Și cu bona cine stă?

Dragi prietene, mămici, bunici! RECOMAND CARTEA ANEI SILVIA NICOLAI! E de savurat oriunde: la plajă, acasă, ȋn grădină, oriunde!

“Şi cu bona cine stă?” este un roman plin de umor, o carte de ficțiune despre cum o familie cu copil mic au căutat bona perfectă. Pentru că acest subiect şi toată această situație s-a transformat într-o poveste, s-au decis să o pună în carte, astfel încât să fie de ajutor pentru cei ce o citesc! Este ficțiune, o poveste tare interesantă, o carte despre un subiect căutat de părinții de azi, despre cum CREŞTEM RELAȚII POZITIVE BAZATE PE ÎNCREDERE!   

Există un pozitivism, o fericire, o bucurie, un parfum al jucăuşeniei de a trăi pe tot parcursul filelor. Este plăcerea jocului, pe care o avem şi când suntem mici, şi când suntem mari. Şi râsul. Egoul nu poate exista decât prin seriozitate. Nimic nu ucide mai rapid egoul decât rȃsul, joaca, bucuria şi SPAȚIU LARG DE MANIFESTARE pentru celălalt, pentru diversitate! Cartea are niște ilustrații absolut mișto! Şi dacă reuşim să spunem o poveste despre relațiile cu ceilalți cu bucurie de a trăi, atunci ne trăim povestea cu adevărat. Mereu cu zâmbetul pe buze! Asta vor învăța copiii de la noi. Cum să trăiască mai bine, dacă noi suntem în povestea care trebuie!

Felicitări, Ana, pentru această bijuterie de carte! Bravo, Bogdan, pentru cum “împreună” la bine şi la greu face diferența unei vieți trăite cu sens!

Pornind de la două întâmplări din viața mea, explic de ce această carte este extrem de valoroasă pentru noi, părinții.

Sunt mămică de trei copii: Miruna, 10 ani, Dragoş 7 ani, Victoria, 3 ani şi sunt Directorul Şcolii Româno-Finlandeze ERI Cluj-Napoca. Am copii la şcoală şi am copii acasă. Zi de zi căutăm încredere!! RELAȚII DE ÎNCREDERE!! Dar toate bonele au un trecut, mama din volum le asculta povestea şi încerca să le înțeleagă.

Dar cum să ai încredere în Mioara? Mioara, bona care a plecat cu ei la mare dar a avut o aventură cu un staff din Constanța al hotelului şi a decis să se recăsătorească cu el.

Geta? Geta care era în vârstă, de la țară, fără facebook şi cu băieții la Teologie, cărora le trebuiau bani să îşi plătească parohia, care postea post negru miercurea şi vinerea, dar de fapt mânca pe ascuns după uşa frigiderului şi cerea bani împrumut vecinilor lor.

Isabela? Isa, o femeie cu un trecut trist, divorțată de un om bogat, care avea hoteluri, care a  abuzat-o, a fost bona perfectă până ce o un fibrom o duce spre o operație.

Aliona? Ali, doamna fardată, cu perucă, tot cu un trecut trist, care s-a îmbătat la o petrecere la care au participat toți membri familiei…

Frica de a nu i se întâmpla ceva copilului e mare. Si ea naşte monştri în părinți, iar bonele, sunt şi ele femei nevindecate, cu un trecut încărcat…

Iar când au găsit-o pe Dorina, Nicolas, copilul, plângea intantaneu şi când veneau de la muncă părinții, o scotea pe Dorina afară din casă…

Valeria, o bonă super, dar când au plecat în Tenerife, a adus un bărbat cunoscut pe facebook în casă.   

DECI, cu bona cine stă? Tot părinții, tot ei stau cu bona, vindecă, au încredere, cresc RELAȚII!

CREŞTEM RELAȚII POZITIVE BAZATE PE ÎNCREDERE. NE TRĂIM POVESTEA. NE-O FACEM POVESTE doar ȊN RELAȚII.   

