.”.

Este o vorbă care mie îmi place foarte mult și care spune că “Cel mai mare dușman al unei vieți extraordinare, este o viață bună!”. La câteva luni distanță după acea noapte de Revelion a sunat telefonul cu propunerea de a mă alătura oportunității internaționale de afaceri în care sunt implicată azi. Intuiția mi-a spus atunci că asta era ceea ce așteptasem și am spus “DA” pe loc. Din fericire, am îndrăznit să visez la o viață extraordinară și am avut curajul să las în urmă atunci o viață bună. La un an distanță, conduceam deja un business cu vânzări anuale de peste 1 milion de dolari. lore 4

Al doilea moment pe care vreau să îl menționez are legătură cu ultimii 12 ani, mai exact cu modul în care mi-am construit afacerea. În primii 6 ani am dezvoltat afacerea offline, prin întâlniri de afaceri, conferințe, workshop-uri, testări de produse și tehnologii spa, etc., preponderent în București și alte câteva orașe din țară. Social media și online marketingul erau o necunoscută pentru mine în acea perioadă. În a doua jumătate a anului 2015 însă am început să îmi doresc, din ce în ce mai mult, ca afacerea mea să nu mai depindă de prezența mea fizica într-un anume loc. Îmi doream să călătoresc mai mult și să am libertate de mișcare mai mare.

lore 6

Atunci am avut o viziune: am început să mă gândesc cum ar fi să îmi pot face afacerea de pe un telefon mobil conectat la internet, fiind prezentă fizic în orice colț al lumii? Mi-am dat seama că, pentru a face asta, va fi nevoie să mă reinventez și să regândesc toată activitatea de afaceri. Intuiția mi-a spus însă că asta este calea potrivită pentru mine.

Așadar, am început să valorific din ce în ce mai mult trendul online-ului si platformele de social media ca modalitate de conectare cu echipa, potențialii clienți și parteneri de afaceri. Am început să mut din ce în ce mai mult din activitatea curentă din offline în online, astfel încât am început să lucrez de acasă, când eram în București, sau din călătorii, atunci când eram plecată.

La începutul anului 2020 estimez că îmi desfășuram cam 30% din activitate offline și 70% din activitate online. Iar asta a făcut ca în martie anul trecut, când viața noastră a tuturor s-a schimbat brusc, să pot muta instant 100% din activitate în online, fără nici o consecință negativă. Între timp afacerea mea s-a extins în peste 25 țări, de pe 5 continente, din care am încasat comisioane în ultimii 5 ani. Iar 2020 a fost, din punct de vedere financiar, cel mai bun an din ultimii 5 ani, de când am făcut trecerea afacerii spre online.

Practic, intuiția m-a ajutat din nou. M-am pregătit pentru ceva ce nici nu îmi puteam imagina că va urma. Noul context însă m-a găsit foarte pregătită și, nu doar că afacerea mea a supraviețuit anul trecut, ci pot spune că a înflorit. Și sunt convinsă că acesta e doar începutul! În plus, 2020 a venit și cu vestea că voi deveni pentru prima oară mamă. Așadar, încă un motiv de bucurie că voi putea îmbina perfect activitatea mea de afaceri online cu rolul de mămică, lucrând de acasă.

Ca și concluzie la această întrebare, aș spune că m-am educat în timp să îmi ascult intuiția, iar atunci când am făcut-o viața mea s-a schimbat într-un mod pozitiv și neașteptat.

 

  1. Care sunt conceptele solide, valorile pe care le promovezi și cum transmiți vizual celor din preajma ta un imaginar sănătos de bune practici?

 

Valorile mele, pe care mi-a luat ceva timp să le descopăr și să le ordonez, sunt următoarele cinci: libertatea, sănătatea, progresul/evoluția, contribuția și prosperitatea.

