1. Academia GLOBULARIA este o instituție de educație vizuală ce se adresează promotorilor educaționali (şcoli, universități, familii, persoane publice, companii). Înainte de a ne interesa ce învață copiii noştri, cum învață copiii noştri, am putea începe orice proiect educațional de la întrebarea: “Ce, cum şi cât îşi poate imagina copilul nostru?” Iar Academia Română de Imagine şi Imaginar Educațional aduce pe piață CONTENT VIZUAL SĂNĂTOS în educație (spații noi de învățare, imagine artistică în filmele şi fotografiile proiectelor care investesc în educație vizionară, webinarii, cursuri şi cărți de imaginar care pot ghida orice proiect spre inovație prin consiliere şi creare de concepte noi pentru o reconstrucție de imaginar contemporan)

 Te rog să te prezinți  şi tu publicului cititor!

 

Sunt onorată să fac parte dintr-un proiect de elită şi mulțumesc pentru oportunitate, Florina! 

Sunt Roxana Domnica, mamă, antreprenor, constructor. De poduri – între oameni 🙂

more 5

Acum 8 ani am descoperit o comunitate de business networking care mi-a schimbat viața şi care a devenit o misiune pentru mine – aceea de a învăța oamenii să vorbească unii cu alții, nu unii despre alții. Dezvolt de 4 ani comunitatea MORE Networking cu entuziasm şi, deşi pandemia a oprit activitatea, în proporție de 50%, am continuat să ținem oamenii uniți de acelaşi crez comun – networkingul este arta pierdută a conexiunii umane.

more 7

Sunt antreprenor şi conduc, alături de soțul meu, compania SBT Group – integrator de concepte şi soluții de securitate.

Sunt freelancer pe zona de social media marketing şi ajut companiile mici şi medii să aibă o prezență mai bună în online şi să comunice eficient şi consecvent pe platformele de social media. Iubesc să fac asta – cred că are legatură cu pasiunea mea de mică pentru literatură, scris, cărți, poveşti. Pe care o am de la bunica mea, care mi-a pus foarte devreme carțile în mână.

 

Sunt însă şi foarte norocoasă să am mare ajutor în viața de zi cu zi – mama este alături de mine de 3 ani şi m-a ajutat să o cresc pe Natalia, între evenimente şi viața de antreprenor. Nu aş schimba cu nimic rolul de mamă, este preferatul meu din toate. Dar şi cel mai greu :)!

more 2

Sunt un scorpion pasionat de călătorii, sunt foarte matinală şi îmi încep întotdeauna ziua cu o cafea, învățând ceva nou. Îmi iau energia din oameni şi din lucruri simple, dar mai ales îmi conduc viața după mottoul “Fă rai din ce ai!”

 

 

  1. Știu că poziția ta, domeniul în care activezi poate educa, în sens larg, oameni și copii. Cum poți aduce schimbare și progres în nișa în care activezi?

 

Acum ceva timp am fost invitată la Şcoala Online Altfel să le vorbesc copiilor despre pericolele de pe Internet şi mi-am dat seama că încă îmi place la catedră – aceasta fiind formarea mea de bază. Şi cred că entuziasmul cu care fac lucrurile face cam tot ceea ce vreau să transmit să fie perceput într-un mod pozitiv.

 

Pe partea de marketing am o viziunea simplă: educația este prioritară vânzării. Ca să poți să-ți vinzi produsele, oamenii trebuie să le ştie povestea, să îți cunoască misiunea, să știe sigur cum îi ajută – pentru că oamenilor nu le pasă ce poți face, ci ce poți face pentru ei!

COVER Business Globularia

Ca antreprenor, activez într-un domeniu delicat – acela al siguranței personale şi a bunurilor, şi ne-am luat misiunea de a schimba percepția despre securitate, ca pază umană – ci ca o siguranță în plus pentru liniştea oamenilor. Îmi place mult să fac training cu oamenii noi din echipă şi mereu le repet acelaşi lucru – vânzarea este o poveste, trebuie să ştii să o spui cel mai bine!

 

Cred cu tărie în acest motto – stări de spirit trebuie dat altora – nu lecții, nu învățături. Îmi aduc aminte că după fiecare eveniment de business în comunitatea MORE oamenii îmi spuneau că pleacă cu un vibe antreprenorial şi o energie care poate muta munții din loc – eu cred ca mi-am îndeplinit misiunea.

more3

 

  1. GLOBULARIA are ca slogan “Accesează al treilea ochi!”, pentru a aduce, pe lângă palierul realității, al dezvoltării personale şi inputul valoric, intuitiv, foarte important în viața antreprenorială din educație.

Care a fost experiența personală și spirituală, autentică și unică, ce a generat noutate în viața ta profesională? Când ai accesat “al treilea ochi” în business? 

 

EDUprenor este un cuvânt excelent – unul care ar trebui să fie baza antreprenoriatului. Acum mulți ani am înțeles că antreprenorii mici şi medii nu au timp să învețe singuri, să facă toate cursurile şi specializările pentru a avea cunoştințele necesare în business – dar pot învăța unii de la alții. Evident, oamenii se adună şi rămân conectați la aceleaşi valori comune. Însă în toți anii de când activez în comunități de antreprenori, nu am descoperit altă valoare mai de preț ca bunul simț. Este singura bază pe care se poate construi solid şi durabil.