Al doilea lucru care m-a marcat este despre mamele noastre, sau chiar despre noi. Mama mea mergea cu calul la şcoală, apoi s-a mutat la oras şi s-a căsătorit cu un polițist. A fost învățătoare şi, cel puțin 15 ani de zile s-a sacrificat pentru noi, copiii, adică a făcut mâncare , ne-a crescut, suntem toți 3 minunați, are o relație fenomenală cu tata, dar a renunțat la cariera sa, la partea sa de feminitate şi de momentele de preaplin cu sine, pentru lungi perioade de timp a stopat  să se regăsească. Nu concepeau să aibă bonă. La fel și eu, la primul şi al doilea copil, a fost de neconceput să îi las la ai mei, oameni foarte tineri şi în putere, că doar eu, cea mai tare profă, nu pot să am grijă de 2, ai mei? La al treilea copil, am simțit nevoia să îi las, şi nu doar pe unul, ci pe toți, din când în când. Să am timpul meu, să pot să îmi continui cariera, şi am acceptat să îi las la ai mei, la socri, la frați, la propunerea lor, pe toți o să îi numesc “bone”. Dar nu sunt, ei au partea lor de bunici, de unchi, de mătuși, să fie aşa cum vor ei să fie, fără să îi critic sau să le țin prelegeri. Şi tare bine este! Pe principiul, dacă se strică ceva, îl iau duminică şi îl repar până luni. Ah, dar o bonă, da, o bonă e altceva, e altă categorie, vrem- nu vrem să recunoaștem! E un subiect TABU chiar! Ce să mai zic de agențiile de bone și de statutul contractual al acestor persoane?

Modern, actual, comic, reconfortant! Bravo!

Am trăit la această lansare de carte cu bucurie toate momentele! Le mulțumesc și ȋn acest articol! Linkul cu fotografiile de la lansare e aici:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10158720834765835&type=3

Cartea se poate comanda online:

https://carturesti.ro/carte/si-cu-bona-cine-sta-1566990437?p=1

Un articol realizat de Florina Russu-GLOBAL EDUPRENEUR pentru GLOBULARIA-GLOBAL EDUPRENEURS ACADEMY 

page-4
VISION MISSION

Două întrebări m-au preocupat mereu:

“Ce-ar fi dacă fiecare profesor ar fi şi propriul său antreprenor?”

“Ce-ar fi dacă mediul business ar fi şi un metodist mai bun, nu doar un autodidact competent?”

Experiența mea şi expertiza profesională răspunde la ele prin proiectele active prezentate mai sus şi dezvoltă resurse de calitate pentru destinații de învățare diverse. Împreună, citind aceste rânduri, vom face recunoaşterea profilului unui Eduprenor de succes. Prin dezvăluirea transferurilor de bune practici între mediul de Business şi cel educațional, vom identifica împreună portretul antreprenorilor de mâine. Cel mai interesant şi mai practic punct al acestui site vă va dezvălui metode vizuale de învățare bazate pe un imaginar sănătos şi actual, menit să vindece “boli” de sezon ale imaginarului colectiv preconceput.

services

Viziunea GLOBULARIA este să ofere educație vizuală promotorilor educaționali (şcoli, universități, familii, persoane publice, companii), prin producții media, film, texte personalizate şi fotografie profesionistă, pentru o stare de bine autentică şi pozitivă în procesele de învățare survenite de-a lungul poveştii lor antreprenoriale.

Cover lat

Considerăm că înainte de a ne interesa ce învață copiii noştri, cum învață copiii noştri, am putea începe orice proiect educațional de la întrebarea: “Ce, cum şi cât îşi poate imagina copilul nostru?” Iar GLOBULARIA-GLOBAL EDUPRENEURS ACADEMY are ca misiune aducea imaginației pe piață printr-un CONTENT VIZUAL SĂNĂTOS, UN IMAGINAR POZITIV şi în educație (spații noi de învățare, imagine artistică în filmele şi fotografiile proiectelor care investesc în educație vizionară, webinarii, cursuri şi cărți de imaginar care pot ghida orice proiect spre inovație, prin consiliere vizuală şi creare de concepte noi pentru o reconstrucție a imaginarului contemporan în aliniament cu globalizarea şi hipertehnologizarea artelor vizuale din domeniul publicității.

Untitled design (1)

Vă invit să citiți și alte interviuri minunate dedicate proiectelor din educație, aici:

Prof. Ari Pokka-“Top Class”. Leadership și management școlar finlandez

Bianca Bioșa- EvoCariera GLOBULARIA. Managementul carierei și viitorului muncii.

www.florinarussu.ro/laura-ivinis-blogger-dialoguri-sincere-interviu-globularia/embed/#?secret=3blpq3wCwp#?secret=ihvi9alSUN

ReImagine Education-MĂDĂLINA HODOROG-Trainer. Consultant GLOBULARIA

ENCICLOPEDIA IMAGINARIILOR DIN ROMÂNIA- CARTE GLOBULARIA

  04. 08. 2022, Cluj-Napoaca

Leave a Reply

Your email address will not be published.