PATRICIA RUSU- Interviu GLOBULARIA-ACADEMIA EDUPRENORILOR DIN ROMANIA 

patricia 1

  1. Academia GLOBULARIA este o instituție de educație vizuală ce se adresează promotorilor educaționali (şcoli, universități, familii, persoane publice, companii). Înainte de a ne interesa ce învață copiii noştri, cum învață copiii noştri, am putea începe orice proiect educațional de la întrebarea: “Ce, cum şi cât îşi poate imagina copilul nostru?” Iar Academia Română de Imagine şi Imaginar Educațional aduce pe piață jucării, spații noi de învățare, imagine artistică în filmele şi fotografiile proiectelor care investesc în educație vizionară, şi cărți de imaginar care pot ghida orice proiect spre inovație prin consiliere şi creare de concepte noi pentru un imaginar sănătos contemporan. Te rog să te prezinți şi tu publicului cititor!

COVER ACADEMIE Globularia

Sunt Patricia Russu, nutriționist format în medicină complementară şi mind-body coach, www.patriciarusu.ro.

Creez programe de coaching integrat pentru cei care s-au săturat de diete și planuri alimentare și sunt gata să preia controlul asupra greutății lor, asupra sănătății lor, să obțină un stil de viață sănătos care să și dureze.

patricia 3

Clienții mei îmi spun de multe ori că sunt nutriționistul care nu vorbește prea mult despre mâncare. Asta pentru că abordarea mea este puțin diferită decât ceea cu care poate te-ai obișnuit.

În momentele în care marea majoritate a nutriționiștilor îți vor spune ce să mănânci și ce să nu mănânci (facem și asta, dar înveți să te alimentezi inteligent, intuitiv, Nu după cum spun “parametrii”), abordarea mea e despre cum să te duci mai adânc și să înveți cum să remodelezi și să reprogramezi modul în care creierul tău gândește de fapt în jurul mâncării.

patricia 8

Combinând ultimele practici din neuroștiință cu principiile antice și spirituale ale zonei de mindfulness, ajut oamenii să remodeleze și să reprogrameze, literalmente, vechile obiceiuri și percepții viz-à-vis de mâncare, astfel încât alegerile alimentare sănătoase vor începe să fie simțite ca fiind naturale, automatizate și chiar ușoare!

 

  1. Știu că poziția ta, domeniul în care activezi poate educa, în sens larg, oameni și copii. Cum poți aduce schimbare și progres în nișa în care activezi?

patricia 4

Fac asta zilnic, prin puterea pe care mi-o oferă fiecare client în parte – aceea de a-mi permite să reprezint ghidajul, să “îl țin de mână” în timp ce învață şi se împuterniceşte vis-à-vis de modul de funcționare optimă a propriului corp, în raport cu țelul pe care îl urmăreşte, care e întotdeauna, dincolo de aspectul fizic, starea de bine, de echilibru, de sănătate. Îmi place să spun despre mine, ca de altfel despre orice coach care face ceea ce face din pasiune, că sunt un om de a cărei înțelepciune beneficiază clientul / cei care îmi cer ajutorul, ca să ajungă el la el, dar rezultatul îl va obține doar de la el. Poate doar încă nu ştie asta!

patricia 9

Calitatea mea de coach în nutriție regenerativă, axat pe linia minte-trup-suflet, te pregăteşte şi te împuterniceşte să poți să primeşti noua informație. Te ajut să conştientizezi, să înțelegi si apoi să aplici tot ceea ce învățăm împreună. Rolul meu cel mai de preț, consider însă că este acela de a-ți fi suport constant, mai ales atunci cand intervine îndoiala, autosabotarea (ştii, atunci când mintea încearcă să preia controlul si încearcă să te readucă în planul “confortabilului” – chiar dacă pentru tine asta înseamnă revenirea la obiceiuri nefaste pentru sănătatea ta) şi nu ştii dacă eşti pe drumul cel bun. Trecând printr-un proces de transformare, cum denumesc eu programele mele de coaching, practic parcurgi informație nouă, creezi noi rețele neuronale, pe care le utilizezi apoi pentru a da nişte “examene” (atunci când încerci să schimbi obiceiuri, convingeri vis-à-vis de tine, de alimentația ta, de traumele trăite etc.), care se traduc în practică, practică şi iar practică. 🙂 de aceea nici nu sunt mulți oameni care reuşesc să facă asta singuri, pentru că totul cere experimentare, enorm de multă muncă individuală. Un coach reuşeşte să scurteze această perioadă pentru tine, pentru ca atunci când lucrezi cu un coach, beneficiezi de toate acele experiențe prin care acesta a trecut, de studiile sale, dar şi de oamenii cu care a lucrat şi lucrează pe partea de mentorat. E un potențial exponențial. Astfel, tu ajungi mai repede să te înțelegi mai bine, să te descoperi într-un mod diferit, “pe de-a-ntregul,” să câştigi încredere în tine, în forțele proprii, ca să poți să te recreezi conform nevoilor tale reale, nu conform unor paradigme. Toate acestea pentru că, în definitiv, de asta ai nevoie: să ajungi să te înțelegi tu pe tine şi să înveți să foloseşti toate resursele – nutriția, valorile alimentelor, suplimentele etc. – integrat, după nevoile reale ale corpului, minții şi sufletului tău.

patricia 7

 

  1. GLOBULARIA are ca slogan “Accesează al treilea ochi!”, pentru a aduce, pe lângă palierul realității, al dezvoltării personale şi inputul valoric, intuitiv, foarte important în viața antreprenorială din educație. Care a fost experiența personală și spirituală, autentică și unică, ce a generat noutate în viața ta profesională? Când ai accesat “al treilea ochi” în business/organizație?

patricia 6

🙂 Atunci când “a lovit trenul” sănătatea familiei mele. Şi prin “tren”, mă refer la o boală autoimună, la durerea, panica, cocktailul de gânduri innegurate vis-à-vis de viitorul nostru, existența noastră, şi apoi din restul punctelor de vedere.

Stresul şi repercusiunile aderenței la un mediu de trai toxic, fără să îți dai seama măcar, sau trăind într-un soi de ignoranță (chiar dacă la nivel inconştient), plusate de o alimentație precară, sau doar marketată ca “sănătoasă” dar săracă în “viață” efectiv, lipsa de mişcare, sunt cumulul perfect de factori ce pun piedică la atingerea potențialului maxim la nivel uman, dar şi în business. Acolo eram şi eu, împreună cu soțul meu, şi de acolo nu ai cum să creşti echilibrat, ca om sau ca business. Am învățat asta ulterior, când am început “să fac curățenie” în sufletul meu, mai întâi, apoi în mintea mea, apoi în alimentație.pari

Inversarea factorilor care întrețineau boala, prin deschiderea noastră față de Forța noastră interioară, de forța proprie, a minții şi a corpului nostru, aş spune că a reprezentat acel “al treilea ochi.” Atât în plan personal, cât şi profesional. Pentru că odată ce am manifestat ceea ce am învățat nou, am aplicat şi am experimentat, au venit şi rezultatele. Iar azi trăiesc într-o stare de echilibru, şi de acolo împărtăşesc şi cu cei din jurul meu, cei care mă urmăresc pe social media, în cadrul emisiunii mele de la Prima TV, sau cei care îmi sunt clienți în programele de coaching pe nutriție şi mindset regenerativ.

patricia 10

Deschiderea spre Interior (oricât de paradoxal ar suna) este esențială, şi tocmai de aceea, în ultima vreme mi-am canalizat tot mai mult atenția înspre a lucra pe partea de PREVENȚIE prin a-i educa pe cei care au deschidere, au conştientizat şi ştiu că nevoia de a trăi în sănătate, în echilibru este un drept pe care îl putem redobândi.

patricia 13

 

 

  1. Care sunt conceptele solide, valorile pe care le promovezi și cum transmiți vizual celor din preajma ta un imaginar sănătos de bune practici?

           patricia 11

În primul rând, prin puterea propriului exemplu. Eu sunt şi voi fi, pentru cei care mă urmăresc, şi clienții mei, acea persoană care a experimentat, a pus în practică, practică constant si încearcă mereu să perfecteze si să paveze drumul spre o viață echilibrată, sănătoasă minte-trup-suflet. Din această perspectivă, elementele de care am nevoie pentru a fi complet motivată şi fericită, atât în carieră, cât şi în viața personală, sunt: mai întâi Echilibrul (cu sinele, cu cei din jur, cu ceea ce fac, pot face pentru a-l dobândi), Respectul (pentru corpul meu, pentru ceea ce reprezint, pentru familie şi ce reprezintă ea pentru mine, pentru cei de la care învăț zi de zi, pentru toți cei care mă respectă, pentru semeni, pentru ceea ce îmi dă Natura), Curiozitatea (este cea care m-a dus înspre Învățarea Continuă, înspre setea de a ştii mai mult, de a diseca informații, de a experimenta şi de a continua să aplic ce studiez, de a fi curioasă să mă adâncesc înspre dezvoltarea personală şi spirituală etc.), Libertatea (libertatea de a alege, de a mă autocunoaşte, de a evalua, de a mă autoevalua, de a-mi comunica crezul, de a studia şi aplica ce simt, de a personaliza, de a merge dincolo de barierele societății sau a paradigmelor medicinei clasice), Iubirea de Sine (prin tot ceea ce reprezintă asta, din planul trupescului, în planul spiritualului cel mai profund). Cred în ele, le aplic, le predic mai departe.

patricia 14

 

  1. Pe principiul că tot ceea ce ne imaginăm influențează realitatea, ce proiectează constant imaginația ta, proiectele tale, asupra viitorului și cum “se vede” în tot ce faci?

