1. Pentru profesioniștii care iau contact frecvent cu Academia Română de Imagine și Imaginar Educațional, te rog să ne spui povestea ta și a afacerii tale.

Bună, draga mea Florina! Îți mulțumesc pentru oportunitatea de a fi aici, în acest spațiu educațional, alături de nume mari, precum Andreea Raicu, Oana Moraru, Maia Morgenstern, Oana Pellea, Dana Lupșa, Daniela Irimia, Ana Maria Mociofan, și multe alte doamne minunate!

Eu sunt Oana Biciusca, dar în online mă găsiți mai des ca fiind OANABI, bloggeriță pasionată de cuvinte și imaginație dezvoltată prin citit, dezvoltare personală și coaching. 

 oanabi 3

Faptul că știu să scriu bine și cu farmec am descoperit abia după ce am început călătoria în lumea dezvoltării personale. Eram în concediu de creștere copil și eram în căutarea unui sens al vieții, în afara de copilul adorabil care îmi umplea viața de bucurie și culoare. Voiam să cred că viața poate fi mai mult decât despre ce știam eu până atunci, așa că am început să citesc tot mai mult despre dezvoltare personală și am ajuns să fiu fascinată de cum funcționează mintea umană, de energia pe care o reprezentăm în Univers și de cum viața noastră este strâns legată de ceea ce gândim în mod repetat.

 

Cu pași timizi, am început să prind aripi de zână a cuvintelor pe blogul meu și am intrat într-un proces profund de transformare, care mi-a deschis ochii spre cine sunt eu cu adevărat.

 

Acum scriu pentru mine, pentru tine și pentru toți cei care își doresc să își spună povestea afacerii într-un mod autentic, transmițând emoție și inspirație. Scopul este educarea și vânzarea produselor și serviciilor prin conținut unic și de calitate reprezentat în blog, website, social media și toate canalele adiacente de marketing.

 oanabi4

Blogul OANABI a fost creat pentru a aduce un strop de inspirație în viețile oamenilor care aspiră la mai mult, care au visuri și limitări și care au nevoie de resurse și de un spațiu sigur și autentic de unde să își ia informație pe subiecte ce țin de dezvoltare personală și business.

 

În curând voi fi life coach certificat și acreditat și sper ca prin acest rol să pot oferi clienților mei șansa la viața pe care o visează, prin metode de rescriere a poveștii lor de viață și a credințelor limitative, gestionarea fricilor lor și focusarea pe mindset și Legea Atracției.

                        oanabi 5

 

  1. Știu că nișa ta poate educa, în sens larg, oameni și copii. Cum poți aduce schimbare și progres în domeniul în care activezi?

În primul rând, cred că cel mai important este că pun suflet în ceea ce fac, și tot ceea ce scriu (fie pentru blogul meu, fie pentru clienți) are ca scop să producă un impact la nivel personal. Articolele de pe blogul OANABI aduc emoție, conștientizări și te ajută să îți pui întrebări. Ele aduc în prim-plan oameni inspiraționali și oferă resurse, de cele mai multe ori testate de mine, pentru a fi mai bun azi decât ai fost ieri.

 

  1. Care a fost experiența personală și spirituală, autentică și unică, ce a generat noutate în viața ta profesională? Când ai accesat “al treilea ochi” în business?

 

Să știi că după nașterea fetiței m-am trezit într-o “altă viață”. Era totul atât de diferit față de ce cunoșteam, încât m-am aruncat cu totul înspre creșterea copilului și am uitat de mine. Încercam să privesc spre viitor și nu puteam să îmi imaginez cum arată, m-am închis în mine, pentru că nu mă mai regăseam. Mă identificam cu rolul de mamă și atât.

         Oana BI 6

A fost o perioadă grea, dar după ce am decis că vreau să ies din starea asta și să cred că viața încă are multe de oferit, deși sunt mămică, am început să îmi pun întrebări. Întrebări cu rolul de a mă ajuta să mă cunosc mai bine și să mă redescopăr pe mine, cea unică și autentică, precum: ce îmi place să fac, ce mi-aș dori să spună alții despre mine când nu aș mai fi, ce impact vreau să aduc cât sunt aici, ce îmi spun des, ce spun când vorbesc despre bani și tot așa….

 

Abia în momentul în care am început să mă înțeleg, să conștientizez de unde vin multe dintre credințele limitative pe care le aveam și să observ tipare și obiceiuri care nu îmi erau de folos, am început să redevin eu. Acela a fost momentul în care mi-am dat voie să ma culeg de jos și să mă refac, să îmi clădesc stima de sine și încrederea în mine susținută de tot ceea ce învățăm și aplicăm și mi-am dat voie să visez cu adevărat.

 

Am pornit blogul, am pornit soloprenoriatul în scrierea de conținut și totul a venit către mine în mod firesc, atunci când mi-am dat voie să greșesc și să învăț din asta și să îl las pe Dumnezeu să mă ghideze fără să mă cert și să mă judec când nu am bifat “n” obiective.

 

  1. Are businessul tău niște concepte solide și un imaginar sănătos de bune practici educative? Care sunt acestea?

 oanabi 2

Eu scriu despre oameni și pentru oameni într-un mod creativ și autentic.

Partea de business are ca scop educarea pe un anumit subiect și apoi “vânzarea”, inspirația de a acționa într-un mod în care să ajute afacerea pentru care scriu, să crească.

Pe blog, deși scriu, de cele mai multe ori, din experiența personală, nu fac totul despre mine, ci despre oamenii care sunt acolo. Vreau să le stârnesc emoție, să le trezesc visuri demult adormite, să îi inspir și ajut să ia acțiune în îndeplinirea visurilor lor. Asta implică de multe ori să înceapă un proces de auto-cunoaștere, de asumare a identității lor și a poveștii de viață și de transformare continuă.

 

  1. Pe principiul că tot ceea ce ne imaginăm influențează realitatea, ce proiectează constant imaginația ta asupra viitorului și cum “se vede” în tot ce ești și ce faci?

 

Pentru mine, Legea Atracției este foarte importantă, așa că vizualizez zilnic cele mai mari visuri pe care le am. În plus, folosesc un vision board și afirmații pozitive care să îmi dea energia, emoțiile și vibrația pentru a reuși. Cred în puterea minții care transpune în realitate tot ceea ce noi gândim conștient sau subconștient.

 57039958_829045917471187_2923445012727332864_n 

Mă văd pe scene impresionante vorbind despre cum ajută dezvoltarea personală și coachingul să îți schimbi viața, mă văd scriind și oferind resurse clare prin care oamenii să poată să devină cine sunt meniți să fie cu adevărat și mă văd în cabinet, workshopuri și cursuri pentru a le oferi acel spațiu sigur în care să fiu prezentă 100% pentru ei, pentru ca ei să își ducă viața la un alt nivel.

 

Visez ca soloprenoriatul de scriere de conținut cu impact să devină un antreprenoriat în toată regula, împreună cu o echipă de oameni fantastici, o comunitate puternică, care să scrie autentic si să transpună vocea brandului în cuvinte care să ajungă la sufletele clienților.

În toate aceste visuri mă văd trăind o viață liberă și plină de culoare, frumoasă și asumată, alături de familia mea, în timp ce sunt într-o călătorie continuă de învățare și transformare.

 

oanaaaaaaaaaa

 

 0 siglaglobularia

Câmpul cunoașterii umane se lărgește foarte mult. Dacă s-a vorbit mult despre efectele imaginii asupra realității, cred că e timpul să se cerceteze și să sondăm efectele imaginarului ca resursă a imaginii care dezvoltă realități, a imaginației noastre creative în educație și în businessul educativ. Spre deosebire de gândirea strategică și memorie, imaginarul construiește noi realități și schimbă la modul cel mai rapid cu putință toate activitățile noastre, dacă este exersat!

Sunt Florina Russu, profesor, consultant educațional, scriitor, președintele Academiei Române de Imagine și Imaginar educațional, o instituție care oferă text și imagine în timp ce promovează efectele imaginarului și a imaginii în domeniul educativ. Educativ însemnând, la modul larg, nu doar școli, familii, comunități, ci toți promotorii educaționali.

Vrei și tu un interviu aici? Ai un business educativ vizionar? Scrie-ți intenția pe academiaglobularia@gmail.com și te vom contacta în câteva minute! Suntem la doar câteva click-uri distanță de tine!   

Uite câteva exemple: http://www.florinarussu.ro/cristina-muresan-toth-c-arte-cu-insemnatate/

http://www.florinarussu.ro/carmen-cojan-ghiduselul-globularia/

http://www.florinarussu.ro/nadia-georgescu-psiholog-globularia/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.