Cărțile copilăriei GLOBULARE, pentru copiii mei, sunt marcate de esteticul simplu, înalt, eclectic dar eficient al editurii SIGNATURA. Nu este prima data când ofer detalii şi recomand public Signatura, pentru simțul autenticului, simbol al identității și reprezentării, marcă a asumării și a unicității copilăriei trăite cu sens şi drag de carte.
Volumele se pot comanda de aici: https://www.signatura.ro/shop/
Signatura publică titluri de colecție, selecționate, curajoase, puternice, instrumente de dialog ulterior pentru copiii mici și mari. Ne-am îndrăgostit de ei deoarece plasează în centrul operelor lor COPILUL și reflectă cu aplecare asupra fiecărei întâlniri a acestuia cu cartea, acea carte care prin bogăția estetică, tematică și lingvistică îi va deschide căi pentru minte și inimă și va fi generatoare de relații.
Autorii, ilustratorii și traducătorii pe care îi selecționează sunt atât de filtrați, încât toți din familie ne minunăm şi felicităm pe BIANCA MEREUȚĂ pentru condițiile de excelență editorială și programe integrate de comunicare care să le asigure vizibilitate și pârghii pentru crearea de relație stabilă cu publicul cititor.
Am fost cu Dragoş şi Miruna la serile de lectură şi lansările de carte de la sediul lor şi ne-am simțit ca acasă. Adevărul e că rezonăm în multe din valorile pe care vreau să le insuflăm copiilor noştri:
- ÎNTÂLNIREA CU CARTEA să fie o întâlnire a copilului cu libertatea şi imaginația, fiecare filă o revrăjire de imaginar sănătos de învățare şi de lumi posibile
- Copiii imită comportamentele repetitive din familie, iar CARTEA COPIILOR mei este și va fi ceea ce sunt eu, părintele lui, ceea ce îi arăt eu copilului meu. Iar eu, FLORINA RUSSU, cred că înainte să ne gândim ce învață copiii noştri, cum şi unde învață ei, trebuie să ne întrebăm cât de mult îşi pot imagina ei obiectele, lumea, pe ei, pe noi. Eu caut CARTEA care să facă legături în constelațiile de simboluri şi reprezentări ale copiilor mei.
- Nu doar emoția este cea care determină apropiere sau îndepărtare de lectură ci IMAGINARUL pe care îl generează prin poveste, grafică, estetică vizuală în general, literaritate, umorul, ilustrațiile, etc şi care să îi unească sinoptic constelațiile vârstei sale.
- Aşadar, ideea de bază la care mă raportez atunci când aleg CARTEA pentru copii este aceea de a avea în vedere TIPUL DE IMAGINAȚIE pe care o corelează creierul cu fascinațiile, închipuirile şi lumile posibile ale copilului meu.
- CARTEA POTRIVITĂ pentru noi este SIGNATURA deoarece oferă galaxii de experiență conectată la cât mai puțină procesare computerizată, ai mei copii făcând foarte fin deosebirea între “citire” şi lectură. Pentru noi şi pentru ei spațiul lecturii este unul magic, acasă, în brațele noastre, într-o starea de siguranță, normalitate și de iubire.
În această perioadă pandemică şi nu numai, lectura a concurat mai acerb cu alte activități atractive, joaca sau cu gadgeturile, recomand FAMILIEI BIBLIOTECA SIGNATURA, cu un rol central în formarea și reformarea comportamentelor care eu în centrul programelor lor un design pentru COPIL, centrat pe COPIL. COPILUL ÎN CENTRU.
CONTACT: intalnire@signatura.ro.
ADRESA: str. Dumitru Mocanu nr.26, Florești, Cluj
tel: +40 722 136 800 www.signatura.ro
Articol de:
Florina Russu-Preşedintele Academiei Române de Imagine şi Imaginar Educațional
0742028118
NOTĂ:
Câmpul cunoașterii umane se lărgește foarte mult. Dacă s-a vorbit mult despre efectele imaginii asupra realității, cred că e timpul să se cerceteze și să sondăm efectele imaginarului ca resursă a imaginii care dezvoltă realități, a imaginației noastre creative în educație și în business educativ. Spre deosebire de gândirea strategică și memorie, imaginarul construiește noi realități și schimbă la modul cel mai rapid cu putință toate activitățile noastre, dacă este exersat!
Sunt Florina Russu, profesor, consultant educațional, scriitor, Președintele Academiei Române de Imagine și Imaginar educațional, o instituție care oferă text și imagine în timp ce promovează efectele imaginarului și a imaginii în domeniul educativ. Educativ însemnând, la modul larg, nu doar școli, familii, comunități, ci toți promotorii educaționali.
Uite alte câteva exemple din SERIA DE INTERVIURI: http://www.florinarussu.ro/cristina-muresan-toth-c-arte-cu-insemnatate/
http://www.florinarussu.ro/carmen-cojan-ghiduselul-globularia/
http://www.florinarussu.ro/nadia-georgescu-psiholog-globularia/
Dacă vrei să mă cunoști mai bine, și ai timp să citești despre ACADEMIA GLOBULARIA mai multe, mă găsești aici:
INTERVIURI-PRESA SCRISĂ/ FLORINA RUSSU
https://elitaromaniei.ro/florina-russu-liant-si-promotor-al-exemplelor-de-buna-practica-in-scoli/
https://dealedianei.ro/2020/11/07/florina-russu-profesor-de-imaginar/
https://femeiaindependenta.ro/interviu-cu-sens-florina-russu-profesor-antreprenor/
https://www.claudiagrozalazar.ro/un-dialog-pentru-minte-si-suflet-cu-florina-russu/
https://therightjob.ro/florina-russu-fotograf-educational-de-la-pasiune-la-profesionalism/
https://happymoms.ro/conferinta-motivationala-mama-cluj/
https://happymoms.ro/despre-noi/echipa-cluj/
EMISIUNI:
BIZI LIVE TV
https://www.youtube.com/watch?v=ZjaIaoGowKE
TVR CLUJ/REGIUNEA ÎN OBIECTIV
https://www.youtube.com/watch?v=Ydn4VKdG3MY
CLUJ AM/DIVERCITY CU PATRICIA
https://www.youtube.com/watch?v=aj_2P6vtcVQ&t=1528s