Bună, Valentina! M-am bucurat dincolo de cuvinte că ai acceptat să răspunzi provocărilor GLOBULARIA și să fii publicată pe pagina de consiliere vizuală educațională www.florinarussu.ro. În speranța că toți cei care au nevoie de serviciile tale te vor găsi mai repede, îți mulțumesc pentru interviul din seria “Al treilea ochi în Business!” Sunt onorată!

Câmpul cunoașterii umane se lărgește foarte mult. Dacă s-a vorbit mult despre efectele imaginii asupra realității, cred că e timpul să se cerceteze și să sondăm efectele imaginarului din spatele imaginii care dezvoltă realități, a imaginației noastre creative în business. Spre deosebire de gândire și memorie, imaginarul construiește noi realități și schimbă la modul cel mai rapid cu putință toate activitățile noastre, dacă este exersată!

Valentina (3)

 

  1. Pentru profesioniștii care iau contact frecvent cu Academia Română de Imagine și Imaginar Educațional, te rog să ne spui povestea ta.

 

Aș numi povestea mea: INSPIRAȚIE 

 

Plecând de la faptul că prietenii îmi spun Bucurie, de mică am avut o înclinație spre a răspândi armonie și de a crea o stare de bine persoanelor care erau în preajma mea. Poate prin faptul că eram non-conflictuală, iubeam oamenii și că vedeam partea bună în orice situație.

 

Și dacă tot iubeam oamenii, am ales să merg să studiez la facultatea de Kinetoterapie din București. Mi se spunea frecvent “ai mâini de aur” mai ales când făceam masaj. În primă fază. am tratat superficial aceste cuvinte, dar în timp observam cum starea de bine a omului se îmbunătățea. Și, totuși, parcă nu era suficient, lucrând pe corpul fizic observam cum persoanele își reveneau mai repede când se eliberau de tensiunile interioare prin exprimarea trăirilor, a gândurilor negative pe care le aveau. 

 

Provocările vieții m-au adus în punctul în care să îmi îndrept atenția mai mult asupra înțelegerii legăturii dintre minte, corp și suflet. Mă fascinează mintea umană și cred cu tărie că suntem produsul gândurilor noastre. Când permiți gândurilor negative și mediului exterior nefavorabil să te domine, în timp efectele se proiectează în exterior. Gândurile negative, autocritica, lipsa stimei de sine, toate acestea impactează sufletul iar trăirile intense de supărare, furie, ranchiună se răsfrâng asupra corpului fizic. Să stai de pază la ușa gândurilor este o artă care se învață. 

 

Am studiat, am pus în practică, am văzut rezultate și am decis să ajut oamenii atât prin Kinetoterapie (pe plan fizic) cât și prin Coaching, prin schimbarea gândurilor care îi limitează (pe plan mental). Pe plan emoțional se întâlnesc cu Bucurie, deci, starea de bine apare oricum. 🙂 

 

Am studiat la 2 Școli de Coaching, sunt în Mentorship și mă pregătesc continuu. 

Am 2 meserii de sine stătătoare: cea de Kinetoterapeut și de Life Coach pe care le iubesc.

 

Aș puncta puțin ce înseamnă un Life Coach, termenul este înțeles de multe ori greșit, fiindcă este foarte des folosit. Sunt persoane care sunt Coach și în sesiuni dau sfaturi și spun din experiența lor personală fără a informa clientul că atunci când dai sfaturi se numește mentoring. Vreau ca persoanele să înțeleagă exact ceea ce fac. 

 

IN PROCESUL DE COACHING, UN COACH NU DĂ SFATURI, PUNE DOAR ÎNTREBĂRI DE CONȘTIENTIZARE CLIENTULUI, STIMULÂND GÂNDIREA LUI. CLIENTUL ARE ÎN TOTALITATE CONTROL ASUPRA VIEȚII LUI, EL DECIDE CE PAȘI DE ACȚIUNE FACE ȘI EL ÎȘI ASUMĂ RESPONSABILITATEA CĂ FACE CEEA CE ZICE. COACHING-UL ESTE CEL MAI RAPID PROCES DE SCHIMBARE, ESTE DESPRE PREZENT ȘI VIITOR, DESPRE REZULTATE, DESPRE SCHIMBAREA CREDINȚELOR LIMITATIVE, ESTE DESPRE PROGRES. 

 

Știu că fiecare om are un potențial enorm și am mare încredere că, la momentul potrivit, înțelegem că este important să ieșim din zona “spune-mi ce să fac”, în zona “am încredere în mine și în deciziile pe care le iau”. 

 

“Oamenii nu se opun schimbării, oamenii se opun la a fi schimbați. Ori te schimbi, ori ești lăsat în urma” spunea Paul Martinelli

 

Schimbarea înseamnă evoluție iar eu sunt aici pentru a te ajuta să reușești în ceea ce tu îți propui să faci fie pe plan personal, fie profesional sau când vine vorba de sănătate. Dacă îți dorești să ai control asupra vieții tale, te aștept să lucrăm împreună. 

Valentina (1) Valentina (4)

 

2. Știu că ai o afacere și că ea poate educa, în sens larg larg, oameni și copii. Cum poți aduce schimbare și progres în nișa în care activezi?

În Kinetoterapie ajut oamenii să se simtă mai bine, să învețe să aibe o postură corectă, să se recupereze mai repede. M-am axat mai mult pe Kinetoprofilaxia spatelui, ce putem face astfel încât să prevenim apariția durerilor de spate și din zona cervicală. Am soluții personalizate unde combin diverse tehnici în recuperarea durerilor de spate (Masaj Terapeutic, Ajustare Osteo-articulară, Medical Taping, Fizioterapie cu Ultrasunet, Terapia Trigger Points).

Îi dau dreptate lui Jim Rohn, care spunea: “Ai grijă de corpul tău, este singura casă în care trăiești toată viața.” 

În Coaching ajut oamenii să fie mulțumiți și împliniți cu viața lor. Creez acel spațiu unde ei își dau măștile la o parte și se exprimă natural, cu încredere, fără a se simți judecați. Pun în valoare ideile lor pentru a le putea da viață. Ofer posibilitatea de a se valoriza mai mult și a-și crește stima de sine. 

“Darul pe care îl am de la Dumnezeu este potențialul meu. Darul pe care îl am pentru Dumnezeu este ceea ce fac cu potențialul meu” John Maxwell…. Tu ce faci cu potențialul tău? 

Valentina (9)

 

 

3. Care a fost experiența personală și spirituală, autentică și unică, ce a generat noutate în viața ta profesională?

Divorțul a fost un punct de cotitură. Nu îmi imaginam că voi trece prin așa ceva mai ales că am ca exemplu o familie frumoasă și unită. Am înțeles că am avut o lecție de învățat și că tot ce s-a întâmplat a fost spre folosul meu. Chiar dacă facem alegeri mai puțin inspirate în viață, este important să înțelegem că au fost cele mai bune alegeri la momentul respective, și să nu ne criticăm pentru ele. Viața are sens atunci când îți ridici nivelul de conștientizare și ajungi să înțelegi puterea credinței. Și da, acel moment a adus o schimbare și pe plan professional, una uriașă, fiindcă am început să lucrez cu omul pe toate planurile (fizic, mental, emoțional) și asta mă împlinește. 

Valentina (5)

4. Are businessul tău niște concepte solide și un imaginar sănătos de bune practici educative? Care sunt acestea?

 

Conceptul meu este că fiecare om este responsabil de alegerile pe care le face în viață și că atunci când ceva nu funcționează este imperios necesar să facă o schimbare și să aibă curajul de a ieși din zona de confort. Einstein spunea “Nebunia este să faci același lucru repetat și să te aștepți la rezultate diferite. ” 

 

Practicile bune și la îndemâna tuturor sunt: să exerseze recunoștința, să aibă un stil de viață echilibrat, să învețe constant lucruri noi, să facă sport și masaj, și, foarte important, să fie atenți la ceea ce vorbesc și gândesc. 

“Ai grijă la gândurile tale, ele vor deveni cuvinte. Ai grijă la cuvintele tale, căci ele devin acțiuni. Ai grijă la acțiunile tale, căci ele devin obiceiuri. Ai grijă la obiceiurile tale, căci ele devin caracterul tău. Ai grijă la caracterul tău, căci el devine destinul tău.” Frank Outlaw

Valentina (10)
5. Pe principiul că tot ceea ce ne imaginăm înfluențează realitatea, ce proiectează constant imaginația ta asupra viitorului și cum “se vede” în tot ce ești și ce faci?

 

Pun în practică ceea ce spun, acesta este secretul meu. O imagine sănătoasă creată în timp poate fi o sursă de inspirație pentru ceilalți. 

Cel mai important lucru este că nu pot face de una singură tot ceea ce fac. În călătoria mea am un prieten de nădejde, pe Dumnezeu și oamenii minunați cărora le sunt recunoscatoare. 

valy

Mulțumesc din suflet, Florina! Acest al treilea ochi despre care tu vorbești în imagini, cel mai rapid tobogan spre imaginar, să trezească în noi dorința de a pătrunde mai mult în tainele cunoașterii de sine!  

Valentina (8)
Interviu realizat de Florina Russu, Președintele Academiei Române de Imagine și Imaginar Educațional, GLOBULARIA.EU

siglaglobularia

Imagini: http://www.florinarussu.ro 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.