 

  1. Care sunt conceptele solide, valorile pe care le promovezi și cum transmiți vizual celor din preajma ta un imaginar sănătos de bune practici?

 

În primul rând faptul că viața personală și profesională se pot îmbina frumos şi armonios. Îmi place că pot lucra alături de soțul meu, amândoi workaholici şi, totuşi, să ne dedicăm timp nouă şi fetiței noastre.

more1

Cred mult în empatie, ca valoare de bază a societății şi observ cu tristețe lipsa ei în ultimul timp.

Şi mai cred în altruism, cel sincer, care se vede şi care îşi demonstrează valoarea în timp, ca un boomerang – suntem suma acțiunilor noastre zilnice.

 

  1. Pe principiul că tot ceea ce ne imaginăm influențează realitatea, ce proiectează constant imaginația ta, proiectele tale, asupra viitorului și cum “se vede” în tot ce faci?

 

Singurul mod de a fi fericit este să te gândeşti că eşti fericit. În fiecare zi. Bucuria şi entuziasmul sunt prezente constant în imaginația mea şi în tot ceea ce fac – fie că organzez evenimente online sau în diferite oraşe ale țării, fie ca mă pregătesc de un interviu de angajare sau am un pitch pentru un nou client – fac totul cu bucuria cu care am început.

Şi recunoştința este cea care mă însoțeşte zilnic. Sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce am putut clădi, dezvolta, trece – mai ales pentru oamenii care mi-au spus că nu se poate. Un om deştept mi-a spus odată că oamenii care au activată recunoştința sunt clădiți pentru succes.

I’m on my way :)!!

more 4

Articol de: 

Florina Russu-Preşedintele Academiei Eduprenorilor din Romania (Academie de Imagine şi Imaginar Educațional)

0742028118

www.florinarussu.ro

123462157_2778684899061934_8420924006384369759_o

NOTĂ:

Câmpul cunoașterii umane se lărgește foarte mult. Dacă s-a vorbit mult despre efectele imaginii asupra realității, cred că e timpul să se cerceteze și să sondăm efectele imaginarului ca resursă a imaginii care dezvoltă realități, a imaginației noastre creative în educație și în business educativ. Spre deosebire de gândirea strategică și memorie, imaginarul construiește noi realități și schimbă la modul cel mai rapid cu putință toate activitățile noastre, dacă este exersat!

            123365065_10157697711160835_5990547735877975384_o

Sunt Florina Russu, profesor, consultant educațional, scriitor, Președintele Academiei Române de Imagine și Imaginar educațional, o instituție care oferă text și imagine în timp ce promovează efectele imaginarului și a imaginii în domeniul educativ. Educativ însemnând, la modul larg, nu doar școli, familii, comunități, ci toți promotorii educaționali.

GLOBULARIA 2

Uite alte câteva exemple din SERIA DE INTERVIURI: http://www.florinarussu.ro/cristina-muresan-toth-c-arte-cu-insemnatate/

http://www.florinarussu.ro/carmen-cojan-ghiduselul-globularia/

http://www.florinarussu.ro/nadia-georgescu-psiholog-globularia/

 Dacă vrei să mă cunoști mai bine, și ai timp să citești despre ACADEMIA GLOBULARIA mai multe, mă găsești aici:

Contact Globularia

123133957_10157697707710835_9159227853418539837_o

INTERVIURI-PRESA SCRISĂ/ FLORINA RUSSU

                     button-23947_640

https://elitaromaniei.ro/florina-russu-liant-si-promotor-al-exemplelor-de-buna-practica-in-scoli/

https://thewoman.ro/florina-russu-despre-fotografie-o-modalitate-extraordinar-de-rapida-si-expresiva-de-comunicare-empatica/

https://thewoman.ro/dezvolta-al-treilea-ochi-antreprenoriat-spiritual-cu-florina-russu-academia-globularia-eu/

https://dealedianei.ro/2020/11/07/florina-russu-profesor-de-imaginar/

https://www.antreprenoare.ro/interviuri/florina-russu-presedintele-academiei-romane-de-imagine-si-imaginar-educational/

https://femeiaindependenta.ro/interviu-cu-sens-florina-russu-profesor-antreprenor/

https://www.claudiagrozalazar.ro/un-dialog-pentru-minte-si-suflet-cu-florina-russu/

https://therightjob.ro/florina-russu-fotograf-educational-de-la-pasiune-la-profesionalism/

https://celebritatea.ro/interviu-cu-florina-russu-asociatia-happy-moms-despre-puterea-comunitatilor-antreprenoriale-comunitare/

https://happymoms.ro/conferinta-motivationala-mama-cluj/

https://happymoms.ro/despre-noi/echipa-cluj/

http://www.kreatoria.ro/Florina-Russu-Globularia-Implicare-activa-in-afaceri-educative-este-o-valoare-cu-care-eu-rezonez-pana-in-miezul-silabelor-286

EMISIUNI:

BIZI LIVE TV

https://www.youtube.com/watch?v=ZjaIaoGowKE

TVR CLUJ/REGIUNEA ÎN OBIECTIV

https://www.youtube.com/watch?v=Ydn4VKdG3MY

CLUJ AM/DIVERCITY CU PATRICIA

https://www.youtube.com/watch?v=aj_2P6vtcVQ&t=1528s

COVER ACADEMIE Globularia

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.