 

Azi, mai mult ca oricând, sunt absolut convinsă că ceea ce proiectam în mintea noastră are capacitatea de a ne influența realitatea. Pentru că știu, din dovezi clare din neuroştiința aplicată, că ceea ce gândim influențează modul în care ne simțim (emoțiile), iar emoțiile noastre vor fi catalizator pentru acțiunile sau inacțiunile noastre. Deci şi ceea ce îmbin prin modul meu de a trăi şi de a lucra conlucrează cu scopul de a-mi împlini visele.

patricia 0

Visez la o platformă de educare a conştiinței noastre, în plan mai grandios, vis-à-vis de ceea ce reprezentăm, ce are directă legătură şi cu alegerile pe care le facem, inclusiv în plan alimentar. Am creat deja o platformă intuitivă, ce cuprinde lecții video cu aplicație practică pentru clienții mei, ceea ce îi ajută să lucreze la partea de împuternicire, conştientizare şi reeducare în plan alimentar şi spiritual, la care se adaugă şi munca mea live zi de zi cu ei, dar doresc să multiplic modalitățile prin care ajung la oameni, prin care ajung să mă cunoască şi ajungem să ne interconectăm, să învățăm şi să aplicăm împreună principiile unei vieți sănătoase.

Nu există nu pot, există doar nu vreau.

patric

Articol de: 

Florina Russu-Preşedintele Academiei Eduprenorilor din Romania (Academie de Imagine şi Imaginar Educațional)

0742028118

www.florinarussu.ro

123462157_2778684899061934_8420924006384369759_o

NOTĂ:

Câmpul cunoașterii umane se lărgește foarte mult. Dacă s-a vorbit mult despre efectele imaginii asupra realității, cred că e timpul să se cerceteze și să sondăm efectele imaginarului ca resursă a imaginii care dezvoltă realități, a imaginației noastre creative în educație și în business educativ. Spre deosebire de gândirea strategică și memorie, imaginarul construiește noi realități și schimbă la modul cel mai rapid cu putință toate activitățile noastre, dacă este exersat!

123365065_10157697711160835_5990547735877975384_o

Sunt Florina Russu, profesor, consultant educațional, scriitor, Președintele Academiei Române de Imagine și Imaginar educațional, o instituție care oferă text și imagine în timp ce promovează efectele imaginarului și a imaginii în domeniul educativ. Educativ însemnând, la modul larg, nu doar școli, familii, comunități, ci toți promotorii educaționali.

GLOBULARIA 2

Uite alte câteva exemple din SERIA DE INTERVIURI: http://www.florinarussu.ro/cristina-muresan-toth-c-arte-cu-insemnatate/

http://www.florinarussu.ro/carmen-cojan-ghiduselul-globularia/

http://www.florinarussu.ro/nadia-georgescu-psiholog-globularia/

 Dacă vrei să mă cunoști mai bine, și ai timp să citești despre ACADEMIA GLOBULARIA mai multe, mă găsești aici:

Contact Globularia

123133957_10157697707710835_9159227853418539837_o

INTERVIURI-PRESA SCRISĂ/ FLORINA RUSSU

button-23947_640

https://elitaromaniei.ro/florina-russu-liant-si-promotor-al-exemplelor-de-buna-practica-in-scoli/

https://thewoman.ro/florina-russu-despre-fotografie-o-modalitate-extraordinar-de-rapida-si-expresiva-de-comunicare-empatica/

https://thewoman.ro/dezvolta-al-treilea-ochi-antreprenoriat-spiritual-cu-florina-russu-academia-globularia-eu/

https://dealedianei.ro/2020/11/07/florina-russu-profesor-de-imaginar/

https://www.antreprenoare.ro/interviuri/florina-russu-presedintele-academiei-romane-de-imagine-si-imaginar-educational/

https://femeiaindependenta.ro/interviu-cu-sens-florina-russu-profesor-antreprenor/

https://www.claudiagrozalazar.ro/un-dialog-pentru-minte-si-suflet-cu-florina-russu/

https://therightjob.ro/florina-russu-fotograf-educational-de-la-pasiune-la-profesionalism/

https://celebritatea.ro/interviu-cu-florina-russu-asociatia-happy-moms-despre-puterea-comunitatilor-antreprenoriale-comunitare/

https://happymoms.ro/conferinta-motivationala-mama-cluj/

https://happymoms.ro/despre-noi/echipa-cluj/

http://www.kreatoria.ro/Florina-Russu-Globularia-Implicare-activa-in-afaceri-educative-este-o-valoare-cu-care-eu-rezonez-pana-in-miezul-silabelor-286

EMISIUNI:

BIZI LIVE TV

https://www.youtube.com/watch?v=ZjaIaoGowKE

TVR CLUJ/REGIUNEA ÎN OBIECTIV

https://www.youtube.com/watch?v=Ydn4VKdG3MY

CLUJ AM/DIVERCITY CU PATRICIA

https://www.youtube.com/watch?v=aj_2P6vtcVQ&t=1528s

DIALOGURI SINCERE: LAURA IVINIS 

https://www.youtube.com/watch?v=QVJlxPdttBE&fbclid=IwAR2VaXCY_T5bfi2KWRzvgO_OkGZA_uWnlwoMjs8fRvqDl69h-dEIfiCxrmU

COVER Programming Globularia

CATEGORIES: EDUPRENEURS.INVESTMENTS

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *