TOP 10 FILME GLOBULARE, 2021fronterra verde

Salutare, dragi cititori! Mi-a fost foarte greu să fac o ierarhie, un podium, între primele locuri, dar am făcut, totuşi, alegerile pentru primăvara aceasta:

  1. The circle-Un film despre cum iau oamenii decizii atunci când sunt în contratimp, când le este frică, când judecă după aparențe şi educație precară. Cât de mult raționamentul sau instinctele pot face diferența între rasa umană şi alte rase/ ființe evoluate? Pe mine m-a pus pe gânduri filmul, şi pentru că e foarte scurt, maxim o oră dacă are, şi pentru că, fără urme de violență de imagine, macabru aşa cum noi îl ştim nici pe departe nu se arată în film, sânge sau intrigi, NIMIC nu e mai periculos ca un adversar pe care ochii minții umane nu îl poate vedea pentru că nu e pregătită să poată lupta pe alte fronturi decât pe cel căruia noi îi spunem “realitate”, din conveniență.the circle
  2. Fronterra Verde-Ah, de la Sarani Anişoara, căreia îi mulțumesc din suflet, am auzit de serial. EXCELENT! De foarte mult timp nu am văzut un film atât de profund şi sălbatic. Tema spiritualității abordată din atât de multe perspective: religios, social, educațional, artistic, şamanic, dar totuşi global. Totodată mie mi-au plăcut mărturiile de final ale actorilor, regizorului şi ale unor persoane implicate în film, despre transformările experiențelor trăite împreună sau individual. Cum te transformă Amazonul şi manifestările energiei sursă atunci când dai de un strop de sevă!  Frontera-Verde-1-1 (1)
  3. Synchronic-Un film nu foarte departe de zilele noastre. Este catalogat ca SF, dar nu cred că e departe de noi o asemenea realitate!  Sincronic este un film SF de groază regizat de Justin Benson și Aaron Moorhead, după un scenariu de Benson. În rolurile principale au interpretat actorii Jamie Dornan și Anthony Mackie, ca doi paramedici care dau peste oameni care se droghează cu aceeași substanță – Sincronic – și experimentează călătorii în timp. Şi sfârşitul, da sfârşitul filmului cred că îl face ceea ce americanii numesc “A MODERN CLASSIC!”synchronic-1
  4. Lucy- Unii spun ca procentul care denotă cât la sută ne folosim capacitatea creierului este undeva in jur de 3%, 5%, 10%, sau chiar 27%, cert este că în nici un caz nu ne folosim creierul la adevarata lui capacitate. Ei bine, Lucy va ajunge să îşi folosească creierul la capacitate maximă. Ce nu mi-a plăcut, şi mulți critici au mai spus despre film, e faptul că, la câtă inteligență se presupune că avea Lucy, avea prea puțină emoție. Dacă tot creierul i-a fost „genializat” cu un drog, atunci și emoțiile, jumătate din creier, ar fi trebuit să îi fie sporite și să găsească mai multă compasiune, nu să ucidă de plăcere pe străzile Parisului, aruncând mașini în dreapta și-n stânga să își facă loc. La puterea ei, zburam, nu mai conduceam o mașină. Dar e foarte bun rolul actriței, şi al lui Morgan Freeman!14085397058678
  5. The Dig

Pentru toate iubitoarele de arheologie şi arheologi😊

the dig

Ralph Fiennes joacă un rol nou. Este acompaniat de Carey Mulligan, Lily James și alți actori, la fel de buni în drama “The Dig”. Când o văduvă bogată angajează un arheolog amator pentru a se ocupa de săpături la mormintele de pe proprietatea ei, cei doi fac o descoperire care schimbă istoria… Filmul are acea sobrietate tipică politeții englezești, care face povestea și mai intensă. Dincolo de distanță autoimpusă, care pare să vină din răceală, mocnesc pasiuni și dorințe.

6. Iluzii mortale-

iluzii mortaleFilmul aduce în prim plan povestea unei scriitoare prinsa intre un blocaj literar și cea mai noua carte pe care trebuie sa o finalizeze. Aceasta apelează la o bona care sa se ocupe de copiii sai pentru a se putea ocupa de realizarea noului roman. Problemele apar însă, când scriitoarea este atât de captivata de activitatea sa literara încât nu mai reușește sa distingă intre ficțiune și realitate. Rolul principal, cel al scriitoarei Mary Morrison i-a fost atribuit lui Kristin Davis. Aceasta este o actrița cu un bogat palmares actoricesc în spate, culminând cu “Sex and the City”, rol care i-a adus notorietatea cinematografică, pentru rolul Charlotte York din acest serial a fost nominalizata la premiile Emmy dar și la Globul de Aur. În ultimii ani, aceasta s-a orientat mai mult spre comedii și filme romantice. Revenind la filmul nostru, trebuie să vă spun faptul că aceasta este și producătoarea filmului. Dincolo de câteva clişee pe care le are filmul, mi-a plăcut mult felul cum este abordată inspirația literară, presiunile caselor de editură, ale familiei, şi mi-a plăcut cum arată actrița. La cei 60 de ani ai ei arată bestial!

7. I care a lot -Ce fil de povestit în termeni de antreprenoriat!!

image

Cu o siguranță de sine tăioasă, Marla Grayson_LIDERUL (Rosamund Pike, nominalizată la Oscar) este tutore legal, numit de tribunal, pentru zeci de bătrâni internați la azil-NISĂ DE BUSINESS, ale căror bunuri le confiscă și pe care îi escrochează subtil, prin mijloace dubioase, dar legale-SALES/BLACK FRIDAY. Marla și partenera sa de afaceri și iubită, Fran-BUSINESS PARTNERS (Eiza González), recurg la o escrocherie bine pusă la punct, de o eficiență brutală, care o vizează pe ultima lor „victimă”, Jennifer Peterson-CLIENT (Dianne Wiest, de două ori câștigătoare a premiului Oscar), o pensionară bogată, fără niciun moștenitor sau rudă în viață. Dar, atunci când se adeverește că ținta lor ascunde un secret la fel de murdar și conexiuni cu un gangster instabil (Peter Dinklage, câștigător al Globului de Aur), Marla este obligată să-și măsoare forțele într-un joc pe care-l pot juca doar prădătorii, care nu este nici cinstit, nici după reguli-PROFIT MARKET.

8. Iubirea mea-

iubirea meaȘase povești despre iubire adevărată. Șase cupluri de cursă lungă din regiuni diferite ale globului ne împărtășesc iubirea lor în aceste tandre portrete filmate pe parcursul unui an. Mi-a plăcut enorm de mult faptul că filmul abordează acest sentiment universal prin poveşti particulare, şi nu iubiri particulare printr-un sentiment universal. SAVUROS şi revigorant. Mi s-a umplut sufletul de bucurie pentru perspectiva globală şi echitabilă, a recapitulării valorilor care stau la baza cuplurilor longevive: respect, protecție, rutină şi stabilitate în rutină valorică pozitivă şi identitate de creştere spirituală.

9. ROMÂNESC-Un pas în urma Serafimilor-Lungmetraj, Daniel Sandu-regizor

serafimi

 Toate ideile despre şcoală, preoți, ortodoxisme ruşinoase şi, cumva, toate anchetele DELA.0 ecranizate am văzut eu în film. Un adolescent intră plin de speranță la un seminar, unde vede că ambițiile colegilor și ale preotului seminarist au la bază puterea, oportunismul și corupția. Ce mi-a plăcut este rolul preotului din sat care îl acceptă în practică pe tânărul seminarist, pildele blajine şi atmosfera românească a satelor, cumva atemporale în liniştea de pe uliță care te face să te întâlneşti cu cei mai mari demoni ai tăi! Un pas în urma serafimilor a fost recompensat cu “Le Grand Prix du Jury” la Festival Effervescence Mâcon şi a câştigat 9 premii GOPPO în 2018. În 2019, filmul a fost recompensat cu Premiul Publicului în cadrul celei de a 10-a ediții a #Francofilm – Festivalul de Film Francofon din #Roma

10. Death becomes HER-Tinerețe veşnică

Death_Becomes_Her

Momentul întâlnirii dintre actrița Madeline, acum trecută de prima tinerețe, şi rivala sa din tinerețe Helen, căreia îi furase iubitul, declanşează o luptă pe viață şi pe moarte pentru răzbunare dar, mai ales, pentru descoperirea secretului tinereții fără bătrânețe. Când cele două femei intră în posesia elixirului magic care garantează consumatorilor săi o viață eternă, bătălia are toate şansele să devină şi ea… veşnică.

 În distribuție: nume celebre de actori, precum Meryl Streep, Bruce Willis, Goldie Hawn şi Isabella Rossellini.