La unul dintre Mastermind-urile de afaceri pe care le-am organizat in toamna trecută cu echipa am avut o conștientizare foarte puternică. Mi-am dat seama atunci că două dintre valorile mele, libertatea și prosperitatea, au legătură cu antreprenoriatul în general și sunt regăsite cam la toți antreprenorii. Cam toți visează la libertate, acesta fiind unul dintre motivele pentru care au renunțat la statutul de angajat și au luat-o pe calea antreprenoriatului. Și cam toți își doresc rezultate financiare și prosperitate, de aceea s-au apucat de afaceri. Două au legătură cu modelul de afaceri în care sunt implicată acum, progresul/evoluția și contribuția. Fără acestea doua nu prea ai cum să reușești în această lume a afacerilor de tip nou. E nevoie să evoluezi continuu, să te reinventezi, iar din cunoașterea și experiența ta să dai mai departe și celorlalți, contribuind la îmbunătățirea vieții altor oameni. lar ultima dintre cele cinci, sănătatea, are legătură cu însăși oportunitatea de afaceri pe care o dezvolt. Ceea ce aduce aceasta nou și inovator pe piață se încadrează în acest concept larg de prevenție în sănătate, de păstrare a tinereții și îmbunatățire a stării de sănătate pe termen lung pentru cei care accesează aceste soluții.

Având această conștientizare am înțeles de ce mă simt atât de împlinită cu ceea ce fac acum, de ce mă trezesc în fiecare zi super entuziasmată și de ce iubesc ceea ce fac la fel de mult, ca să nu zic că mai mult, decât acum aproape 12 ani, când am început. Practic activitatea mea de zi cu zi îmi onorează toate cele 5 valori ale mele, iar asta nu mă poate face decât să fiu foarte recunoscătoare că am descoperit-o și că am avut curajul să pornesc pe acest drum. Azi realmente pot spune că trăiesc viața pe care mi-am dorit-o și la care am visat mereu. Iar misiunea mea este aceea de a le arăta și altor oameni că pot să trăiască o viață la care azi poate nici nu îndrăznesc să viseze.

Întrucât consider că cea mai potrivită metodă prin care putem influența viața oamenilor, este sa fim noi înșine un exemplu, am decis ca în curând să împărtășesc mai multe detalii despre activitatea mea și aparițiile mele publice pe site-ul www.loredanadiana.ro

 

  1. Pe principiul că tot ceea ce ne imaginăm influențează realitatea, ce proiectează constant imaginația ta, proiectele tale, asupra viitorului și cum “se vede” în tot ce faci?

 

Unul dintre citatele mele preferate este acesta: “Cea mai bună modalitate de a-ți prezice viitorul este să îl creezi tu însuți!”

Cred cu tărie că tot ceea ce mintea noastră poate concepe și imagina, putem realiza. Orice lucru se creează de doua ori: prima oară în minte, prin imaginație, iar a doua oară când se materializează, în realitate. Consider că, dacă am preluat din „câmp” o idee nouă, este pentru că noi o putem transforma în realitate. Altfel ea nu ar fi ajuns la noi.

Așadar, îmi place să mă joc cu imaginația, să visez cu ochii deschiși și să îmi închipui cum va arăta viața mea. Obișnuiesc să îmi scriu țelurile în caietul de vise încă din adolescență, am un tablou de vise pe care de câțiva ani l-am transformat într-un tablou de vise de cuplu și pe care îl refac periodic împreună cu Mihai, logodnicul meu. Suntem creatorii propriei noastre vieți. Practic, folosindu-mi imaginația mi-am creat relația de cuplu, afacerea internațională și am realizat cam tot ce am realizat până acum. Mai cred că limitele sunt doar în mintea noastră și doar de noi depinde să le depășim.

În ce mă privește pot spune că sunt o optimistă incurabilă, care s-a autoeducat foarte mult în ultimii ani să extragă lecția din fiecare experiență plăcută sau mai puțin plăcută de care are parte. Așadar, extrăgând lecțiile din experiențele trecutului și folosindu-ne de imaginație pentru a crea un viitor minunat, nu ne rămâne decât să ne bucurăm de prezent. Suntem acum și aici, unde este întreaga noastră energie. Forța creației noastre stă în clipa prezentă și de aceea e necesar să o trăim pe deplin.

Închei prin a spune că viața este ca o călătorie cu trenul. În fiecare stație unii urcă, alții coboară, cu unii stăm de vorbă, cu alții nu, unii ne învață ceva, pe alții îi învățam noi ceva și, într-o anumită stație, vom coborî și noi. În final, fiecare experiență cred că ne îmbogățește. Așadar, tot ce pot spera este ca tu, cea/cel care ai citit până aici, să simți că te-ai îmbogățit citind aceste rânduri.

