Simona Baciu, fondatoarea școlii internaționale Transylvania College s-a preocupat în 2020 de extinderea programelor educative bazate pe volumul  „The Teacher Within: A Mindful Journey Toward Well-Being For Teachers In The 21st Century”,  mai ales de programele online pentru profesori, de mentorat digital şi de magazinul THE TEACHER WITHIN-Profesorul din tine!  

COVER Programming Globularia

The teacher within (1) The teacher within (2) The teacher within (3) The teacher within (4) The teacher within (5) The teacher within (6) The teacher within (7) The teacher within (8) The teacher within (9) The teacher within (10) The teacher within (11) The teacher within (12) The teacher within (13) The teacher within (14) The teacher within (15) The teacher within (16)

Ideea de bază este despre importanța unei schimbări în abordarea educației, potrivite secolului 21 și despre dezvoltarea conceptului de mindfulness și a abilităților de lider în rândul profesorilor.

“Pedagogia secolului XXI impune o schimbare radicală a abordării educației. Profesorul este provocat să devină un lider cu o strategie bine-definită, bazată pe compasiune, reziliență și motivație, care înțelege importanța adaptării cunoștințelor și aptitudinilor sale la tehnologie”, spune Simona Baciu, fondatoarea Transylvania College.

Fiind tot timpul preocupată de menținerea entuziasmului și a stării de bine în rândul profesorilor, Simona Baciu a decis să își rezume întreaga experiență, acumulată în cei 25 de ani, care au trecut de la fondarea școlii internaționale “Transylvania Collage”, în scrierea acestei cărți. 

„The Teacher Within” ne invită într-o călătorie de introspecție de 100 de zile, de-a lungul căreia învățăm zilnic ceva nou despre noi, descoperindu-ne valorile de bază, puterea de a depăși provocările și starea de bine care ne dă motivația de a merge mai departe cu entuziasm, zi de zi. Când noi adulții trăim starea de bine – well-being – aceasta se va reflecta în tot ceea ce facem, având un impact major asupra relațiilor noastre. The Teacher Within îndeamnă cititorul să-și acorde 5 minute pe zi pentru a învăța să devină managerul gândurilor și emoțiilor sale, îmbunătățindu-și astfel toate aspectele vieții.

Well-being este un concept nou, dinamic și motivant în educație, atât la nivel național cât și internațional. Într-un secol în care totul se mișcă rapid și viața noastră merge pe pilot automat, trebuie să ne oprim, să devenim conștienți de gândurile și emoțiile noastre.

Pentru scrierea cărții, Simona Baciu a colaborat cu Susan Shapiro, autor și expert educațional internațional, cât și cu Dr. Daniel Shapiro, fondatorul și directorul Harvard International Negotiation Program.

După ce publicația a fost lansată cu succes în Hong Kong și În Statele Unite ale Americii, cartea a ajuns deja în școli și îi inspiră pe profesorii din Marea Britanie, Australia sau Africa de sud. În perioada pandemiei, programul pentru profesori a funcționat online foarte bine!

Mă bucur că 2020 mi-a adus această perspectivă şi mie, mai ales că mi-am dat gradele şi examene de formare, tot în format digital. A fost perfect! Sunt recunoscătoare acestei abordări, pe care o practicam la şcoală intuitiv, acum şi sub formă de program!

Magazin Globularia obiecte

Îmi place creionul cu semințe şi cred în această călătorie conștientă spre starea de bine.

The teacher within (17) The teacher within (18) The teacher within (19) 

Profesori Fericiți pentru România, https://www.facebook.com/theteacherwithin

 

programul online bazat pe cartea “Profesorul din Tine”, organizează trainingul „O călătorie conștientă spre starea de bine” format din 5 sesiuni pentru reducerea stresului și construirea rezilienței emoționale. 

Trainingul este conceput sub forma unui ghid practic, experiențial, care conduce la dezvoltarea unor strategii de susținere emoțională pentru reducerea stresului, construind potențialul fiecărui participant pentru a putea preda cu entuziasm și motivație.

Ca un rezultat imediat, se va îmbunătăți starea de bine a profesorului, care se va reflecta în comportamentul și rezultatele academice ale elevilor.

