You asshole, YOU caused it! Lectura mea de vară: Connie Larkin

“Cea mai cumplită soartă care se poate abate asupra unei ființe umane este să nu ai un cuvânt de spus în viață. Când oamenii dau vina pe circumstanțe, pe sorți, pe pisică, n-o fac pentru că sunt proști, n-o fac pentru că sunt răi, o fac pentru că nu știu. Nu știu că în momentul în care arată cu degetul către ceva, ei alocă puterea și responsabilitatea acelui ceva și se lasă pe ei fără putere. Este o soartă cumplită să treci prin viață fără putere” spune Connie Larkin. Aici am spus STOP! Am nevoie de PUTERE! Mi-o aduc înapoi!

O ascult pe Connie de ceva vreme. M-a ȋntristat faptul că nu o mai pot ȋntȃlni live, dar e VIE! Aveam nevoie de un volum care să ȋmi redea ȋncrederea ȋn responsabilitatea individuală.

Ȋn orice moment, orice gandire greșită poate fi corectată!

Această carte este o poveste palpitantă despre fuga dintr-un regim autoritar și o luptă de integrare ȋntr-o societate nouă si complet străină. Autoarea a trăit ȋn Israel, Italia, India, Peru, Romȃnia.   

Titlul acestei cărți este o expresie ȋmprumutată de la Werner Erhard, un om pentru care autoarea are mare dragoste și respect. Ȋn paginile ei veți descoperi cȃt de profund poate fi efectul educației ontologice, care a stat la baza Est Training-ului, și la baza cursurilor Landmark, pe care Connie le-a adus ȋn Romȃnia.

Perspectiva din care este scrisă aceasta carte este unică ȋn sensul ȋn care aparține cuiva care timp de mai bine de 30 de ani a trăit din și a practicat neȋncetat acest tip de educație ontologică.

Ontologia (știința care se ocupa cu studiul ființei) are de-a face cu trezirea, iar trezirea nu este o chestiune de înțelegere intelectuală; mai degrabă este o experiență, diferența fiind similară cu aceea dintre a ști că focul este fierbinte și, de fapt, a-i simți căldura.

Fiecare parte a cărții este specială: fuga de comunism, apoi fuga de libertate, fuga de sine și de “EU”.

You asshole, YOU caused it! este despre manifestarea spiritului. Despre ființa sau sufletul care au fost mereu dincolo de întâmplări și care au acționat dincolo de cortine, punând cap la cap scenariul și aducând în realitate o viață trăită cu mult sens. Îmi place să cred că acest spirit este în fiecare dintre noi, așa că am simțit cartea ca un acces la propria mea ființă și minte supraconștientă.

Felul deschis în care își prezintă viața m-a ajutat să empatizez cu ea, să mă identific în multe situații și apoi să conștientizez care e calea spre trecerea de la a fi în ceață (ATENȚIE: nu e a noastră această cortină) spre a avea o direcție – SĂ ÎMI ASUM RESPONSABILITATEA PENTRU VIAȚA MEA, DOMENIUL MEU DE INTERES.

 “De când am creat Asociația „Why Not Me” trăiesc într-un spațiu în care, pentru mine, nimeni și nimic nu este în neregulă. Sunt o ființă umană privilegiată prin oportunitățile de a evolua pe care viața mi le-a oferit și pe care le-am urmat. Nu mă voi opri niciodată, indiferent de circumstanțe, din a face ceea ce mă inspiră.” (pag. 234)

Cam acesta a fost sentimentul pe care l-am avut atunci când am terminat cartea – că îmi voi asuma responsabilitatea pentru acțiunile mele și că voi căuta mereu să fiu în acord cu dorințele pe care le am pentru a putea înflori pentru mine, și pentru cei din jurul meu, zi de zi.

Ba mai mult, m-a inspirat și voi adăuga GLOBULARIEI și cursuri de fotocitire, deoarece, ȋn ceea ce privește acest domeniu, non-literar, studiile de imagine nu au fost foarte mult aprofundate. Iar eu sunt pregătită să fac asta dintotdeauna. Voi face aceste cursuri și cu elevii mei și cu adulții interesați.  

Why Not Me? 🙂

Mulțumesc, CONNIE!

Unul din ultimele interviuri cu ea, aici: https://www.youtube.com/watch?v=mnHEAimzGCQ

Un articol realizat de Florina Russu-GLOBAL EDUPRENEUR pentru GLOBULARIA-GLOBAL EDUPRENEURS ACADEMY 

page-4
VISION MISSION

Două întrebări m-au preocupat mereu:

“Ce-ar fi dacă fiecare profesor ar fi şi propriul său antreprenor?”

“Ce-ar fi dacă mediul business ar fi şi un metodist mai bun, nu doar un autodidact competent?”

Experiența mea şi expertiza profesională răspunde la ele prin proiectele active prezentate mai sus şi dezvoltă resurse de calitate pentru destinații de învățare diverse. Împreună, citind aceste rânduri, vom face recunoaşterea profilului unui Eduprenor de succes. Prin dezvăluirea transferurilor de bune practici între mediul de Business şi cel educațional, vom identifica împreună portretul antreprenorilor de mâine. Cel mai interesant şi mai practic punct al acestui site vă va dezvălui metode vizuale de învățare bazate pe un imaginar sănătos şi actual, menit să vindece “boli” de sezon ale imaginarului colectiv preconceput.

services

Viziunea GLOBULARIA este să ofere educație vizuală promotorilor educaționali (şcoli, universități, familii, persoane publice, companii), prin producții media, film, texte personalizate şi fotografie profesionistă, pentru o stare de bine autentică şi pozitivă în procesele de învățare survenite de-a lungul poveştii lor antreprenoriale.

Cover lat

Considerăm că înainte de a ne interesa ce învață copiii noştri, cum învață copiii noştri, am putea începe orice proiect educațional de la întrebarea: “Ce, cum şi cât îşi poate imagina copilul nostru?” Iar GLOBULARIA-GLOBAL EDUPRENEURS ACADEMY are ca misiune aducea imaginației pe piață printr-un CONTENT VIZUAL SĂNĂTOS, UN IMAGINAR POZITIV şi în educație (spații noi de învățare, imagine artistică în filmele şi fotografiile proiectelor care investesc în educație vizionară, webinarii, cursuri şi cărți de imaginar care pot ghida orice proiect spre inovație, prin consiliere vizuală şi creare de concepte noi pentru o reconstrucție a imaginarului contemporan în aliniament cu globalizarea şi hipertehnologizarea artelor vizuale din domeniul publicității.

Untitled design (1)

Vă invit să citiți și alte interviuri minunate dedicate proiectelor din educație, aici:

Prof. Ari Pokka-“Top Class”. Leadership și management școlar finlandez

Bianca Bioșa- EvoCariera GLOBULARIA. Managementul carierei și viitorului muncii.

ROXANA DOMNICA-MORE GLOBAL NETWORKING

LAURA IVINIŞ-BLOGGER Dialoguri Sincere-INTERVIU GLOBULARIA

ReImagine Education-MĂDĂLINA HODOROG-Trainer. Consultant GLOBULARIA

ENCICLOPEDIA IMAGINARIILOR DIN ROMÂNIA- CARTE GLOBULARIA

  02.08.2022, Cluj-Napoaca

Leave a Reply

Your email address will not be published.