1. Pentru profesioniștii care iau contact frecvent cu Academia Română de Imagine și Imaginar Educațional, te rog să ne spui povestea ta și a afacerii tale.

andreea2Numele meu este Andreea Tudor. Iubesc oamenii și îmi place să învăț constant de la cei din jurul meu. Cuvântul care descrie cel mai bine ceea ce fac în acest moment este pasiunea. Ceea ce-mi doresc și pe viitor este să-i ajut pe oameni să depășească emoțiile care-i cuprind atunci când au de realizat prezentări importante/publice, să se „împrietenească” cu frica și să aibă discursuri memorabile. Înainte de pandemie realizam cursuri în format fizic, cu oameni în săli, însă pentru moment atenția este concentrată în online. Astfel că vă invit cu drag să aruncați o privire pe pagina de Facebook „Public Speaking cu Andreea”, pe Instagram și mai nou pe Youtube, sub același nume.

Public speaking 2

 

  1. Știu că businessul tău poate educa, în sens larg, oameni și copii. Cum poți aduce schimbare și progres în nișa în care activezi?

andree12 andreea 3

Public speaking își propune să aibă în prim-plan educația. Deși este un proiect la început de drum, cred cu tărie că progresul va apărea dacă există dorință și determinare. Inițial mi-am dorit să-i ajut pe studenți să aibă prezentări atrăgătoare la facultate, la diverse proiecte. Ulterior, mi-am dat seama că și adulții, nu doar tinerii au nevoie de un mic ajutor, pentru că vrem sau nu, e important să facem față oricărei situații, fie că ne întâlnim cu un grup de oameni, fie că susținem discursuri, fie că mergem la un interviu mult dorit.                                                                                                              Schimbarea pe care-mi place să cred că o aduc este legată de blândețe, sprijin, încredere. Nu vreau să predau lucruri citite în cărți, ci să fiu aproape de omul care-mi solicită ajutorul, să facem exerciții și să se vadă progresul în cele din urmă.

andreea 4 andreea 8

Trebuie să recunosc că îmi place să studiez, să citesc, să mă documentez, iar facultatea și masteratul în „Gestiunea campaniilor de imagine” au fost o plăcere. Tot în facultate a fost un moment de „aha”, mai ales când asistam la prezentările colegilor mei, la prezentările diverșilor traineri (pentru că obișnuiesc să merg la multe evenimente) și evident că și la licența mi-am îndreptat pașii spre implementarea unor astfel de cursuri, principalul motiv a fost că am observat o reală nevoie (în lume) de conectare, de socializare, de depășire a propriilor frici. Și-am zis să fac eu primul pas!

  1. Care a fost experiența personală și spirituală, autentică și unică, ce a generat noutate în viața ta profesională? Când ai accesat “al treilea ochi” în business?

andreea 5 andreea 11

Aș începe cu un lucru extrem de important: evită să te critici/judeci și să fii perfecționist! Avem în noi bine înrădăcinat sentimentul de comparație, „ceilalți sunt mai buni ca mine”, iar eu pun mereu în evidență faptul că suntem unici, avem experiențe diferite de viață, am crescut în medii diferite, nu ne putem compara, omul nu are unitate de măsură. Un al doilea element, cu care am și început, este critica. Toți facem greșeli, e firesc, omenesc, singurul lucru pe care ar fi necesar să-l facem este să conștientizăm ceea ce am greșit și să mergem mai departe. Iar un alt aspect important este legat de emoții. De multe ori sunt întrebată: „Cum pot să scap de emoții”? Nu vom putea niciodată. Emoțiile fac parte din noi, ne definesc ca oameni. Tot ce putem face este să le gestionăm, să ne „împrietenim” cu ele. După ce reușim să lucrăm cu noi înșine, abia apoi putem să ne axăm și pe elemente ca: gestică, mimică, dicție, captarea atenției etc.

andreea 7

  1. Care sunt conceptele solide și imaginarul sănătos de bune practici educative pe care le promovezi? Pe principiul că tot ceea ce ne imaginăm influențează realitatea, ce proiectează constant imaginația ta asupra viitorului și cum crezi tu că “se vede” în exterior tot ce ești și ce faci prin produsele care ajung în casele și inimile oamenilor?