Aștept să îmi scrieți cum au fost pentru voi aceste recomandări și cu ce  îmi completați aici lista pandemică! 

Pe curând!

Recomandari oferite de:

FLORINA RUSSU-GLOBAL EDUPRENEUR, www.florinarussu.ro, Preşedintele Academiei GLOBULARIA-GLOBAL EDUPRENEURS ACADEMY

Profesor de Literatură şi Limba Engleză, titular în învățământul de stat, peste 15 ani experiență la catedră, cu licență în Literatură Comparată şi Ştiințe Politice, Master şi Doctorat, U.B.B Cluj, pe domeniul Imaginarului Contemporan, consilier educativ a sute de elevi din sistem, Coordonator Proiecte şi Programe Educative, cu zeci de premii naționale şi internaționale în domeniul educației vizuale (video-fotografie de evenimente dedicate proceselor de învățare)

Scriitor, autor a patru volume de proză, jurnalist cultural “STEAUA”, ”TRIBUNA”, “ADEVĂRUL”, coordonatorul volumului *în lucru- IMAGINAR EDUCAȚIONAL ÎN ROMÂNIA

Antreprenor-Preşedintele şi inițatorul primei Academii a eduprenorilor din țară, un laborator comercial de reinvestire simbolică a promotorilor educaționali, sau, altfel spus, locul de întâlnire business al profesorilor antreprenori şi al antreprenorilor profesori.

Mămică a trei copii şi soția unui om extraordinar, înțelege provocările unei familii interesate de arhitectura viitorului bazat pe competențe reale, adevăr inovativ şi proiectare imagistică sistemică.

INTERVIURI ȘI EMISIUNI: 

https://elitaromaniei.ro/florina-russu-liant-si-promotor-al-exemplelor-de-buna-practica-in-scoli/

https://thewoman.ro/florina-russu-despre-fotografie-o-modalitate-extraordinar-de-rapida-si-expresiva-de-comunicare-empatica/

https://thewoman.ro/dezvolta-al-treilea-ochi-antreprenoriat-spiritual-cu-florina-russu-academia-globularia-eu/

https://dealedianei.ro/2020/11/07/florina-russu-profesor-de-imaginar/

https://www.antreprenoare.ro/interviuri/florina-russu-presedintele-academiei-romane-de-imagine-si-imaginar-educational/

https://femeiaindependenta.ro/interviu-cu-sens-florina-russu-profesor-antreprenor/

https://www.claudiagrozalazar.ro/un-dialog-pentru-minte-si-suflet-cu-florina-russu/

https://therightjob.ro/florina-russu-fotograf-educational-de-la-pasiune-la-profesionalism/

https://celebritatea.ro/interviu-cu-florina-russu-asociatia-happy-moms-despre-puterea-comunitatilor-antreprenoriale-comunitare/

https://happymoms.ro/conferinta-motivationala-mama-cluj/

https://happymoms.ro/despre-noi/echipa-cluj/

http://www.kreatoria.ro/Florina-Russu-Globularia-Implicare-activa-in-afaceri-educative-este-o-valoare-cu-care-eu-rezonez-pana-in-miezul-silabelor-286

 

EMISIUNI:

WEBINAR FUNDAȚIA COMPETENȚI CORECȚI ȘI UTILI:

EDUPRENORIAT -BUSINESS ȘI EDUCAȚIE ÎN ROMANIA: 

EDUPRENORIAT- între business şi educație în România

https://www.youtube.com/watch?v=XRzRbvYmPn8-WEBINAR 

 ANTREPRENOR ÎN EDUCAȚIE: FLORINA RUSSU la VIATA PE PLUS- EMISIUNE LIVE

https://www.youtube.com/watch?v=DJiiVuL70Cc

DIALOGURI SINCERE-PODCAST LAURA IVINIS 

https://www.youtube.com/watch?v=QVJlxPdttBE&fbclid=IwAR2VaXCY_T5bfi2KWRzvgO_OkGZA_uWnlwoMjs8fRvqDl69h-dEIfiCxrmU

BIZI LIVE TV-BISINESS TV 

https://www.youtube.com/watch?v=ZjaIaoGowKE

TVR CLUJ/REGIUNEA ÎN OBIECTIV

https://www.youtube.com/watch?v=Ydn4VKdG3MY

CLUJ AM/DIVERCITY CU PATRICIA

https://www.youtube.com/watch?v=aj_2P6vtcVQ&t=1528s

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *