1. Pentru profesioniștii care iau contact frecvent cu Academia Română de Imagine și Imaginar Educațional, te rog să ne spui povestea ta și a afacerii tale.

 

Povestea mea se confundă pe alocuri cu povestea afacerii mele, fiind bazată pe dragul de autenticitate și sens în educație, manifestat plenar în cadrul centrului educațional MySpacebyMarcianaStreza. Acesta este un spațiu de învățare, dezvățare și re-învățare, în care principala activitate este desfășurată în jurul învățării limbii engleze cu stil … adică în funcție de stilul de învățare al cursantului. Acesta este fie identificat prin partenerul Yourway, fie intuit și valorizat de către mine și colaboratorii mei, traineri de limba engleză.

marciana

Pregătirea pentru susținerea examenelor Cambridge în parteneriat cu Eurolingva, inițierea și aprofundarea limbii engleze în funcție de nevoile cursanților copii, adolescenți, tineri, adulți/ corporate (încadrarea într-un loc de muncă, limba engleză pentru diverse scopuri academice, etc), programele de limba engleză și taberele în țară alături de vorbitor nativ în parteneriat cu SamAcademy, școala de vară în Anglia, în parteneriat cu IPC Exeter sunt parte din activitatea mea și mă motivează să cresc permanent intelectual și emoțional.

Portofoliul meu este de curând înnobilat cu o activitate dragă tare, desfășurată de aproape 15 ani, însă asociată unei formări finalizate de de curând, și anume consultant academic, alături de YourwayAdvisors.

 

  1. Știu că nișa ta poate educa, în sens larg, oameni și copii. Cum poți aduce schimbare și progres în nișa în care activezi?

101439885_3109964732376210_1868989374297800704_o

Am depășit de ceva vreme vârsta majoratului în domeniul educației, iar experiența acumulată de-a lungul timpului mă îndeamnă să am convingerea că schimbarea și progresul sunt responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Ceea ce fac eu este să creez spațiul de valorizare a ceea ce este sau își dorește să devină fiecare participant din viața online sau offline, restul … e imaginar. De asemenea, rolul meu în crearea cadrului specific educației cu rost este de a mă asigura că trainerii împărtășesc valorile brandului MySpacebyMarcianaStreza, ceea ce dă valoare întregului proces.

 

  1. Care a fost experiența personală și spirituală, autentică și unică, ce a generat noutate în viața ta profesională? Când ai accesat “al treilea ochi” în business?

marci 5

Noutatea în viața mea profesională apare cu o anumită frecvența și în măsura intuită, iar ceea ce o generează întotdeauna sunt nevoia mea de cunoaștere și creșterea mea spirituală. Nu există o experiență anume, sunt experiențele zilnice identificate în educația din România, iar modul meu autentic de contribui la o educație cu sens este conturat prin acțiunile zilnice. Am realizat că ”al treilea ochi” există și în business, când am analizat cu atenție profilul celor care învață alături de mine, atât în offline cât și în online. Am realizat că ne aduc împreună valori comune, că avem obiective comune, că ne bucurăm de călătoria învățării și nu neapărat de destinație.

marci 2

  1. Pe principiul că tot ceea ce ne imaginăm influențează realitatea, ce proiectează constant imaginația ta asupra viitorului și cum “se vede” în tot ce ești și ce faci?

Principiul enunțat este unul în care cred cu tărie și este dovedit în viața mea de până acum, iar ceea ce mă ghidează în a-mi contura drumul este smerenia de a fi de folos semenilor preocupați de învățare, de a fi în preajma lor exact atunci când este nevoie de mine și exact așa cum le cade lor cel mai bine, fără compromisuri.

marci 8

Consider că orice proces de învățare prin care treci te schimbă ca și om, așadar ce poate fi mai nobil decât a contribui la “creșterea” unui om, la îndeplinirea unei nevoi oneste ce aduce ulterior creștere în lumea în care am poposit acum?

marci 7

Mulțumesc, Marciana, pentru prietenia frumoasă! Sens unic pentru educație! Toate aprecierile noastre! 

0 siglaglobularia

  • Câmpul cunoașterii umane se lărgește foarte mult. Dacă s-a vorbit mult despre efectele imaginii asupra realității, cred că e timpul să se cerceteze și să sondăm efectele imaginarului ca resursă a imaginii care dezvoltă realități, a imaginației noastre creative în educație și în business educativ. Spre deosebire de gândirea strategică și memorie, imaginarul construiește noi realități și schimbă la modul cel mai rapid cu putință toate activitățile noastre, dacă este exersat!
  • Sunt Florina Russu, profesor, consultant educațional, scriitor, președintele Academiei Române de Imagine și Imaginar Educațional, o instituție care oferă text și imagine în timp ce promovează efectele imaginarului și a imaginii în domeniul educativ. Educativ însemnând, la modul larg, nu doar școli, familii, comunități, ci toți promotorii educaționali. 

Uite alte câteva exemple ale seriei de interviuri cu profesioniști de Academie: http://www.florinarussu.ro/cristina-muresan-toth-c-arte-cu-insemnatate/

http://www.florinarussu.ro/carmen-cojan-ghiduselul-globularia/

http://www.florinarussu.ro/nadia-georgescu-psiholog-globularia/

 

 

Dacă vrei să mă cunoști mai bine, și ai timp să citești despre ACADEMIA GLOBULARIA mai multe, mă găsești aici:

INTERVIURI-PRESA SCRISĂ/ FLORINA RUSSU

https://thewoman.ro/florina-russu-despre-fotografie-o-modalitate-extraordinar-de-rapida-si-expresiva-de-comunicare-empatica/

https://thewoman.ro/dezvolta-al-treilea-ochi-antreprenoriat-spiritual-cu-florina-russu-academia-globularia-eu/

https://www.antreprenoare.ro/interviuri/florina-russu-presedintele-academiei-romane-de-imagine-si-imaginar-educational/

 

https://femeiaindependenta.ro/interviu-cu-sens-florina-russu-profesor-antreprenor/

 

https://www.claudiagrozalazar.ro/un-dialog-pentru-minte-si-suflet-cu-florina-russu/

 

https://therightjob.ro/florina-russu-fotograf-educational-de-la-pasiune-la-profesionalism/

 

https://celebritatea.ro/interviu-cu-florina-russu-asociatia-happy-moms-despre-puterea-comunitatilor-antreprenoriale-comunitare/

 

https://happymoms.ro/conferinta-motivationala-mama-cluj/

 

https://happymoms.ro/despre-noi/echipa-cluj/

 

 

EMISIUNI:

BIZI LIVE TV

https://www.youtube.com/watch?v=ZjaIaoGowKE

 

TVR CLUJ/REGIUNEA ÎN OBIECTIV

https://www.youtube.com/watch?v=Ydn4VKdG3MY

 

CLUJ AM/DIVERCITY CU PATRICIA

https://www.youtube.com/watch?v=aj_2P6vtcVQ&t=1528s

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.