     Public speakingVizualizarea este un pas important și în public speaking. Îmi imaginez, în timp, o lume mai încrezătoare în propriile forțe, o lume cu oameni care nu se mai judecă atât de mult, sunt mulțumiți cu prestația lor,  acceptă greșeala, îmbunătățesc lucrurile pe viitor și care înțeleg că a vorbi în public nu are ce să li se întâmple grav, în comparație cu alte acțiuni care chiar pot fi periculoase.

Contact:

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/andreea-t-baa054182/

Gmail: andreeatd3@gmail.com

GLOBULARIA-Autocolant

Mulțumesc tare mult, GLOBULARIA, pentru această oportunitate!

NOTA: 

  • Câmpul cunoașterii umane se lărgește foarte mult. Dacă s-a vorbit mult despre efectele imaginii asupra realității, cred că e timpul să se cerceteze și să sondăm efectele imaginarului ca resursă a imaginii care dezvoltă realități, a imaginației noastre creative în educație și în business educativ. Spre deosebire de gândirea strategică și memorie, imaginarul construiește noi realități și schimbă la modul cel mai rapid cu putință toate activitățile noastre, dacă este exersat!
  • Sunt Florina Russu, profesor, consultant educațional, scriitor, Președintele Academiei Române de Imagine și Imaginar educațional, o instituție care oferă text și imagine în timp ce promovează efectele imaginarului și a imaginii în domeniul educativ. Educativ însemnând, la modul larg, nu doar școli, familii, comunități, ci toți promotorii educaționali

Uite alte câteva exemple din SERIA DE INTERVIURI: http://www.florinarussu.ro/cristina-muresan-toth-c-arte-cu-insemnatate/

http://www.florinarussu.ro/carmen-cojan-ghiduselul-globularia/

http://www.florinarussu.ro/nadia-georgescu-psiholog-globularia/

GLOBULARIA 2

 Dacă vrei să mă cunoști mai bine, și ai timp să citești despre ACADEMIA GLOBULARIA mai multe, mă găsești aici:

Siglaglobularia

INTERVIURI-PRESA SCRISĂ/ FLORINA RUSSU

Florina Russu, liant și promotor al exemplelor de bună practică în școli

69735310_2396209833976111_132199260874604544_o

https://thewoman.ro/florina-russu-despre-fotografie-o-modalitate-extraordinar-de-rapida-si-expresiva-de-comunicare-empatica/

https://thewoman.ro/dezvolta-al-treilea-ochi-antreprenoriat-spiritual-cu-florina-russu-academia-globularia-eu/

https://www.antreprenoare.ro/interviuri/florina-russu-presedintele-academiei-romane-de-imagine-si-imaginar-educational/

https://femeiaindependenta.ro/interviu-cu-sens-florina-russu-profesor-antreprenor/

https://www.claudiagrozalazar.ro/un-dialog-pentru-minte-si-suflet-cu-florina-russu/

https://therightjob.ro/florina-russu-fotograf-educational-de-la-pasiune-la-profesionalism/

https://celebritatea.ro/interviu-cu-florina-russu-asociatia-happy-moms-despre-puterea-comunitatilor-antreprenoriale-comunitare/

https://happymoms.ro/conferinta-motivationala-mama-cluj/

https://happymoms.ro/despre-noi/echipa-cluj/

http://www.kreatoria.ro/Florina-Russu-Globularia-Implicare-activa-in-afaceri-educative-este-o-valoare-cu-care-eu-rezonez-pana-in-miezul-silabelor-286 

 

EMISIUNI:

BIZI LIVE TV

https://www.youtube.com/watch?v=ZjaIaoGowKE

TVR CLUJ/REGIUNEA ÎN OBIECTIV

https://www.youtube.com/watch?v=Ydn4VKdG3MY

CLUJ AM/DIVERCITY CU PATRICIA

https://www.youtube.com/watch?v=aj_2P6vtcVQ&t=1528s

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.