Mulțumesc pentru oportunitatea de a-ți răspunde la întrebări, Florina. Mă simt onorată!

Pentru cine vrea să intram în contact, mă găsiți aici:

https://www.facebook.com/loredanadiana.cismas

https://www.facebook.com/cismasloredanadiana

https://www.instagram.com/loredana.diana.cismas

https://www.linkedin.com/in/loredanadianacismas

https://www.youtube.com/channel/UCxmLHnKvB0YlKd1_LIC97Wg

www.loredanadiana.ro (în curând)

Articol de: 

Florina Russu-Preşedintele Academiei Române de Imagine şi Imaginar Educațional

0742028118

www.florinarussu.ro

123462157_2778684899061934_8420924006384369759_o

NOTĂ:

Câmpul cunoașterii umane se lărgește foarte mult. Dacă s-a vorbit mult despre efectele imaginii asupra realității, cred că e timpul să se cerceteze și să sondăm efectele imaginarului ca resursă a imaginii care dezvoltă realități, a imaginației noastre creative în educație și în business educativ. Spre deosebire de gândirea strategică și memorie, imaginarul construiește noi realități și schimbă la modul cel mai rapid cu putință toate activitățile noastre, dacă este exersat!

            123365065_10157697711160835_5990547735877975384_o

Sunt Florina Russu, profesor, consultant educațional, scriitor, Președintele Academiei Române de Imagine și Imaginar educațional, o instituție care oferă text și imagine în timp ce promovează efectele imaginarului și a imaginii în domeniul educativ. Educativ însemnând, la modul larg, nu doar școli, familii, comunități, ci toți promotorii educaționali.

GLOBULARIA 2

Uite alte câteva exemple din SERIA DE INTERVIURI: http://www.florinarussu.ro/cristina-muresan-toth-c-arte-cu-insemnatate/

http://www.florinarussu.ro/carmen-cojan-ghiduselul-globularia/

http://www.florinarussu.ro/nadia-georgescu-psiholog-globularia/

 Dacă vrei să mă cunoști mai bine, și ai timp să citești despre ACADEMIA GLOBULARIA mai multe, mă găsești aici:

Contact Globularia

123133957_10157697707710835_9159227853418539837_o

INTERVIURI-PRESA SCRISĂ/ FLORINA RUSSU

                     button-23947_640

https://elitaromaniei.ro/florina-russu-liant-si-promotor-al-exemplelor-de-buna-practica-in-scoli/

https://thewoman.ro/florina-russu-despre-fotografie-o-modalitate-extraordinar-de-rapida-si-expresiva-de-comunicare-empatica/

https://thewoman.ro/dezvolta-al-treilea-ochi-antreprenoriat-spiritual-cu-florina-russu-academia-globularia-eu/

https://dealedianei.ro/2020/11/07/florina-russu-profesor-de-imaginar/

https://www.antreprenoare.ro/interviuri/florina-russu-presedintele-academiei-romane-de-imagine-si-imaginar-educational/

https://femeiaindependenta.ro/interviu-cu-sens-florina-russu-profesor-antreprenor/

https://www.claudiagrozalazar.ro/un-dialog-pentru-minte-si-suflet-cu-florina-russu/

https://therightjob.ro/florina-russu-fotograf-educational-de-la-pasiune-la-profesionalism/

https://celebritatea.ro/interviu-cu-florina-russu-asociatia-happy-moms-despre-puterea-comunitatilor-antreprenoriale-comunitare/

https://happymoms.ro/conferinta-motivationala-mama-cluj/

https://happymoms.ro/despre-noi/echipa-cluj/

http://www.kreatoria.ro/Florina-Russu-Globularia-Implicare-activa-in-afaceri-educative-este-o-valoare-cu-care-eu-rezonez-pana-in-miezul-silabelor-286

EMISIUNI:

BIZI LIVE TV

https://www.youtube.com/watch?v=ZjaIaoGowKE

TVR CLUJ/REGIUNEA ÎN OBIECTIV

https://www.youtube.com/watch?v=Ydn4VKdG3MY

CLUJ AM/DIVERCITY CU PATRICIA

https://www.youtube.com/watch?v=aj_2P6vtcVQ&t=1528s

COVER ACADEMIE Globularia

Leave a Reply

Your email address will not be published.