Bună! M-am bucurat enorm că ai acceptat să răspunzi provocărilor GLOBULARIA și să fii publicată aici, pe pagina de consiliere educațională. În speranța că toți cei care au nevoie de serviciile tale te vor găsi mai repede, îți mulțumesc pentru interviul din seria “Al treilea ochi în Business!” Sunt onorată!

Pentru profesioniștii care iau contact frecvent cu Academia Română de Imagine și Imaginar Educațional, te rog să ne spui povestea ta și a afacerii tale.

Mă numesc Mădălina Hîrbea și până acum un an eram de profesie software developer. Noua mea meserie este mult mai mișto, chiar dacă presupune să lucrez mai mult de opt ore pe zi, inclusiv în weekend. Nu primesc sporuri de noapte și nici concediu. Noul meu șef a fost foarte necruțător cu mine la început, dar încet încet ne-am obișnuit amândoi cu noul job și am devenit parteneri în toate.

La câteva luni după nașterea lui Eduard a prins viață și proiectul Draga Mama. Am simțit pe pielea mea puterea comunităților în nopțile albe și lungi, așa că am încercat să transmit mai departe informațiile prețioase primite de la părinții care își dedică puținul lor timp liber pentru binele altora. Așa am ajuns să colaborez cu administratorii lor și să creez campanii de promovare a siguranței și sănătății copiilor.

97847549_2651714805101870_6997568672369737728_n

  • Știu că nișa ta poate educa, în sens larg, oameni și copii. Cum poți aduce schimbare și progres în domeniul în care activezi?

Toți copiii sunt diferiți, există multe stiluri de parenting, dar eu încerc să scot în evidentă faptul că fiecare copil are dreptul la siguranță și sănătate, iar noi părinții trebuie să ascultam sfaturile specialiștilor și să cădem de comun acord asupra unor aspecte, pentru că la urma urmei noi suntem adultul în relația părinte-copil.

                                                       logo_ (2)

Având atâtea informații la dispoziție e păcat sa rămânem înrădăcinați în trecut la modele de atunci de creștere a copiilor. Încerc sa prezint cele mai noi recomandări și beneficiile lor asupra sănătății și siguranței celor mici în speranța că generația noastră nu va mai funcționa pe principiul “lasă că merge și așa, noi nu am pățit nimic”.

Pe lângă recomandările de la specialiști postez și foarte multe situații amuzante din viața de mamă, un fel de haz de necaz, pentru a sublinia faptul că indiferent de îndoielile pe care le avem, suntem cele mai bune mame pentru copiii noștri. Mama perfectă încă nu s-a născut! 

100665801_553888922184265_1917260524622446592_n

  • Care a fost experiența personală și spirituală, autentică și unică, ce a generat noutate în viața ta profesională? Când ai accesat “al treilea ochi” în business?

Fără doar și poate, nașterea lui Eduard a fost momentul în care am intrat într-o altă lume, cea a mămicilor. Atunci am înțeles că ne leagă experiențe comune, că putem fi împreună chiar dacă suntem departe, că online-ul ne unește și ne ajută să descoperim noi moduri de a interacționa cu proprii noștri copii și chiar cu noi. E important să cultivăm o relație sănătoasă cu noi înșine și să avem o atitudine pozitivă față de viață deoarece copiii simt totul! Chiar și numele blogului Dragă mamă, e o adresare către fiecare mamă în parte care mă urmărește și căreia îmi doresc să îi transmit că face o treabă grozavă în fiecare zi! Să nu uite niciodată că viața de mamă este călătoria unică pe care o are alături de copiii ei.

97769589_697864087709516_8618437060128145408_n

Are businessul tău niște concepte solide și un imaginar sănătos de bune practici educative? Care sunt acestea? 

Campania care a avut cel mai mare succes a fost cea în colaborare cu grupul de Rear-facing prelungit Romania, numita Siguranta lui este responsabilitatea ta , în care am încercat să sintetizez cele mai noi și importante aspecte legate de transportul celor mici în mașină. Atunci am înțeles puterea info-graficelor în prezentarea cât mai succintă a informației și am păstrat aceeași abordare și pentru următoarele campanii.

O altă campanie care se desfășoară săptămânal pe Facebook și Instagram este #mamecareneinspira

în cadrul căreia prezint mămici care și-au descoperit pasiuni noi și poate chiar s-au reinventat complet după nașterea copiilor. Promovarea este absolut gratuită, iar poveștile le aștept aici

Pe principiul că tot ceea ce ne imaginăm înfluențează realitatea, ce proiectează constant  imaginația ta asupra viitorului și cum “se vede” în tot ce ești și ce faci?

Îmi doresc să crească blogul cu cât mai multe informații utile părinților aflați la început de drum și nu numai. Momentan articolele vizează în mare parte sarcina și primul an de mămicie, însă pe măsură ce va creste Eduard îmi propun să vă invit alături de noi la toate experientele frumoase pe care le vom trăi împreună. În plus doresc să cresc și numărul de colaboratori pe partea de conținut pentru a acoperi cât mai multe domenii despre creșterea armonioasă a copiilor și părinților. Până atunci să ne bucurăm de prezent pentru că timpul nu așteaptă pe nimeni

Fotografii de LIANA BULPRICH PHOTOGRAPHY  și NASTUREL

 

0 siglaglobularia

 

 

  • NOTĂ:
  • Câmpul cunoașterii umane se lărgește foarte mult. Dacă s-a vorbit mult despre efectele imaginii asupra realității, cred că e timpul să se cerceteze și să sondăm efectele imaginarului ca resursă a imaginii care dezvoltă realități, a imaginației noastre creative în business. Spre deosebire de gândirea strategică și memorie, imaginarul construiește noi realități și schimbă la modul cel mai rapid cu putință toate activitățile noastre, dacă este exersat!
  • Sunt Florina Russu, profesor, consultant educațional, scriitor, președintele Academiei Române de Imagine și Imaginar educațional, GLOBULARIA, o instituție care oferă text și imagine în timp ce promovează efectele imaginarului și a imaginii în domeniul educativ. Educativ însemnând, la modul larg, nu doar școli, familii, comunități, ci toți promotorii educaționali. 

Uite câteva exemple: http://www.florinarussu.ro/cristina-muresan-toth-c-arte-cu-insemnatate/

http://www.florinarussu.ro/carmen-cojan-ghiduselul-globularia/

http://www.florinarussu.ro/nadia-georgescu-psiholog-globularia/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.