Aşa este! Şi mai cred că toate şcolile din România ar trebui să implementeze acest proiect în rândul profesorilor din cancelarie, efectul ARAT fiind vizibil, ca un medicament, încă de la primele conştientizări!

The teacher within (20) The teacher within (21) The teacher within (23) The teacher within (24)

Mulțumesc, Simona Baciu, pentru această oportunitate! Mulțumesc anului 2020 că m-a invățat să fiu şi online cea mai bună versiune a mea!

Articol de: 

Florina Russu-Preşedintele Academiei Române de Imagine şi Imaginar Educațional

0742028118

www.florinarussu.ro

123462157_2778684899061934_8420924006384369759_o

NOTĂ:

Câmpul cunoașterii umane se lărgește foarte mult. Dacă s-a vorbit mult despre efectele imaginii asupra realității, cred că e timpul să se cerceteze și să sondăm efectele imaginarului ca resursă a imaginii care dezvoltă realități, a imaginației noastre creative în educație și în business educativ. Spre deosebire de gândirea strategică și memorie, imaginarul construiește noi realități și schimbă la modul cel mai rapid cu putință toate activitățile noastre, dacă este exersat!

            123365065_10157697711160835_5990547735877975384_o

Sunt Florina Russu, profesor, consultant educațional, scriitor, Președintele Academiei Române de Imagine și Imaginar educațional, o instituție care oferă text și imagine în timp ce promovează efectele imaginarului și a imaginii în domeniul educativ. Educativ însemnând, la modul larg, nu doar școli, familii, comunități, ci toți promotorii educaționali.

GLOBULARIA 2

Uite alte câteva exemple din SERIA DE INTERVIURI: http://www.florinarussu.ro/cristina-muresan-toth-c-arte-cu-insemnatate/

http://www.florinarussu.ro/carmen-cojan-ghiduselul-globularia/

http://www.florinarussu.ro/nadia-georgescu-psiholog-globularia/

 Dacă vrei să mă cunoști mai bine, și ai timp să citești despre ACADEMIA GLOBULARIA mai multe, mă găsești aici:

Contact Globularia

123133957_10157697707710835_9159227853418539837_o

INTERVIURI-PRESA SCRISĂ/ FLORINA RUSSU

                     button-23947_640

https://elitaromaniei.ro/florina-russu-liant-si-promotor-al-exemplelor-de-buna-practica-in-scoli/

https://thewoman.ro/florina-russu-despre-fotografie-o-modalitate-extraordinar-de-rapida-si-expresiva-de-comunicare-empatica/

https://thewoman.ro/dezvolta-al-treilea-ochi-antreprenoriat-spiritual-cu-florina-russu-academia-globularia-eu/

https://dealedianei.ro/2020/11/07/florina-russu-profesor-de-imaginar/

https://www.antreprenoare.ro/interviuri/florina-russu-presedintele-academiei-romane-de-imagine-si-imaginar-educational/

https://femeiaindependenta.ro/interviu-cu-sens-florina-russu-profesor-antreprenor/

https://www.claudiagrozalazar.ro/un-dialog-pentru-minte-si-suflet-cu-florina-russu/

https://therightjob.ro/florina-russu-fotograf-educational-de-la-pasiune-la-profesionalism/

https://celebritatea.ro/interviu-cu-florina-russu-asociatia-happy-moms-despre-puterea-comunitatilor-antreprenoriale-comunitare/

https://happymoms.ro/conferinta-motivationala-mama-cluj/

https://happymoms.ro/despre-noi/echipa-cluj/

http://www.kreatoria.ro/Florina-Russu-Globularia-Implicare-activa-in-afaceri-educative-este-o-valoare-cu-care-eu-rezonez-pana-in-miezul-silabelor-286

COVER Business Globularia

EMISIUNI:

BIZI LIVE TV

https://www.youtube.com/watch?v=ZjaIaoGowKE

TVR CLUJ/REGIUNEA ÎN OBIECTIV

https://www.youtube.com/watch?v=Ydn4VKdG3MY

CLUJ AM/DIVERCITY CU PATRICIA

https://www.youtube.com/watch?v=aj_2P6vtcVQ&t=1528s

COVER ACADEMIE Globularia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *