Cine este The Betterist?

71272830_1113271089064172_5606121215472173056_n

The Betterist a fost fondat în anul 2017 de către Cristina Ursu, absolventă a Facultății și Masterului de Psihologie, cu experiență profesională de peste 15 ani (în varii companii internaționale și corporații de renume) și Trainer de peste 10 ani în lucrul cu adulții, specializată pe zona de Public speaking, Storytelling, Train the Trainers și Orientare în Carieră.

Pasionată de dezvoltare și învățare, Cristina s-a certificat GCDF Coach de carieră și este de asemenea Trainer autorizat.

Pentru zona de Leadership o recomandă experiența de peste 7 ani în zona de management, atât pentru echipe angajate, cât și pentru echipe de voluntari. A coordonat echipe în arii precum servicii clienți, IT, recrutare , cât și în zona de training, ocupându-se în mod activ de formarea și pregătirea tuturor trainerilor noi din echipă.

În prezent este în formare în Terapie Cognitiv-Comportamentală și în timpul liber joacă în piese de teatru unde își exersează constant abilitățile de body language, inteligență emoțională, vorbit în public și cursivitate în discurs.

Nu în ultimul rând, Cristina a făcut parte din echipa TEDx Obor unde s-a ocupat de pregătirea celor 13 speakeri ai primei ediții, iar în prezent este co-organizator TEDx Băneasa și În Tandem.

  1. Pentru profesioniștii care iau contact frecvent cu Academia Română de Imagine și Imaginar Educațional, te rog să ne spui povestea ta și a afacerii tale.

 

Povestea mea a început în perioada liceului. Mă hotărâsem să dau la Psihologie dintr-un motiv destul de superficial (voiam să mă mut în Canada la nașii mei de botez și psihologii erau la mare căutare acolo). Stând adesea de vorbă cu prietenii mei și fiind alături de ei în diferite probleme pe care le aveau, primeam adesea feedbackul ”ce bine că dai la psihologie. Ți se potrivește perfect”.

_MG_1633

Ani mai târziu viața m-a dus foarte lin către zona de dezvoltare personală. Am început să profesez ca trainer de dezvoltare personală și după 6 ani am luat o decizie ce mi-a schimbat viața: să-mi deschid propria firmă de training. Îmi doream să pot „atinge” mai mulți oameni, nu doar pe cei din compania în care lucram.

 

Așa s-a născut The Betterist care, după cum îi zice și numele (better-ist), are ca scop să-i însoțească pe oameni în procesul de a deveni cea mai bună variantă a lor. Și pentru că și eu sunt a pururi work in progress, mi-am luat certificarea internațională de Coach în carieră și în prezent sunt în formare în terapie cognitiv comportamentală. Astfel că mi-am structurat activitatea firmei pe trei paliere:

–          Traininguri de grup (programe de dezvoltare personală, public speaking, leadership, orientare în carieră, luare de decizii);

–          Coaching în carieră;

–          Psihoterapie.

btr_logo_pink

  1. Știu că businessul tău poate educa, în sens larg, oameni și copii. Cum poți aduce schimbare și progres în nișa în care activezi?

117965955_1435734250151186_3478902229096316198_o

Nimeni nu reinventează roata, asta este clar. Însă cu ce cred eu că fac diferența este prin abordare și atitudine. Am mereu grijă să fiu 100% prezentă, să-i înțeleg și să-i ascult realmente. Să le înțeleg nevoile exacte și să le ofer instrumente personalizate pentru a-și atinge obiectivele. Cred că această abordare este singurul lucru care nu s-a schimbat în businessul meu de când l-am lansat și până în prezent.

 

Cred cu tărie în abordare personalizată. Fiecare om este diferit, fiecare are nevoi diferite. Ceea ce înseamnă că nu există soluții 100% standardizate. E nevoie de adaptare și personalizare, e nevoie ca eu, ca terapeut și coach, să-mi canalizez timpul și energia în a înțelege realmente inclusiv nevoile și gândurile neconștientizate ale clientului.

 

Și pentru a reuși acest lucru, îmbin trainingurile cu tehnici de coaching sau terapia cu tehnici de coaching, în funcție de cerințele momentului și situației.

34341812_724855531239065_3868988170385227776_n

  1. Care a fost experiența personală și spirituală, autentică și unică, ce a generat noutate în viața ta profesională? Când ai accesat “al treilea ochi” în business?

Minunată întrebare!! Revelația supremă pentru mine a venit în două momente cheie:

 

–          În training, când am înțeles că trainingul nu e despre mine, ci e despre ceilalți. Am înțeles că puțin contează cum sunt îmbrăcată, cum îmi stă părul, că am o sprânceană strâmbă. Ce contează sunt participanții și cum pot eu să le facilitez procesul de învățare;

cristina ursu 2

–          În sesiunile individuale de training și coaching când am realizat că nu am deloc nevoie să mă gândesc „aoleu, oare ce să zic/întreb în continuare?”. Ci trebuie doar să fiu întru totul atentă la omul din fața mea. Pentru că ce contează e să-l ascult și să-l înțeleg. Nu să-l dau pe spate cu întrebări care poate nu-l ajută cu nimic.

 

De când am înțeles aceste două lucruri, mi s-a luat un văl de pe ochi.

 

 

 

  1. Care sunt conceptele solide pe care le promovezi și cum transmiți publicului un imaginar sănătos de bune practici educative?

 

Ce îi învăț și încurajez mereu pe oameni este să-și pună întrebări. Cât de multe întrebări pot. Precum fac copiii care neobosiți întreabă „de ce” până sunt satisfăcuți de răspuns. Ca adulți ajungem de multe ori să luăm lucrurile de bune, să alegem calea mai ușoară pe termen scurt, însă fără să fim atenți la nevoile noastre, la valorile noastre, la obiectivele noastre reale, la principiile noastre de viață sau la emoțiile noastre.

 

Ca exemple de întrebări când cineva se regăsește într-o situație supărătoare sunt următoarele:

–          Care este nevoia ta acum?

–          Ce poți tu concret să faci astfel încât să fie mai bine?

–          Ce obiective concrete îți setezi?

–          Cum faci să comunici în mod asertiv nevoia ta?

Conștientizarea de sine este mereu cheia!

GLOBULARIA 2

 

  1. Pe principiul că tot ceea ce ne imaginăm influențează realitatea, ce proiectează constant imaginația ta asupra viitorului și cum “se vede” în tot ce ești și ce faci?

119126261_1459958254395452_561960204137380560_o

Viziunea mea este aceea a unei lumi în care fiecare persoană este foarte conștientă de sine și își asumă în mod natural conceptul conform căruia libertatea mea se oprește acolo unde începe libertatea celuilalt.

 

 

 

Mulțumesc tare tare mult pentru interviu. Datele mele de contact sunt următoarele:

cristina@betterist.ro

www.betterist.ro

The Betterist

GLOBULARIA-Autocolant

119208216_1461752634216014_4439305929407381990_o

Mulțumesc tare mult, GLOBULARIA, pentru această oportunitate!

NOTA: 

  • Câmpul cunoașterii umane se lărgește foarte mult. Dacă s-a vorbit mult despre efectele imaginii asupra realității, cred că e timpul să se cerceteze și să sondăm efectele imaginarului ca resursă a imaginii care dezvoltă realități, a imaginației noastre creative în educație și în business educativ. Spre deosebire de gândirea strategică și memorie, imaginarul construiește noi realități și schimbă la modul cel mai rapid cu putință toate activitățile noastre, dacă este exersat!
  • Sunt Florina Russu, profesor, consultant educațional, scriitor, Președintele Academiei Române de Imagine și Imaginar educațional, o instituție care oferă text și imagine în timp ce promovează efectele imaginarului și a imaginii în domeniul educativ. Educativ însemnând, la modul larg, nu doar școli, familii, comunități, ci toți promotorii educaționali

Uite alte câteva exemple din SERIA DE INTERVIURI: http://www.florinarussu.ro/cristina-muresan-toth-c-arte-cu-insemnatate/

http://www.florinarussu.ro/carmen-cojan-ghiduselul-globularia/

http://www.florinarussu.ro/nadia-georgescu-psiholog-globularia/

GLOBULARIA 2

 Dacă vrei să mă cunoști mai bine, și ai timp să citești despre ACADEMIA GLOBULARIA mai multe, mă găsești aici:

Siglaglobularia

INTERVIURI-PRESA SCRISĂ/ FLORINA RUSSU

Florina Russu, liant și promotor al exemplelor de bună practică în școli

69735310_2396209833976111_132199260874604544_o

https://thewoman.ro/florina-russu-despre-fotografie-o-modalitate-extraordinar-de-rapida-si-expresiva-de-comunicare-empatica/

https://thewoman.ro/dezvolta-al-treilea-ochi-antreprenoriat-spiritual-cu-florina-russu-academia-globularia-eu/

https://www.antreprenoare.ro/interviuri/florina-russu-presedintele-academiei-romane-de-imagine-si-imaginar-educational/

https://femeiaindependenta.ro/interviu-cu-sens-florina-russu-profesor-antreprenor/

https://www.claudiagrozalazar.ro/un-dialog-pentru-minte-si-suflet-cu-florina-russu/

https://therightjob.ro/florina-russu-fotograf-educational-de-la-pasiune-la-profesionalism/

https://celebritatea.ro/interviu-cu-florina-russu-asociatia-happy-moms-despre-puterea-comunitatilor-antreprenoriale-comunitare/

https://happymoms.ro/conferinta-motivationala-mama-cluj/

https://happymoms.ro/despre-noi/echipa-cluj/

http://www.kreatoria.ro/Florina-Russu-Globularia-Implicare-activa-in-afaceri-educative-este-o-valoare-cu-care-eu-rezonez-pana-in-miezul-silabelor-286 

 

EMISIUNI:

BIZI LIVE TV

https://www.youtube.com/watch?v=ZjaIaoGowKE

TVR CLUJ/REGIUNEA ÎN OBIECTIV

https://www.youtube.com/watch?v=Ydn4VKdG3MY

CLUJ AM/DIVERCITY CU PATRICIA

https://www.youtube.com/watch?v=aj_2P6vtcVQ&t=1528s

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *