PROIECTUL INTERNAȚIONAL „JOURNALING ÎN ŞCOLI” lansează „My first JOURNAL”

-un caiet de lucru modular, de pus pe noptieră şi în toate sălile de clasă!

CREION CADOU! 

preorder-journal-for-kids

COMANDĂ AICI „MY FIRST JOURNAL”:

https://alexbadita.com/product/jurnal-pentru-copii/

 Mereu mi-am urmat vocația de profesor. Atunci când intru în sala de clasă mă transform în cea mai bună versiune a mea. Predau cu veselie şi cu mare atenție față de toți elevii mei. Încă din primul an la catedră am avut o afinitate aparte pentru scris ca metodă de predare şi învățare, mai ales corelată cu o limbă de circulație internațională. Intuitiv, am ales metoda scrisului într-un jurnal. Copiilor le-a plăcut şi au rezonat imediat. După patru generații formate complet, când Alexandra Bădiță, expert internațional în JOURNALING, coach de storytelling, inițiatoarea Academiei de Journaling din România, mi-a propus să colaborăm pentru introducerea Jurnalului ca metodă de lucru la orele de consiliere şi dezvoltare personală şi la orele de limbă engleză, am spus „DA” imediat.

Înainte să apară jurnalul pentru copii „My first JOURNAL”, un an de zile noi am proiectat şi am pilotat exercițiile, întrebările, noțiunile acestei abordări didactice, în plină pandemie, iar JURNALUL, neținând cont de distanță, gen, vârstă sau oră, a fost prietenul tuturor şi ne-a convins.  Vino şi tu în comunitatea globală a iubitorilor de JURNAL, aici:

https://www.facebook.com/journalinginscoli

 a

ESTE COOL SĂ AI JURNAL!

Nu este demodat sau doar pentru adolescenți! Acest produs educativ este o necesitate! Experții din educație şi psihologii ne îndeamnă să avem un jurnal, şi să scriem în el zilnic. Copiii au aflat singuri de ce este atât de importat să-ți aşterni pe hârtie gândurile şi emoțiile. În primul rând pentru că întrece forma de DIARY, forma simplă de agendă-oracol prin conştientizări care îndemnă la stabilirea de obiective şi îndeplinire a lor.

 JOURNALINGUL ÎNSEAMNĂ EFICIENȚĂ ÎN GESTIONAREA TIMPULUI

Un jurnal poate face ordine în mintea unui copil, îl ajută să fie sincer şi eficient cu gestionarea timpului. Când scrii negru pe alb ce ai de făcut, ce îți doreşti, ce îți place şi ce ai de îmbunățățit, vezi mai clar şi, în primul rând, îți scoți din minte piedicile. Astfel, scrisul într-un jurnal aduce claritate şi poate să fie mult mai eficient, din punct de vedere al timpului.

 b

JURNALUL REFLECTĂ UN ÎNTREG MOD DE VIAȚĂ

Beneficiile scrisului acoperă o serie de aspecte precum dezvoltarea personală, spiritualitatea, creativitatea, etc. Pe scurt, se reflectă asupra întregului mod de viață.

Ca metodă ajutătoare, jurnalul rezolvă această problemă, reuşind să loe ofere copiilor încredere în ei şi o percepție mai detaşată asupra propriei persoane.

 

Unui jurnal îi poți împărtăşi supărările tale, tristețile şi nemulțumirile, elevii l-au potut utiliza pentru a se elibera de încărcătura emoțională negativă, atunci când au fost copleşiți. Feedbackul lora a fost că acest gen de scriere este un exercitiu simplu si nu le-a luat mult timp deoarece toate răspunsurile deja erau corecte, nu a existat presiunea unui răspuns corect sau a shamingului de orice natură.

 c

 ORICE RĂSPUNS E CORECT, ORIGINAL, CREATIV ŞI INOVATOR

Un jurnal le dă copiilor frâu liber imaginației creatoare

Deseori, punând pe hârtie anumite experiențe, idei, opinii, visuri,  copiii reintră în vraja optimismului, a inocenței, a recunoştinței şi îşi dau seama că multe limite nu există în realitate, ci doar ei şi le impuneau. Scrisul eliberează mintea de aceste blocaje şi îi ajută să îşi dezvolte latura creativă prin fantezie, fabulație şi stare de poveste.

 

Cine sunt inițiatoarele PROIECTULUI?

 Alexandra

ALEXANDRA BĂDIȚĂ

Coach de Journaling și Storytelling, fondatorul brandului Impressivity® by Alexandra, gazda podcastului Live Your Impressivity® Show, Alexandra a primit diplome de Introducere în Neuropsihologie și Terapia Jurnalului și predă arta journaling-ului din 2017. A creat jurnalul în limba engleză “Impress yourself every day” și este autor internațional al cărții “Write Your Way To Happiness”. A vorbit pe scene din întreaga lume, iar misiunea ei este de a duce scrierea în jurnal la următorul nivel în rândul antreprenorilor, al tinerilor și copiilor.

 florina

FLORINA RUSSU

Profesor titular de literatură universală şi limba engleză, consilier de imagine educaţional, coordonator de programe educative și scriitor, Florina este fondatoarea primei Academii a Eduprenorilor din România, Globularia. Pasiunea sa pentru artă s-a transformat într-un business de imagine și imaginar, care cuprinde și video-fotografie de evenimente dedicate proceselor de învățare. Mămică a trei copii şi soția unui om extraordinar, înțelege provocările unei familii interesate de arhitectura unui viitor inovativ.

 Mulțumesc părinților care au suştinut elevii şcolii noastre în acest proiect şi îi felicit pe copiii care au avut încredere în noi!

RELATED POSTS: 

MY FIRST JOURNAL-TRUE STORY BEHIND THE SCENES

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *